Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SZPINAK

Polecane posty

Gość gość

jak przrzadzacie szpinak i z czym jecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miedzy wodka a zakaska
to nie jest jedzenie tym sie karmi jedzenie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja świeży robię tak na rozgrzaną patelnie z kapką oliwy wkładam liście można w całości tylko bez ogonków ,na to sól ,pieprz ,pokrapiam cytryną można dodać też czosnek ,liście zaczynają się kurczyć po chwili ,trzeba przemieszać i gotowe . Ja nie lubię szpinaku więc mój mąż tylko jada ,ale robiłam rogaliki z ciasta francuskiego z fetą i szpinakiem ,do mięsa -rolada ze szpinakiem ,można z makaronem a można jeść sam szpinak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a z jajkiem sadzonym jedliscie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w necie są na to przepisy wygląda to nawet smakowicie więc jadalne musi być ,ja osobiście nie jadłam .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja lubię taki w formie papki, podsmażam na masełku na patelni, dodaję ząbek czosnku, sól, pieprz i łyżkę dobrej śmietany - pycha! Lubię też z jajkiem - zamiast śmietany dodaję rozbełtane jajko, mieszam - też pyszne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jesli z jajkiem to czym przyprawiacie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak daję jajko to dodaję sól, pieprz i odrobinę gałki muszkatołowej - super smak!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na jakim tluszczu jesli z jajkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja kupuję świeży lub mrożony szpinak. Rozgrzewam na patelni oliwę, podsmażam czosnek i dodaje szpinak. Doprawiam też odrobiną soli i pieprzu, czasem chilli. Bardzo lubię też dorzucić pokrojony w kostki ser feta. Taki farsz wykorzystuje do naleśników, pierogów, lazanii, czasem nawet nadziewam nim nawet canneloni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
co do tłuszczu - ja używam masła. ale smaczny jest też na dobrym oleju rzepakowym. nie używam margaryn czy innych sztucznie utwardzanych tłuszczy. aha, i jeśli lubisz, to do szpinaku z jajkiem dodaj też czosnek, fajnie się komponuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dzieki, kochane jestescie 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dorabiam sie
kupuje tylko mrozony, dodaje do niego kostkę sera feta i duzo pieprzu. Farszem wypelniam nalesniki albo np wczoraj pizze.Pyszna!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
szpinak jest tani teraz jest go full ,ja kupiłam zrobiłam już i zamroziłam tylko szpinak po zrobieniu robi się malutki więc taki średni pojemnik starczy na bardzo długo .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Szpinak do makaronu, na obiad dla 2 osób. Pół paczki mrożonego szpinaku smażę na rozgrzanej oliwie, z czosnkiem, solą, pieprzem, gałką muszkatołową do smaku. Pod koniec dodaję ser pleśniowy typu lazur (można pół, jak masz pomysł co zrobić z resztą, można cały) oraz pokrojoną w kostkę szynkę (prawdziwą !!!, starczy gruby plaster pokroić). Dla odmiany można zamiast szynki dać wędzonego łososia (raczej posypać nim po wierzchu danie, inaczej zrobi się jedna masa i nie będzie smakowitej gry kolorów na talerzu). Robię też z serem feta tak jak radzi BlueBonnie i Dorabiam się. Bardzo smaczny i sprawdzony przepis na szpinak, można polać makaron, można nadziewać inne dania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×