Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkam zagranica i chce zeby przy porodzie byli sami biali lekarze,pielegniark

Polecane posty

Gość gość

Czy to czyni mnie zla osoba ze nie chce zadnego hindusa czy araba czy murzyna? Dodam ze mam zle doswiadczenia z tymi rasami ludzi wlaczajac w to ze przechodzilam kuracje antybiotykowa na bakterie ktora byla moja wlasna flora bakteryjna i ktora sie nie leczy!!!!!!!!efekt niepotrzebne obciazenie watroby,nerwy i siadniety woreczek zolciowy.

Gość gość
Normalnie wyprosze te osoby z pokoju ja jako pacjent chyba mam prawo?

Gość gość
Ha ha ha. Zycze ci zeby na dyzurze byli sami ciapaci....

Gość gość
Arab to rasa, ale konia nie człowieka :D:D:D

Gość gość
Nie o to chodzi...po prostu wiem z autopsji ze te osoby staraja sie mniej jezeli chodzi o kogos z innej rasy pozatym nie czuje sie konfortowo bedac wokolo nich.

Gość gość
jestes pier#dolni#eta czy cos z toba nie tak.

No...nie wiem czy masz takie prawo..bo to pod rasizm będzie podchodziło :) Może jako powód podaj, że nie rozumiesz ich akcentu? :) ale nie sądzę, że to przejdzie :) Mi poród odbierała lekarka, mulatka, poród kleszczowy. Chociaż wtedy byłam przerażona itd, to teraz wiem,, że dobrze to zrobiła..i zszyła też ok. Moja dentystka jest Hinduską, świetnie mówiącą po angielsku. Wiec takie osoby są ok. Ale leżąc juz po prodzie, pediatra - Hindus (chyba) ze strasznym akcentem.. - brał na noc małego na obserwację, bo złapał wirusa ode mnie. Pytał mnie, które rzeczy są małego, co weźmie ze sobą.. I powiem, że nie wiem jak on tam pracował, bo...wziął np.mój krem na ssutki i pytał czy to też... Ogólnie straszny accent miał, niewiele zrozumiałam z tego, co mówil.. Musiałam pytać położną o powtórzenie informacji :) Ale przez myśl mi nie przyszło, żeby zażyczyć sobie tylko "białych" lekarzy/położne itd..

Tez mieszkam "zagranica" i powiem Ci dwie rzeczy: zle nikomu nie zycze, ale zebys nie trafila na lekarza z Twoim nastawieniem, ktory Cie do pl bedzie chcial odeslac... A po drugie, jezeli to nie zart to juz mozesz zbierac pieniadze na odszkodowania za straty moralne, cywilizowane kraje zastrzegaja konstytucyjnie wolnos rasowa itp

Gość gość
Pracuje "za granica" w sluzbie zdrowia I od razu Ci powiem, ze nie, nie mozesz poprosic o cos takiego. To znaczy mozesz, ale zostaniesz co najwyzej upomniana I sytuacja zrobi sie nieprzyjemna. Z drugiej strony trzeba byc wyjatkowa kretynke, zeby obwiniac cala rase, bo ktos Cie zle leczyl. Mozna byc h/u/j/o/w/y/m lekarzem I miec skore biala jak snieg. Melatonina nie ma wplywu na czyjes umiejetnosci I kompetencje :-D

Gość gość
Zaraz p*****lnięta. Ja też nie mam zaufania do ciapatych, nic w tym dziwnego nie widzę. I nie mówcie mi, że to jest dziwne, bo w Luxmedzie jak chcę się umówić na wizytę to najwięcej terminów dostępnych właśnie do lekarzy o obcych nazwiskach. Wg mnie każdy ma prawo wyboru, ale pewnie w zlewaconej europie oskarżą cię o rasizm.

Gość gość
Ale,że my,kafeterianki,mamy ci to załatwić? Bo nie rozumiem,co znaczy-nie chcę takich,a takich....:O

Gość gość
Jakie nie przyjemnosci????przeciez jak tamta arabka leczyla mnie a raczej trula niepotrzebnie tym silnym lekiem to poszlam tam i poprosilam o zmiane lekarza po uwazalam tak powiedzialam ze Uwazalam ze bylam leczona i traktowana gorzej niz " jej ludzie"..mam prawo nie ufac?!

Gość gość
17.37 Faktycznie, argument super :-D Polacy sa uprzedzeni do obcokrajowcow I nie chca sie do nich zapisywac, bo nie. Ale jak ktos sie na Polaka krzywo popatrzy w obcym kraju to jest krzyk, ze nas dyskryminuja I mysla stereotypami :-D I owszem, trzeba miec niezle zrypany czerep, zeby oceniac drugiego czlowieka po kolorze skory albo wlosow.

Gość gość
17.43 Ty sie nie zajmuj kolorami I nie maluj nam tu teczy, tylko naucz sie pisac w ojczystym jezyku, bo to dopiero wstyd.

Gość gość
Dziwne ze przyjeli tego hindusa na lekarza z takim hezykiem i fatalnym akcentem.maja znajoma polka mieszkajaca w usa byla wyrzucona z pracy wlasnie za jak oni to uwazali" ciezki akcent";bo niby klienci sie czepiali a prawda byla taka ze mowila ok i akcent miala lepszy niz nie jedna osoba z wyzszym wyksztalceniem z obcego kraju.

Gość gość
nie lubie rudych lekarzy moge se wybrac jaki kolor wlosow bedzie mial moj lekarz?

Gość gość
ja mieszkam w UK i po wielu "przygodach" z brytyjskimi ryżymi lekarzami trafiłam na lekarkę ciapatą i dopiero ona potrafiła mi pomóc więc już tak nie narzekajcie na ciapatych bo są często lepiej wykształceni niż europejczycy

Gość gość
Co za idiotka zeby sortowac ludzi wedlug rasy na lepszych i gorszych!A jakby ta lekarka co cie leczyla tym antybiotykiem byla biala?To co ?Samych ciapatych bys przy porodzie chciala?Sa lepsi lekarze i gorsi ale nie jest to zalezne od ich rasy tylko od tego jak do swojej pracy podchodza.

Gość gość
A pieprzycie 3 po 3 kazdy ma prawo wyboru i tyle..end of story..

Gość gość
a ja bym bardzo nie chciala zeby przy moim porodzie byl polski lekarz,mam zle doswiadczenia z polskimi lekarzami.wiele kobiet,ktore znaja jezyk mowia to samo.Do polakow chodza tylko ci,ktorzy nie znaja jezyka.I co?jestem rasistka??bo na kilkoro polakow trafil mi sie 1 ok,ktory nie probowal ze mnie ostatniego grosza wycisnac i leczyl po ludzku.Nie chodze do Polakow

Gość gość
Tu u mnie w miesie w uk wiekszosc lekarzy to hindusi lub afrykanczycy, najlepsi specjalisci medyczni w uk to tez w wiekszosci kolorowi wiec raczejci sie uda, swoja droga masz okropne nastawienie

Gość gość
a mi porod odbieral Hindus I jestem bardzo zadowolona dzieki niemu mam zdrowe dziecko , a moglo sie skonczyc tragicznie.A jakim prawem masz ich wypraszac z sali?A moze Ciebie powinni wyprosic ,nie pasuje to sama mozesz odbierac sobie porod.Z takim nastawienie radze wracac do Polski polaczko.

Gość gość
Jestem z Tobą... z tym że ja po prostu nie chciałabym żeby jakiś ciemnoskóry mnie dotykał... obrzydzają mnie inne rasy i nic na to nie poradzę... i żeby nie było to zdarza mi się iść do ciemnoskórego lekarza ale tylko z jakimiś pierdołami które nie wymagają bezpośredniego kontaktu... też jestem w ciąży nawet kilka dni po terminie i gdyby masaż szyjki który ostatnio miałam miał/a wykonywać mi hindus/ka to pewnie bym uciekła... na szczęście rodzić będę w szpitalu w którym zdecydowana większość zatrudnionych to rodowici Anglicy i mam nadzieję że tylko na takich trafię...

Gość gość
Hahaha, czytam te komentarze jak tekst komediowy;-) Najlepsze sa te, jak to niby hindusi czy inni lekarze mieli taki akcent ze nie mozna ich zrozumiec i ze jedna musiala nawet pytac pielegniarke o przetlumaczenie tekstu buahaha. No zapomnialam tutaj kazdy Polak mowi po angielsku jak po polsku. No tak, tak sie wycwanilo towarzystwo. Nie chce byc zlosliwa, bo nie bronie innych, ale czym wy jestescie lepsze od "ciapatego" lekarza? Problem polega na tym, ze ich akcent jakos nie przeszkodzil im w robieniu kariery, zarabianiu pieniedzy i zostaniu lekarzem, podczas gdy wiele z was sorry ale ledwo wiaze koniec z koncem na emigracji. Aha i zeby nie bylo - nie jestem zona "ciapatego". Prosze jakie madre Polaczki. I dziwicie sie jeszcze, ze Anglicy tak was nie lubia? A czym wy jestescie lepsze od innego cudzoziemca w Angli? Jeden z biedy i drugi przyjechal do Angli z biedy

Gość gość
A ona z kolei ma zle doswiadczenia skoro jestescie taaaaacy tolerancyjni to dlaczego nie uszanujecie jej decyzjibi pogladu?

Gość gość
To znowu ja autorka tego postu tak sie zlozylo ze moj maz skonczyl szkole medyczna z tymi wlasnie ciapatymi itd.. to sa slabi najczesciej studenci z samymi 3 slabym jezykiem czesto ich pojscie do szkoly nue ma nic wspolnego z prawdziwym powolaniem.byli kiepskimi studentami to sa i kiepskimi lekarzami.proste.

Gość gość
ty autorko a nie pomyslalas,ze ANGLIK moze miec obrzydzenie do polaczki.

Gość gość
prowo jak nic

Gość gość
Nie mieszkam w angli