Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SZPINAK

Polecane posty

Gość gość

jak przrzadzacie szpinak i z czym jecie?

Gość miedzy wodka a zakaska
to nie jest jedzenie tym sie karmi jedzenie

Gość gość
ja świeży robię tak na rozgrzaną patelnie z kapką oliwy wkładam liście można w całości tylko bez ogonków ,na to sól ,pieprz ,pokrapiam cytryną można dodać też czosnek ,liście zaczynają się kurczyć po chwili ,trzeba przemieszać i gotowe . Ja nie lubię szpinaku więc mój mąż tylko jada ,ale robiłam rogaliki z ciasta francuskiego z fetą i szpinakiem ,do mięsa -rolada ze szpinakiem ,można z makaronem a można jeść sam szpinak

Gość gość
a z jajkiem sadzonym jedliscie?

Gość gość
w necie są na to przepisy wygląda to nawet smakowicie więc jadalne musi być ,ja osobiście nie jadłam .

Gość gość
Ja lubię taki w formie papki, podsmażam na masełku na patelni, dodaję ząbek czosnku, sól, pieprz i łyżkę dobrej śmietany - pycha! Lubię też z jajkiem - zamiast śmietany dodaję rozbełtane jajko, mieszam - też pyszne.

Gość gość
jesli z jajkiem to czym przyprawiacie?

Gość gość
jak daję jajko to dodaję sól, pieprz i odrobinę gałki muszkatołowej - super smak!

Gość gość
na jakim tluszczu jesli z jajkiem

Ja kupuję świeży lub mrożony szpinak. Rozgrzewam na patelni oliwę, podsmażam czosnek i dodaje szpinak. Doprawiam też odrobiną soli i pieprzu, czasem chilli. Bardzo lubię też dorzucić pokrojony w kostki ser feta. Taki farsz wykorzystuje do naleśników, pierogów, lazanii, czasem nawet nadziewam nim nawet canneloni

Gość gość
co do tłuszczu - ja używam masła. ale smaczny jest też na dobrym oleju rzepakowym. nie używam margaryn czy innych sztucznie utwardzanych tłuszczy. aha, i jeśli lubisz, to do szpinaku z jajkiem dodaj też czosnek, fajnie się komponuje.

Gość gość
dzieki, kochane jestescie 🌼

Gość dorabiam sie
kupuje tylko mrozony, dodaje do niego kostkę sera feta i duzo pieprzu. Farszem wypelniam nalesniki albo np wczoraj pizze.Pyszna!

Gość gość
szpinak jest tani teraz jest go full ,ja kupiłam zrobiłam już i zamroziłam tylko szpinak po zrobieniu robi się malutki więc taki średni pojemnik starczy na bardzo długo .

Gość gość
Szpinak do makaronu, na obiad dla 2 osób. Pół paczki mrożonego szpinaku smażę na rozgrzanej oliwie, z czosnkiem, solą, pieprzem, gałką muszkatołową do smaku. Pod koniec dodaję ser pleśniowy typu lazur (można pół, jak masz pomysł co zrobić z resztą, można cały) oraz pokrojoną w kostkę szynkę (prawdziwą !!!, starczy gruby plaster pokroić). Dla odmiany można zamiast szynki dać wędzonego łososia (raczej posypać nim po wierzchu danie, inaczej zrobi się jedna masa i nie będzie smakowitej gry kolorów na talerzu). Robię też z serem feta tak jak radzi BlueBonnie i Dorabiam się. Bardzo smaczny i sprawdzony przepis na szpinak, można polać makaron, można nadziewać inne dania.