Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ewelina123e

Brak miesiaczki, problem z hormonami. Może miałyście tak?

Polecane posty

Gość ewelina123e

Od jakiegoś czasu zauważyłam u siebie dziwne objawy. Od blisko 2 miesięcy nie mam okresu. Boli mnie brzuch i jajniki, tak jakby kłujący ból. Czasami mam zgagę i takie uczucie, jakby jedzenie wracało mi do gardła, odbija mi się, ale nie wymiotuję. Mam duży brzuch. Wygląda czasami jak balon i nie jestem w stanie ukryć tego pod bluzką. Zawsze miałam brzuch płaski jak deska, nawet wklęsły, jak tyłam to w biodrach, nigdy w brzuchu. Teraz budzę się rano z powiększonym brzuchem, a wieczorem mam nieraz taki, jak w ciąży. Do tego bolą mnie plecy na dole, w krzyżach. Myślałam, że jestem w ciąży. Zrobiłam test- negatywny. To było jakieś 2 tygodnie temu. Byłam u lekarza przedwczoraj, stwierdził, że jestem zdrowa. Zrobił USG- jajniki zdrowe, szyjka też, ogólnie układ rozrodczy też. Powiedział, ze dziecka *raczej nie widzi*. Przepisał mi Lutenyl na wywołanie okresu. Dał skierowanie na badania TSH, FSH i LH. Podejrzewa, że mam problemy z hormonami, bo kiedyś miałam nadmierne owłosienie i w sumie nadal mam tzw. wąsik i włosy na brzuchu i piersiach. Staramy się o dziecko już ok. 7 miesięcy. Bezskutecznie. Z tym, że mam ostatnio dużo stresu, praca, przeprowadzka, więc myślałam, że to przez to. Dzisiaj mam mdłości od południa. Bolą mnie piersi, są duże i obrzmiałe. W poniedziałek idę na badania, kupiłam Luteinę i od jutra będę brać przez 10 dni. Nie wiem co mi jest. Dodam, że mam humory, zmiany nastrojów od euforii po złość, że nie można ze mną wytrzymać, tak mąż mówi. Jak myślicie, co to może być? Wierzę lekarzowi, ale sama nie wiem co o tym myśleć. Aż się boję tych badań. Może któraś z Was miała podobnie? Lekarz mówił, że jeśli to hormony, to farmakologicznie da się to leczyć. W każdym razie drogi rodne są zdrowe. Może jest tu ktoś kto miał podobnie? Chcę skonsultować to z innymi osobami, może też leczyły się, jak to się skończyło? Do lekarza mam iść dopiero jak dostanę okres [Mam brać Lutenyl przez 10 dni i w tym czasie dostać okres- tak mówił]....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować