Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PawlosD

Kobieta z którą spotykam się od dwóch miesięcy okazała się rozwódką

Polecane posty

Gość gość
Jezeli sam nie masz " garba " to po co Ci ktoś kto ma ? To tylko tak sie mowi ze nie będziesz dopłacał do nie swojego dziecka , ale a to urodzinki , imieninki , dzien dziecka , gwiazdki smastki i inne d**erele. Nie radzę kontynuować znajomosci na poważnie i zabezpieczać sie zawsze samemu Strzeżonego Pan Bóg strzeże :o

Gość gość
jestem z facetem który ma dziecko z pierwszego długiego związku ( ale małżenstwem nie byli). Trzeba niestety przygotowac sie na to,że dziecko zawsze bedzie najważniejsze i że czasem pojawi sie takie uczucie ze partner mimo ze niby wazny jest spychany gdzies na boczny tor. Do tego dochodzi oczywiscie kwestia finansowa, wspolny budżet to i wspolne wydatki i na nwet na nieswoje dziecko. Duzo zalezy jescze od podejscia tej kobiety. Sugeruje tylko ze takie zwiazki mimo wszystko nie należa do najłatwiejszych.

Gość gość
Oburzają się chyba takie co też mają dzieciaki :D A ty autorze weź pod uwagę że wbrew opini o szczerości, babki z małymi felerami nie do końca są szczere, to desperatki szukające w pierwszej kolejności faceta na zastępstwo do dźwigania obowiązków, a nie do miłości ;-)

Gość gość
Pamietaj, ze codziennosc w zwiazku gdzie jest dziecko wyglada o niebo inaczej niz dwojga ludzi bez dodatkowego bagazu w postaci dzieci. Dziecko bedzie z wami non stop i nie jest to meczace tylko dla biologicznych rodzicow. Mnie moja siostrzenica po 2 godzinach zaczyna meczyc, ciagle cos chce od swojej matki (mojej siostry) i nie mozna nawet chwile w spokoju porozmawiac

Gość gość
te wydatki to jeszcze najmniejszy problem. Będziesz musiał stawiać temu dziecku jakieś wymagania i ktoregoś dnia uslyszysz, żebyś się odpir'dolił i nie wtrącał do jego spraw, bo nie jesteś jego ojcem. Ojciec będzie zabierał syna na weekendy, dawał mu kasę i prezenty, a tobie zostanie trud codziennego wychowania i posylania do szkoły. Nie wygrasz z ojcem, w najlepszym wypadku ten chlopak będzie okazywał ci lekceważenie i pogardę, a jeśli sprawy potoczą się źle, wychowasz sobie zaciekłego wroga.

Gość PawlosD
Dzięki za wszelkie rady.Tym wszystkim którzy pytają "a po co ci kobieta po przejściach jak możesz mieć normalną" odpowiadam: tak mogę ale nie jestem tak przystojny/bogaty żeby przebierać w kobietach.Trafiliśmy na siebie i tyle.Takie jest życie.

Gość gość
Prawda ze dzieci będą najważniejsze, ale one zawsze byly, nawet wtedy kiedy matka byla z ich ojcem..moj budżet jest dwa razy taki duży jak mojego faceta.

Gość gość
PawlosD 02.06.2014 Dzięki za wszelkie rady.Tym wszystkim którzy pytają "a po co ci kobieta po przejściach jak możesz mieć normalną" odpowiadam: tak mogę ale nie jestem tak przystojny/bogaty żeby przebierać w kobietach.Trafiliśmy na siebie i tyle.Takie jest życie. xxxx idiotą jestes i tyle powiem:-P co ty bierzesz byle laske bo sie akurat nawinela? bo trafiliscie na siebie i to wystarczy? wiesz na ile lasek ja trafiam codziennie ?:O Wez ogarnij sie czlowieku na pewno mozesz miec taka bez dziecka z ktora zrobicie sobie wspolnego a na poczatku bedziecie czerpac radosc z siebie.Bo przy tej dziecko bedzie zawsze gdzies miedzy. Co innego oczywiscie jak ja szczerze kochasz wtedy milosc nie zna granic ale jak chcesz ja tylko bo jest do daruj sobie. Zwlaszcza,ze cie oszukala nie powiedziala od poczatku,ze jest rozwodka,czegos sie obawiala? Czy dzialala z premedytacja? Najpierw sie zblizyla by miec pewnosc,ze Cie ma a potem wyjawila? Pomysl o tym u mnie klamstwo zwlaszcza na poczatku przekresla wszystko.

Gość gość
Feia masz jakies chore poglsdy, a ty jestes dziewica? jesli nie, to zdziebko cie deklasuje na partnerke:o

Gość gość
Autorze jestes prawiczkiem? jesli jestes zdesperowany, to wez sobie jakies dziewcze ze wsi albo zza wschodniej granicy

Gość gość
ten kto nie był z osoba która a dziecko, niewiele może na ten temat powiedzieć. Ja jestem z facetem, który ma dziecko z poprzedniego związku i mimo że mały nie mieszka z nami na co dzien, to dwa dni przebywania z nim to czasem dla mnie juz za długo. Niestety ale cierpliwośc to mozna miec do swoich własnych dzieci a to jest jednak dla mnie obce dziecko, mimo,że jest synem faceta z którym jestem. Ale decyzje o takim związku podjęłam świadomie , więc jakiekolwiek pretensje moge mjiec tylko i wyłacznie do siebie. Wazne jest tez podejscie Twojej kobiety, jak zapatruje sie na sprawe Twojego miejsca w waszym związku, bo najgorsze co może byc to ustawienie dziecka na piedestale,że ono jest najważniejsze bo takie biedne, bo z rozbitej rodziny. Na to nistety ja sie zgodziła, ale wszystkich innych przestrzegam. To ja i partner mamy byc najważniejsi dla siebie, bo inaczej z takiego zwiazku nic nie wyjdzie. Podporzadkowywanie wszystkiego dziecku nie moze skonczyc se dobrze. Prawda jest taka ze za kilka lat dziecko odejdzie, zacznie zyc swoim zyciem, a partnerzy stana sie dla siebie obcymi ludzmi bo wiecej bedzie frustracji i pretensji niż miłosci w wtym związku. Moze to brutalne, ale z moich obserwacji wynika ze tak niestety może się stać.

Gość gość
czwoieku czy Ty jestes normalny pytasz obcych ci calkiem ludzi o zdanie to ze ta kobieta jest rozwodka to nie skresla jej wcale do tego aby mogla ulozyc sobie zycia tak jak jej pasuje i z kim chce, i nie ma znaczenia czy rozwod był z jej winy czy nie bo przyczyn moze bydz bardzo duzo i wcale nie musisz jej poznac to ze ma dziecko jest normalne skoro byla rodzina kiedys i ty obcych luidzi zapytujesz o to co masz zrobic?? to smieszne jest co najmniej bo jezeli ona ma syna 10 latka to na pewno jest okolo 30 lub troche po i ty na pewno tez wiec nie jestes juz najmlodszy,masz swoje jakies tam nawyki powiedzmy starokawalerskie teraz mowia single na to... mniejsza z tym... przeciez nikt nie kaze ci sie pakowac w jakis powazny zwiazek z nias moze ona chce z toba tylko milo spedzic czas odsteresowac sie ? moze jestes tylko dla niej miłym akcentem chwilowym i to wszystko, przeciez to ze dzwoni do ciebie i proponuje spotkanie to nie swiadczy o tym ze chce z toba swoje zycie spedzic zrozum to... ma syna i zawsze bedzie myslala o nim tym bardziej ze musi bydz mu ojcem i matka ale to nie oznacza ze nie prawa do swoejo zycia jestes bardzo niedojrzałym facetem emocjonalnie zadajac takie pytania tutaj \jezeli masz takie dylematy to teraz skoro juz wiesz daj sobie z nia spokoj i szukaj wolnej pani jezeli jestes w miare ogarnietyi i jeszce do wziecia ale na litosc boska miej troche rozumu i nie pytaj sie obcych ci ludzi chlopie co mas zrobic nie chcesz to utnij kontakt i tyle szukaj se wolnej i nie obarczonej dziecmi.

Gość gość
"gość: .... Prawda jest taka ze za kilka lat dziecko odejdzie, zacznie zyc swoim zyciem, a partnerzy stana sie dla siebie obcymi ludzmi bo wiecej bedzie frustracji i pretensji niż miłosci w wtym związku. Moze to brutalne, ale z moich obserwacji wynika ze tak niestety może się stać." Brutalne ale prawdziwe. Kiedyś od kogoś właśnie coś takiego usłyszałam: "Jeśli będzie płakał Twój mąż i dziecko, to najpierw idź do męża bo to z nim spędzisz resztę życia, starość. A dziecko dorośnie, opuści dom i zostaniesz sama. To samo tyczy się mężczyzny". W ogóle w życiu codziennym powinno się mieć czas również tylko dla siebie, swoje pasje, a nie tylko DZIECKO, DZIECKO, DZIECKO.

Gość Piz

Rozwódka z dzieckiem to porażka życiowa. Kiedy faceci zrozumieją, że baby takie to zużyte purkiety. Myślą tylko o sobie i cudzym dla innego faceta dzieciaku . Takie to może mieć każdy w dzisiejszych czasach