Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przedszkole czy warto otworzyc

Polecane posty

Gość gość

Czy oplaca sie otworzyc przedszkole czynne np od 5 rano do 23? Wszystkie w naszym regionie sa od 6 do 16/18. A duzo rodzicow pracuje na zmiany. Co myslicie o takim przedszkolu?

Gość gość
A to dzieci nie śpią o 23? Jak sobie to wyobrażaz??

Gość gość
Wedlug prawa dziecko nie moze przebywać w przedszkolu zlobku itp fluzej niż 10 godzin.bierzesz sie za cos o czym nie masz pojęcia.

Gość gość
14.45-a kto powiedział, że dziecko ma tam przebywać 10 godzin? mowa o rodzicach, którzy pracują w systemie zmianowym, więc naucz się czytać ze zrozumieniem

Gość gość
Ale nie chodzi zeby przebywalo od 5 do 23. Tylko np jak rodzic ma zmiane od 14 do 22 czy od 6 do 14 albo pracuje od 9 do 17 albo od 10 do 18 itp.

Gość gość
Chyba za dużo oglądasz barwy szczęścia :D a tak serio...fajny pomysł i pewnie jakby u mnie było takie przedszkole to moze zostawiałabym dziecko tak od 14 do 20

Gość gość
Wlasnie mysle nad dzialalnoscia. Koncze w tym roku podyplomowki z przygotowania pedagogicznego i zarzadzania. I wsrod znajomych widze ze maja problem z opieka nad dzieckiem gdy pracuja na zmiany. W naszym regionie jest duzo zakladow pracy gdzie sa 3 zmiany a przedszkola do 18 otwarte.

Gość gość
a teraz najistotniejsze pytanie - ile masz kasy, na ten biznes?

Gość gość
Ogolnie kasy duzo nie mam ale na poczatek by wystarczylo, mam za to lokal w dobrym punkcie wiec koszt wynajmu by odpadl.mysle ze na adaptacje i wyposazenie lokalu konkretnie pod przedszkole by mi wystarczylo, do tego myslalam o dofinansowaniu z pup, mam kilka kolezanek ktore sa po pedagogoce i chetnie by podjely prace nawet za najnizsza krajowa na poczatek.

Gość hjkjhgjkjhj
autorko nie chce ciebie dolować, ale wyposażenie tego typu placówki pochłania majątek. kolezanka chciała zrobić klubik dla dzieci, wszystko z atestami, dobrej jakości.

Gość gość
jak chodzę na spacery ze swoją małą to wszędzie widzę matki z dziećmi a w szpitalach ( przynajmniej w tych większych miastach) ciągle brak miejsc na porodówkach. więc w brew temu co mówią o przyroście naturalnym moim zdaniem niedługo będziemy mieć stosunkowo dużo dzieci, dlatego sama myślę o otwarciu prywatnego przedszkola. moim zdaniem to bardzo dobry pomysł. powodzenia:)

Gość gość
Zgadzam sie,teraz przedszkole to najpewniejszy biznes

Gość gość
Ogromna konkurencja, wysokie koszty na start, a jestem na czasie, bo właśnie szukałam przedszkola dla naszego dziecka - stosunek tego co płacimy za miejsce w Kangurku w Białymstoku, do tego co mają w ofercie jest... Ciężko zarobić i cieszę się, że nie weszliśmy w ten biznes, tym bardziej, że dzieci jest coraz mniej.

Gość gość
to wszystko zależy w jakim miejscy planujes, czy blisko dużych osiedli i jaki nbędzoesz ,miała program, jak taki jak ten: http://www.elfik.pl/pl/3-6-lat/115/ - To warto :_)

Gość gość
Ja mysle,ze otwarcie przedszkola to fajny plan , dzieciaków coraz wiecej :)) Trzeba tylko dobrze to przemyslec- znalezc dobrą lokalizację i dostawcę wyposażenia (tutaj moge podrzucic namiar na http://www.sklepdlaszkol.pl/ , maja ogromny wybór wyposażenia przedszkoli) zeby biznes sie szybko rozkręcil.

Gość gość
Przyda ci sie tez porządna reklama dla takiego przedszkola. Pomysl o filmie, czymś takim: http://www.imperiafilm.com/ . Mają mega fajne realizacje, mozna zobaczyć na stronce.

Gość gość
co do wyposażenia - pomysl czy nie dobrym pomysłem by było zamowienie mat podłogowych w www.kleen-tex.pl , mozna wymyslic jakies fajne, kolorowe wzory i motywy bajkowe jako nadruk. Dzieciakom na pewno sie to spodoba.

Gość gość
Otwarcie przedszkola to bardzo dobra inwestycja, teraz większość ludzi decyduje się na prywatne, bo jest w nich lepsza opieka dla dzieci. Ciekawe akcesoria co do wyposażenia możesz znaleźć na www.uni-arcz.pl . ja wyposażyłam się u nich w sprzęty do placu zabaw.

Gość gość
autorko i jak otworzylas? j amieszkam w poznaniu i weług str epoznan w poznaniu zabraknie miejsc dla około 300dzieci moim zdaniem sie opłaca sama skorzystałabym bio mam zlecenie miedzy 17-20 i ciezko czasem nam z mezem sie wymienic w opiece

Gość gość
Jeśli znasz się na prowadzeniu tego typu instytucji i jest popyt na dodatkowe przedszkole w Twoim mieście to dlaczego nie. Sama otworzyłam roku temu prywatne przedszkole i jestem zadowolona z całości inwestycji. Jak już urządzisz ładne wnętrze sprawdź sklep www.refas.pl, mają bdb jakości meble do przedszkola.

Gość gość
my sie zdecydowalismy na otwarcie. Właśnie już konczymy prace. Teraz wstawialismy kabiny sanitarne w toaletach od http://sanipol.pl/ - niedlugo otwarcie!

Gość gość
Straszne sa te reklamy, masakra jakaś ;( co drugi wątek na forum to reklama. Serio ,chcesz otworzyć placówkę oświatowa i pytasz na forum internetowym czy warto?serio? serio? Boże...świat umiera;(