Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co dzisiaj macie na obiad?

Polecane posty

Gość gość

jw

Gość gość
Makaron z serem.

Gość gość
a czemu kretynko?

Kotlety mielone z serem feta i ziołami, ziemniaki z koperkiem, sałatę ze śmietaną :) a na deser sernik bez pieczenia z truskawkami. I tak, wiem że to obiad dla biedaków :p nie musicie mnie uświadamiać :p

Gość gość
Pierś z indyka grillowana do tego sałatka z rukolą i mozarellą.

Gość gość
Naleśniki z serem a jutro sajgonki

Gość gość
Kinga jak robisz te kotlety?

Gość gość
Kinga,że dacie radę zjeść mięso w taką pogodę... my odkąd się zaczęły te upały to jemy same chłodniki i sałatki. dziś mam w planach coś ze szparagów, bo wczoraj była sałatka ze szparagów z truskawkami i jeszcze pół pęczka zostało. może po prostu je ugotuję i podam z sosem. a do tego pewnie nic, co najwyżej koktajl owocowy, bo jeść się nie chce

Gość gość
Ja robie mieso bo moj maz ciezko pracuje i musi zjesc

Gość _małorolny_
Jeszcze nie wiem, ja wrócę do domu to się dowiem. Jeżeli się okaże, że robię sobie sam, to będzie to jajecznica z sześciu jaj z cebulką, szczypiorkiem i dwoma ząbkami czosnku. Podsmażam cebulkę, pod koniec podsmażania dodaje dwa przeciśnięte żabki czosnku, a na koniec wlewa w to wcześniej roztrzepane jaja. Kurze rzecz jasna nie swoje ;). Uwielbiam to. To dopiero plebejskie jedzenie, wiem że w waszych domach nie jada się takich prostackich potraw, ale cóż, "życie to nie jest bajka".

Gość gość
wiesz dla dorosłego to co innego,ale dziecko powinno zjeść coś pożywnego:) same sałatki dla dziecka,to nie wystarczy:)

Zwyczajnie :) mielę mięso, dodaję bułkę namoczoną w mleku, jajko, łyżkę śmietany, sól, pieprz i dużo zieleniny tzn siekany koperek, pietruszkę, bazylię i szczypiorek i jeszcze dwie cebule drobno posiekane. Wszystko mieszam, a potem do środka każdego kotleta wkładam kawałek sera feta, albo np żółtego sera, zaklejam i smażę. Można też obtoczyć w bułce tartej przed smażeniem.

Gość callineczzkaaaa
Ziemniaczki mlode smażone na patelni , szpinak , jajko sadzone i kefir .

Ziemniaki, mięso w sosie a do tego sałata, ogórek, pomidor, rzodkiew, szczypior i co tam jeszcze znajdę w lodówce.

Gość gość
jeszcze nie robiłam kotleta z feta w środku :)brzmi apetycznie,ciekawe czy tak jest?

Gość gość
a ty uważasz że tylko mieso może być pożywne? :O moje dziecko w taki upał ma jeszcze mniejszą ochotę na jedzenie niż ja i mąż - na szczęście nie pracuje fizycznie, więc nie MUSI mieć mięcha na obiad.

Gość gość
Obiad z wczoraj...

Gość gość
to tez zalezy ile dziecko ma lat?ale sama fasolka na obiad z truskawkami jak dla mnie to nie dobre połączenie,ale kto jak lubi:)

I co z tego??? Nie pisałam przecież że musimy mieć mięso, tylko że mąż lubi...robimy czasem słony obiad bez mięsa, ale akurat dzisiaj będą mielone.

Gość gość
Pierogi leniwie

Gość gość
u MNIE karkówka, a jutro pewnie zupa.

Gość mama w kropce
to 2014-05-26 10:39:37 [zgłoś do usunięcia] gość a ty uważasz że tylko mieso może być pożywne? pechowiec.gif moje dziecko w taki upał ma jeszcze mniejszą ochotę na jedzenie niż ja i mąż - na szczęście nie pracuje fizycznie, więc nie MUSI mieć mięcha na obiad. x x x nie było kinga do ciebie tylko do tej od pożywnego jedzenia. x x x 2014-05-26 10:41:39 [zgłoś do usunięcia] gość to tez zalezy ile dziecko ma lat?ale sama fasolka na obiad z truskawkami jak dla mnie to nie dobre połączenie,ale kto jak lubiusmiech.gif x x dziecko ma 4 lata i poza sałatką wczoraj był chłodnik także się nie martw

Gość gość
Ja robie swojskiego kurczaka

Gość Sietanka
Zraziki i tak jak u Kingi salata ze smietana.Uwielbiam taka saltke.A co do twoich kotlecikow to napeno sa pycha musze wyprobowac bo lubie kotlety mielone a takich nie robilam

Gość gość
ja sie nie martwie o Twoje dziecko,to jest Twoja sprawa co mu podajesz do jedzenia,czy to sałatka z fasolki szparagowej,czy to chłodnik:)

Skoro lubisz pewnie będą Ci smakować :) mam też inną wersję, gdzie zamiast wymienionej zieleniny dodają pół paczki rozmrożonego szpinaku, też bardzo dobrze smakuję o ile ktoś lubi szpinak :)

Gość gość
jak sie robi taka sałatke z fasolki szparagowej i truskawek?

Gość mariannkaanka
Zupa- rosół Na drugie, pierś z indyka zamarynowana w ziołach zrobiona na parze do tego sałatka, wszystko co mam czyli sałata ogórek papryka zioła trochę octu jabłkowego oraz ciemny ryż