Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkam zagranica i chce zeby przy porodzie byli sami biali lekarze,pielegniark

Polecane posty

Gość gość
dziwna jestes.mieszkasz w obcym panstwie i masz takie wymagania.rasistka jak cholera. a skoro masz meza lekarza to niech on Ci odbiera porod.

Gość gość
autorko to sa tylko slowa twojego meza a ja mu nie wierze.Mam w d***e jego opinie ,bo Polskie szkoly wyzsze w tym medyczne sa bardzo slabe wiec siedz cicho.Jak jestes tak madra I masz lekarza w domu to niech ci maz odbiera porod.A co moze nie robi w zawodzie hehehe albo jest podrzednym stomatologiem hehe.Oj cos musial slabo sie uczyc skoro siedzicie zagranica.

Gość gość
Widze twoj rasizm a twoj mezulek nie lepszy skoro to kolor skory swiadczy od umijetnosci lekarza.Ja zato mam zle doswiadczenie z Polskimi lekarami ,bo hmmm sa do d**y :D A akurat na hindusach jeszcze sie nie zawiodlam.Ale co ty ta wiesz jak srasz wyzej niz d**e masz.Rasizm wyzarl ci mozg wiec nie myslisz logicznie.

Gość gość
a polscy lekarze sa tak dobrze wyksztalceni, ze po operacji powiekszania piersi szwedka zapadla w spiaczke i zyje jak warzywo. Owszem polski lekarz bedzie ciebie leczyl jak dasz mu w lape to wtedy moze i cos z tego bedzie......

Gość gość
Stul pysk! Koniec tematu!

Gość gość
Zycze ci zeby zaden Anglik ciebie nie zatrudnil, bo przeciez kazdy Polaczek to zlodziej i pijaczek

Gość gość
hahahahahahahahahhahaha

Gość gość
A gdzie ja pusalam ze wole polskich lekarzy??preferuje bialych..

Gość gość
Swoją drogą, tak mnie naszło, czy ciapate rodzą w burkach? Jak to jest, na łbie burka a giry rozkraczone i wszystko widać? :D

Gość gość
Buhaha i wszysyko capi curry fuuuuj nie moge zniesc tego koszmarnego trajkotania.

Gość gość
wszyscy tu tacy mądrzy a pewnie murzyna na oczy nie widzieli... zanim nie wyjechałam z kraju to też byłam mega tolerancja a nawet chciałam murzyna na męża szukać:D większości ludzi tolerancja mija jak na codzień muszą kontaktować się z niektórymi rasami...

Gość gość
Wyjelas mi to z ust!

Gość gość
19.34 To lepiej wracaj do kraju, bo tylko sobie wyobraz, jak bardzo Ty musisz obrzydzac tubylcow. Jakas tam byle jaka Polka, fuj! P.S. Mieszkam za granica juz 12 lat, spotkalam I poznalam przedstawicieli prawie wszystkich nacji, narodowosci I rasy I NIGDY, ale to nigdy nie przyszlo mi do glowy, zeby kogos nie lubic, bo jest brazowy. Moge kogos nie lubic ze wzgledu na to, jakim jest czlowiekiem, a nie na to skad pochodzi albo jak wyglada.

Gość gość
rasizm jest surowo karany.nie radze ci tego robic

Gość gość
Zależy gdzie ... w takiej Japonii uznano by za normę że któraś rodząca chce japoński personel . Rosja to samo -chcę ruskich i tyle , Chiny , Korea (płd) też . Tam takie podejście nie dziwi nikogo. Temat bardzo możliwe jest prowokacją trolla . Już udało się wzbudzić burzliwą dyskusję .

19:05 - chyba do mnie pijesz więc Ci odpowiem. Czytaj uważnie, co kto pisze.. 1. Nie prosiłam pielęgniarkę, tylko położną i nie o przetłumaczenie tylko powtórzenie. Owa położna była Brytyjką więc "tłumaczyła" z "angielskiego" na angielski.. Jej nie było przy tym jak Hindus brał małego. A ów Hindus tak doskonale kapował język, że brał krem na ssutki małemu (czytał etykietkę). Ja chciałam po prostu wiedzieć co dokładnie jest dziecku, gdzie go biorą, na jak długo itd. Wyobraź sobie, że Brytyjczycy też mają problemy ze zrozumieniem fatalnych akcentów. 2. Nie najeżdżałam na "kolorowych" - podałam przykłady fajnych specjalistów jak i kogoś z "problemem".

Gość gość
1. nie mozesz o to poprosic bo to rasizm i moze byc z tego nieprzyjemna sytuacja 2. jesli chodzi o operowana w gdansku szwedke (ktos wyzej przywolal ten przyklad) to wina nie mozna obarczac tylko lekarzy bo niestety ale po tym jak odmowiono jej operacji w szwecji przyjechala do pl i zataila jakies tam swoje problemy medyczne

Gość gość
Ahhh jak wy pieprzycie 3 po 3 wlasnie wrocilam ze szpitala w ktorym bede rodzila:)) moje ginekolozki to biale i na poziomie lekarki a czarni to tam tylko sprzataja:)pozatym TAK MAM PRAWO MIEC I WYBRAC KOGO CHCE PRZY SOBIE.wyjasnilismy ze ja nie czuje sie swobodnie przy innych rasach i tyle..zeby nie bylo vet od moich kotow jest pol amerykanka pol azjatka i jest super.

Gość gość
a ów hindus tak doskonale kapował język, że brał krem na ssutki małemu ....brak mi slow krem.kremem ale jakby podal zly lek po co narazac sie na jakies nieszczescie jak mozna wyprosic itd..

Gość gość
Up

Gość gość
Mieszkam w irlandi, gdy rodzilam córke 4 lata temu przyjela mnie hinduska polozna, mąż odrazu zareagował ze prosi o irandzką polozna, I bez problem zawołali biała czystą irlandke. Zalozylibysmy sprawe gdyby nie uszanowali mojej woli I kazali rodzic z hinduska

Gość gość
tak jak wyzej napisala dziewczyna, mamy prawo wybrac kogo chcemy przy porodzie. mialam ogromne bole i dodatkowy stres w postaci nie dostosowania sie do rpsoby mojego meza mogly pogorszyc moj stan, wiec w takich wypadkach szpitle ida na reke i usuwaja ciemnoskórych.

Gość gość
NO WIEC. mieszkam w Irlandii, znam towarzystwo lekarskie, musze powiedziec, ze duzosprowadzaja lekarzy zza granicy, z Azji czy innych krajow, bo ci najlepsi powyjezdzali do Australii badz Kanady. taka jest prawda.

Gość gość
23.30 Pitolisz glupoty, kolezanko. Jestem pielegniarka, pracuje w szpitalu w UK I jedyne, czego mozesz zadac to personel tej samej plci. Zdarza sie, ze kobiety nie zycza sobie meskiego personelu, rzadziej zdarzaja sie sytuacje, kiedy mezczyzna nie zyczy sobie kobiet. Nie masz prawa wymagac personelu tej samej rasy, bo to podpada pod dyskryminacje w miejscu pracy I gdyby szpital przystal na cos takiego to sprawe mialby wytoczona, owszem, ale wlasnie przez tegoz pracownika I zwiazek zawodowy, do ktorego nalezy jakies 90% pracownikow klinicznych I administracyjnych. Chcialabym zobaczyc, jak pizywasz szpital, bo Ci dali ciemnoskora polozna :-D Rownie dobrze biala, czysta Irlandka moglaby pozwac Polke za to, ze jej musiala palce do pochwy wsadzac, a ona sie nie czuje komfortowo wsrod Polakow I chce miec w pracy do czynienia wylacznie z rdzennymi Irlandczykami :-D

Gość gość
Do wyzej-tak wlasnie jest ! Bezsensownie cwiczycie rasistowskie zapaly...dziubki !

Gość kamienz serca
Rasitko z polskiej wsi zycze Ci zeby wielki Hindus z duzymi palcami zrobil Ci masaz szyjki macicy podczas akcji porodowej!haha

Gość gość
Chcialabys glupia cipo bez edukacji

zamkną cie za rasizm, nawet nie staraj sie tego mówić na głos.Mieszkam w irlandii i raczej by to nie przeszło

Gość gość
Nie czytacie uwaznie! Pisalam ze moja gin jest biala kobieta i reszta personelu tez bedzie ze czarni tam tylko sprzataja i przebieraja lozka.nie wiem czy wszyscy az tak sie boja jak wy tutaj wymyslacie.moja znajoma ktos zwolnil z pracy bo nagle okazalo sie ze akcent im przeszkadzal.wiec?

Gość gość
Ojej, a moja ginekolog jest rozowa w seledynowe kropki, musiala mnie dotknac przy badaniu I teraz, spanikowana, szukam kropek I rozowienia u siebie I dziecka :( Boje sie tez taksowek w Londynie, w koncu sa czarne. Wsiada czlowiek i jest bialy, ale czy bialy tez wysiadzie??