Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fiku mikuuu

Co sądzicie o deklaracji wiary lekarzy

Polecane posty

Gość gość
maciek co myślisz o broken?

Gość gość
brokeninside87 - użytkowniczka kafe

a ja zachodzę w głowę po co lekarz ma się zajmować in vitro, aborcją z gwałtu czy z widzimisia czy eutanazji. te trzy rzeczy z leczeniem nie mają nic wspólnego. powinny być osobne zawody

Gość gość
powinni być aborcjoniści, eutanazjiści i in vitrowiści?

Gość gość
rescatorek, ty tępaku, ty

"Bardzo dobry pomysl i sluszne postepowanie tych lekarzy." - zatem jesteś Maćku za tym by twoja dziewczyna nie stosowała antykoncepcji? :D🖐️ Co za hipokryzja, znowu 😴

Gość gość
"in vitro, aborcja i eutanzja to NIE LECZENIE" obys w zyciu nie blagala lekarza o in vitro, kiedy okaze się , ze jesteś nieplodna. obys w zyciu nie wyla z bolu i nie prosila Boga i lekarza aby skrocil ci cierpienie. obys w zyciu nie nosila plodu z gwałtu czy zdeformowanego embriona. Jak latwo jest wyglaszac poglądy, kiedy się siedzi w cieplym domu a ma się doświadczenie przedszkolaka.

Gość gość
broken, nazywając "hitle/rowskimi kur/wami" kobiety , które dokonały aborcji przebiłaś nawet offermę, gratki, dobra jesteś :classic_cool:

Gość gość
jesteś moją nową idolką ❤️

obys w zyciu nie blagala lekarza o in vitro, kiedy okaze się , ze jesteś nieplodna. obys w zyciu nie wyla z bolu i nie prosila Boga i lekarza aby skrocil ci cierpienie. obys w zyciu nie nosila plodu z gwałtu czy zdeformowanego embriona. Jak latwo jest wyglaszac poglądy, kiedy się siedzi w cieplym domu a ma się doświadczenie przedszkolaka. x obyś nauczyła się czytać ze zrozumieniem x ktoś kto morduje płód jest szmatą i niech mu Bóg wybaczy

zresztą ja nie będę się wypowiadać na Wasze ulubione tematy do nap'ierd'alanki, bo wiem, że to żer dla takich hien jak Wy

Gość gość
"obyś nauczyła się czytać ze zrozumieniem x ktoś kto morduje płód jest szmatą i niech mu Bóg wybaczy" obys nauczyla się rozumieć o czym piszesz. Bog kocha wszystkie swoje dzieci- głupie tez:-D

Gość gość
mógłbym cię za to porządnie wyprzytulać 🌼

Śmiesznym jest, że na ów temat najwięcej mają do powiedzenia osoby, które dotyczy to nie bezpośrednio. To nie Ty będziesz nosił dziecko z gwałtu, nie Ty będziesz nosił w swym łonie dziecko, które i tak nie ma szansy przeżyć, nie Ty będziesz ryzykował własne życie i zdrowie. (są to jedyne dopuszczalne przez prawo przypadki aborcji). Jestem przeciwna aborcji na życzenie. Uważam, że polskie prawo jest restrykcyjne i dopuszcza tylko skrajne przypadki i szanuję decyzję tych osób, uważam, że mają w tych sytuacjach prawo do decyzji. I uważam że lekarz powinien uszanować prawa pacjenta, poinformować go o tym jakie są jego prawa i skierować do innego lekarza, gdy sam nie chce podjąć się zabiegu.

Gość gość
są lepsze tematy do napie/rdalanki ;) akurat w kwestii aborcji zdania zawsze są podzielone

a ja uwaząm za idiotyzm pytać ofiarę w syndromie pourazowym o zdanie, bo nie jest sobą i ona by również gwałciciela zabiła, a jakoś kary śmierci z zemsty nie mamy więc - ja jestem raczej przeciwna demokracji, ale jak już jest, to nie pytajmy o zdanie mniejszości jeśli komuś zabicie dziecka ulży w nienawiści do biologicznego ojca, to może zabicie mnie też? i co wtedy? mam się poświęcić? winna sytuacji jest tylko jedna osoba - gwałciciel, reszta to rojenia ofiary i nie przywiązywałabym do nich wagi. jej potrzebny jest psycholog, nie aborter. no. idę, bo Wasza ślina z pyska ma brzydki zapach

Gość gość
matka broken chciała ją wyskrobać, niestety nie udało jej się... i wyszło coś takiego

... bo kobieta to tylko inkubator, niech urodzi martwe dziecko, niech umrze przy porodzie, a wszystko w imię woli Boga 🖐️

Jestem osobą wierzącą, ale nie ślepą i nieczułą na ludzki los. I śmieszą mnie komentarze Maciusia hipokryty :) To jak Maciusiu stosujesz tylko naturalną metodę kalendarzyka? 🖐️

Gość gość
A niby z jakiej racji lekarz, który jest przeciwny aborcji musi skierować pacjenta do lekarza, który wykonałby mu owy zabieg? Dlaczego ma pomagać pacjentowi w czymś co jest sprzeczne z jego poglądami? To już sprawa pacjenta, niech sam poszuka takiego, który będzie chciał wykonać mu ten zabieg. Lekarz, który nie podejmie się aborcji nie powinien być zobligowany do udzielania mu jakichkolwiek informacji na ten temat.

A niby z jakiej racji lekarz, który jest przeciwny aborcji musi skierować pacjenta do lekarza, który wykonałby mu owy zabieg? Dlaczego ma pomagać pacjentowi w czymś co jest sprzeczne z jego poglądami? To już sprawa pacjenta, niech sam poszuka takiego, który będzie chciał wykonać mu ten zabieg. Lekarz, który nie podejmie się aborcji nie powinien być zobligowany do udzielania mu jakichkolwiek informacji na ten temat. x niby to jasne, cała sprawa jest po to, żeby lewusy miały ból dupy

Gość gość
lewusy zawsze mają ból dópy

Jestem bardzo czuła i przeciwna, z wyjątkiem wyżej wymienionych przypadków. Komentarze w stylu: "dokladnie: lekarz jest od leczenia, a jesli "matka" chce sie skrobac to niech biega po garazach i piwnicach" są żenujące, nie rozmawiamy o takich przypadkach. Takimi wypowiedziami tylko pokazujesz, że nie potrafisz nic wnieść do dyskusji.

Gość gość
tak samo jak seks przed slubem hipokryto :D po cholere fiku w ogóle dyskutujesz z tym idiotą?