Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co dzisiaj macie na obiad?

Polecane posty

Gość Sietanka
Moj maz uwielbia miecha ;) W kazdej postaci no i oczywiscie dobrze zrobione.A ja za to uwielbiam kotlety mielone i mam w nosie ze to dla biednych ;) Nawet jutro zrobie te kotleciki bo az mi slinka cieknie,A te ze szpinakiem tez musza byc pyszne.Ja lubie szpinak.

Gość gość
jakie upały? wczoraj siedziałam w ogródku na zmianę w bikini i w długim wełnianym swetrze jak się chowało słońce. zresztą nie bardzo rozumiem co mają upały do obiadów- nie jestem taka przewrażliwiona, żeby mi apetyt odbierało przy "tropikalnej" temperaturze 25 stopni:D niektórzy to mają chyba jakieś zaburzenia termoregulacji, ja mam normalny apetyt nawet jak pojadę, gdzieś gdzie jest rzeczywiście upał, a tutaj wszyscy narzekają jak się wreszcie zrobi po prostu ciepło..

Gość gość
Ja mam kabaczki nadziewane ryżem i mięsem z wczoraj , bo nie miałam apetytu. Maz zje ryż z kurczakiem i do tego sałata pomidor ogórek z sosem vinagrrete

Gość Sietanka
U mnie nie ma upalow...narazie.Ale nie mam tak ani moja rodzina ze jak upal to jesc sie nie chce.ale czytam ze iektorzy tak maja.Penie zalezy od organizmu :)

Gość mariannkaanka
Podczas wysokiej temperatury to chyba mało kto ma ochotę na gorącą zupe czy mieso, raczej jada się mniej ciężko strawne posiłki i nie gorące, świetne sa chłodniki, sałatki

Gość gość
ja jak jest upał to mam ochotę na lekkie potrawy, jak mięso to najwyżej w jakiejś sałatce na zimno, albo pieczona ryba, ewentualnie mięsko z grilla i zimne piwko :p dziś na obiad mamy gazpacho.

Gość gość
u mnie rolada z piersi indyka z żurawiną i serem pleśniowym+ młode ziemniaki+ mizeria . Rolada z wczoraj :p

Gość gość
sorry- może najwyżej człowiek nie ma ochoty usiąść nad parującą gorącą zupą, ale obiad? bez przesady. trzeba być jakąś mimozą. ja latem niestety jem więcej- jakoś tak bardziej chce się żyć i jeść przy ładnej pogodzie. zimą np zawsze chudnę- nawet nie chce mi się chodzić na zakupy, wychodzić do restauracji czy np pójść z buta do cukierni.

Gość gość
gunwo

Gość makaron z truskawkami
my mamy makaron z truskawkami i też nie mam ochoty na ciężkie potrawy jak jest ciepło, ale rozumiem, że są osoby które jedzą mięso non stop - sama znam kilka takich osób. my mięsa jemy w ogóle mało, bo nie przepadamy, a latem to już nie częściej jak raz na 1,5-2 tygodnie.

Gość mariannkaanka
W teorii to podobno na wadze przybieramy podczas zimy- organizm magazynuje tłuszcz :) Każdy inaczej reaguje, ja zawsze chudnę w okresie letnim, chyba dlatego że więcej jadam warzyw oraz owoców a mniej mięsa.

Gość gość
Łosoś pieczony w koprze, ziemniaczki pieczone i surówka z selera.

Gość gość
ale jak macie małe dziecko np 2 letnie to co podajecie im do jedzenia,też nic,czy tylko sałatke?

Gość _facetX80_
Łosoś marynowany w occie balsamicznym, miodzie i musztardzie.

Gość gość
Pyzy ze skwareczkami i cebulką

Gość gość
moje dziecko w upał to najchętniej siedziałoby cały dzień w basenie i tylko piło.... do jedzenia w takie dni podaję właśnie lekkie zupy - chłodniki i sałatki, w których czasami przemycam mięso, rybę czy ryż lub makaron i stanowią pełnowartościowe posiłki. dziś mamy ryż z truskawkami.

Gość gość
ile ma dziecko?

Gość gość
moje dziecko ma 3 lata. ale w rodzinie mamy też trochę starsze i generalnie dzieciaki na lato mniej jedzą - no może więcej lodów :D

Gość gość
dorosły jak dorosły ale właśnie pytanie co podawać takiemu maluszkowi?

Gość _facetX80_
bigos i golonkę

Gość gość
zupa szczawiowa i pikantne curry z ryby. też nie zauważyłam by pogoda miała wpływ na to co się chce zjeść. jakoś w upały nigdy mi się nie chciało jesć słodkich zup owocowych z ryzem czy makaronem. wole zjeść świeże owoce, mięso, może mniej dodatków węglowodanowych typu ziemniaki czy inne zapychacze a w te miejsce surówkę z warzyw, szczególnie z ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, sałatą.

Gość gość
Gosc 11.30 nie dziwne ze nie chca jesc jak sie lodami zapychaja

Nasze dziecko 3-letnie je na obiad to samo co my. Staram się wymyślać takie jedzenie, które będzie nadawało sie dla wszystkich :) i jest tak już od ponad roku.

Gość gość
idę na miasto zjeść, albo w tesco bistro coś wybiorę, albo w mcdonaldzie kanapkę tą nową

Gość gość
kto podpowie jakieś menu dla 2 latka?

Gość _facetX80_
kup jakiś słoik w kauflandzie.

Gość gość
to ty kup sobie słoik i załóż na głowe :) haha

Gość gość
a dla 2 latka to happymeal