Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nosidło do więcej niż 9 kg

Polecane posty

Gość gość

witam szukam wygodnego nosidła takiego do min 20 kg, mój syn ma 1,5 roku ale już nie lubi siedzieć w wózku, woli iść ale są momenty że nogi bolą, za nic nie wsiądzie do wózka i odpoczywa na ławce... Jest to uciążliwe, gdy np. idę na szybkie zakupy z moim smykiem-np. szybko coś na obiad kupić... Wózek jest na nie bo on na nóżkach (a mega niewygodnie jest prowadzić wózek (ritmo) i jego... Więc szukam innego rozwiązania. Miałam nosidło ale ono do 9 albo 11 kg było :( szukam czegoś co go udźwignie, on bardzo pomału przybiera, obecnie ok. 12 kg zaledwie. Możecie coś polecić?

Gość gość
Tula i manduca są do 20-22 kg

Gość gość
Na pewno takie na plecy, bo inaczej kręgosłup wysiada.

a nielepiej kupic jakas lekka spacerowke? Noa z Maxi Cosi ma faj na funkcje ze jak sie zlozy to ciagnie sie jak walizke, a jak maly by sie zmeczyl to rozkladasz i wiezies malucha

Gość exdebillmobilny
Sa lekkie plecaki- nosidla turystyczne, np. Firmy little life- poszukaj, moze sa na allegro

ja bym również chyba wybrała spacerówkę, chociażby tę noa, o której wspomniano, noszenie w nosidle takiego malucha może się skońćzyć źle dla pleców...

Gość gość
Ale chyba napisala ze dziecko nie chce jezdzic wozkiem...

Gość gość
wózek mam więc po co drugi? chodzi mi o nosidło ergonomiczne... nie byłby cały czas na rękach, ale czasem wyprawa do sklepu i siadanie co chwila na ławce irytuje nie? A nie chce ciągle jeździć autem szczególnie w upały i szczególnie że jak idę sama do sklepu mam 7 minut... Rok temu miałam ergonomiczne, ale było chyba do 9-11 kg i na ten rok za małe... A jest super, bo ręce wolne, można mieć dziecko z przodu lub na plecach i byłoby ok

Gość gość
a po co Ci nosidło aż do 20 kg? weź jakieś do 15.. chyba dziecko aż tak szybko na wadze Ci nie przybierze, a wątpię byś 3 latka w tym nosiła. Poza tym.. dlaczego to dziecko ma decydować czy chce isć na nogach czy w wózku? Pozwalasz na decydowanie w tym wieku? Owszem, sa sytuacje, że na nogach, że spacer itp. ale niech dziecko też wie, że czasem jest tak, że musi być w wózku. Kup jakiś mały, zgrabny (np. Baby design mini), żeby był w razie czego. Może mniejszy wózek bardziej mu podpasuje niż duża spacerówka.

Gość gość
tula jest naprawdę cudowna:) Ja ze względów cenowych mam pathi ( to też jest nosidło ergonomiczne).

Gość gość
może w jakiejś hurtowni jeszcze zobaczy typu - http://www.aico.com.pl oni łacza produkty dla dzieci od rożnych producentów, więc nawet możesz porównać sobie co i jak z jakością i cenami.

W temacie nosideł problem jest jeden - wiele produktów na rynku jest do d.... Trzeba pamiętać że dziecko to nie worek z pyrami, musi mieć odpowiednie trzymanie od dołu. Coś w temacie nosideł, problemów i niewiedzy: http://www.piwnooka.pl/dobre-nosidla-zle-wisiadla-i-nieswiadomi-rodzice/ Swoją drogą podziwiam noszenie takiego dryblasa ;).