Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 19miesieczniaka

WYLECZONE DZIECKO Z CANDIDY I CO DALEJ?

Polecane posty

Moj syn ma obecnie 19miesiecy i jest leczony przeciwko candidzie,brał dwa tygodnie nystatynę,teraz bierze flumycon syrop ,jest na diecie,za 2tyg mamy zrobic kał i zobaczyc ,czy juz po...Czytałam na jakis forach neistety wpisy z 2008 wiec nie umieszczałam tam pytania,ze po flumyconie i diecie candida odpuszcza,chcialabym zapytac mamy dzieci,ktore mialy candidę o doswiadczenia w tej sprawie,teraz syn jest na ostrej diecie,zastanawiam się kiedy będe mogla mu zaczac wprowadzac owoce (oczywiscie z glowa ) i inne zakazane produkty,czy to dziadostwo znow powroci,zal mi go bo jest taki maly bardzo sporadycznie dostaje grilowanego banana i gotowane jablko ,a przeciez jest malym dzieckiem,chcialabym by mogl normalnie jesc itp.Proszę podzielcie się swoimi spostrzezeniami ,kazda uwaga będzie cenna ,czy po wyleczeniu mieliscie juz spokoj,czy znow powrociło? Moje dziecko nie było ani po antybioterapii ani nie pochlanialo slodyczy,jedynym objawem były czeste biegunki,ktore potrafiły miec tak przykry zapach,ze nie da sie opisac,po lekach przeciwbiegunkowych szybko sytuacja z biegunkami się uspokajala ale za pare dni powtorka z rozrywki ,zaniepokoilo mnie to,zrobilam kal na pasozyty,naszczescie ujemny i kal na plechę grzyba,niestety dodatni,chcialabym by w koncu wszystko sie ustabilizowalo i by moje dziecko moglo normalnie funkcjonowac.dziękuję i pozdrawiam

Gość gość
Co to znaczy "normalnie jeść"? Chcesz mu dawać trucizny czy chcesz żeby był zdrowy? Jak ma skłonności do zagrzybienia organizmu to nigdy nie będzie jadł bezkarnie wielu rzeczy, które dzieci ze zdrowym organizmem mogą wcinać. Znajdź dobrego dietetyka, najlpiej praktykującego dietę paleo, i poproś o poradę.

Gość gość
dieta paleo dla dziecka? powaliło chyba kogoś ;/

Gość gość
raczej suplementowalabym czyms dziecko, zeby wybijac grzyba. Poza tym Wy pewnie tez jestescie zarazeni, tylko bezobjawowo. Moze czosnek w kapsulkach pomoze ?

nie jestesmy zarazeni,rowniez zrobilismy badania ani nikt z najblizszych pt babcie,ktore maja z nim kontakt

wlasnie ta dieta paleo to chyba nie dla takiego malucha ,kurcze z czosnkiem w kapsulkach moze byc problem bo nie polknie