Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirrandaa26

On znów pojawił się w moim życiu, właśnie teraz gdy już je sobie układam

Polecane posty

Gość mirrandaa26

Od ponad roku jestem w związku, postanowiliśmy, że w sierpniu zamieszkamy razem. On mieszka na stałe w Niemczech, tam też rozkręca własną firmę dlatego to ja przeniosę się do niego. Kilka tygodni temu przypadkiem trafiłam na swojego ex chłopaka, z którym nie jestem od 1,5 roku. Mam z nim znów kontakt. Powiedział mi o rzeczach, o których wtedy nie wiedziałam a które są odpowiedzią na wiele moich wątpliwości i rozterek z tamtego okresu. Teraz gdy znów się pojawił jestem pełna wątpliwości. Nie co powinnam dalej robić.

Gość gość
on chce znow z toba byc? dlaczego sie rozstaliscie?

Gość mirrandaa26
To był krótki ale dość burzliwy związek. Dla mnie to była męczarnia. Ciche, niewytłumaczone dni, mnóstwo niedopowiedzeń, raz był raz go nie było, ciągle miałam wrażenie, że muszę mieć do niego mapę, że wymyka mi się z rąk. W międzyczasie wyjechałam na miesiąc za granicę, wszystko umarło śmiercią naturalną, bez słowa, bez pożegnania. Czasami odzywał się do mnie, próbował tłumaczyć, przepraszać, szukał ze mną kontaktu ale zaraz po tym znów milczał. Gdy się spotkaliśmy teraz przypadkiem chyba oboje poczuliśmy to samo, widziałam to po nim, po jego zachowaniu. Teraz tylko rozmawiamy, dość często. Czuję, że on usiłuje mnie odzyskać. I dopiero teraz, gdy ja już układam sobie życie wszystko zaczyna się wyjaśniać, układać w jedną całość ale dlaczego właśnie teraz?

Gość gość
może dopiero zrozumiał kogo stracił.

Gość gość
to jest bardzo trudne, a z drugiej strony niezwykle proste. Kochasz byłego nadal? Z obecnym jesteś tylko dlatego, że z tamtym nie wyszło,ale go nie pokochałaś nigdy? Jeśli tak, to masz odp na swoje pytania. I wychodzi wtedy, że obecny związek to fikcja. To nie jest w porządku. ale w sumie czasem tak bywa, że jak sobie coś ułożysz w życiu, wiedząc,że nie ma już szans, a to taki ktoś z przeszłości, wróci, namiesza ci tylko wszystko, a potem i tak się okazuje, że nic z tego. A nagle wielce zainteresowany się robi, boś zajęta. Jeśli kochasz obecnego, a tamten już dawno poszedl w odstawkę, to olej byłego, bo nie darmo jest byłym.

Gość mirrandaa26
Ktoś miał podobną sytuację? Może głupio to zabrzmi ale ja zawsze miałam przeczucie, że jesteśmy sobie pisani a nie byłam w nim zakochana i miałam też inne związki w międzyczasie.

Gość gość
Poniewaz fececi maja opozniony zaplon nigdy nie potrafia ocenic sytuacji i przewidziec konsekwencji...ja tez tak mialam...zakochana na zaboj ale rozstalam sie z bylym i dopiero po dwoch latach sie nagle odezwal drzacym glosem yyyy co tam u mnie....wiec powiedzialam ze jestem bardzo szczesliwa mezatka i mama miesiecznego synka...kopara mu opadla i sciemnil ze bateria mu pada,tchorz nawet nie mial odwagi powiedziec po co dzwoni :) nie twierdze ze wszyscy sa tacy ale wiekszosc,jesli juz gra niewarta swieczki to kula nogi i dyla nawet porozmawiac nie potrafia na spokojnie.Musisz sie sama siebie spytavc czy cos do niego czujesz i czy warto narazac obecny zwiazek dla wspomnien? Ale milosc jest nieprzewidywalana i tak zrobisz jak serce ci podpowie.w kazdym razie zycze szczescia !

Gość mirrandaa26
No właśnie gdyby ex był mi obojętny to sprawa byłaby prosta. Ale nie jest. Nie kochałam go ale bardzo mi na nim zależało. Były jakieś inne, przelotne znajomości po nim. Obecny facet daje mi poczucie bezpieczeństwa, wszystko to, czego mi brakowało przez ostatnie lata. Dba o mnie. Nie wystawia mnie, nie zdradza, nie oszukuje. Ex dopiero kilka dni temu dowiedział się, że z kimś jestem. Nie mówi niczego wprost ale to się czuje gdy ktoś szuka do ciebie drogi, kontaktu itp. I czuje się z jakiego powodu to robi. Ja się przy nim bardzo odnajdywałam jako kobieta, jest błyskotliwy, inteligentny, mamy podobne poczucie humoru, poglądy, zainteresowania. Brakowało mi tego. Obecny chłopak jest bardzo prosty, trochę prymitywny ale jest dobrym człowiekiem, szczerym.

Gość gość
Albo jest to próba dla Twojego nowego związku, czy przetrwacie, czy wasze uczucie jest az tak silne albo to sygnal, ze wyjazd do Niemiec to jest Twoje przeznaczenie. Skoro ten byly facet odzywal sie co jakis czas to znaczy, ze o Tobie myslal, ze mial Cie w glowie ale z jakiegos powodu nie potrafil tego ogarnac, naprawic, wiedzial, ze dal plame no ale jak ktos wyzej wspomnial oni są tchórzami. Ciagle nie odpowiadasz na pytanie czy kochasz obecnego chlopaka. Jesli mowisz o swoim obecnym chlopaku, ze jest dobry itp to jest on twoim przyjacielem bo chlopaka sie kocha, pragnie.

Gość gość
mialo byc, ze wyjazd do Niemiec nie jest Twoim przeznaczeniem