Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W tym temacie dziękujemy BOGU :)

Polecane posty

W d/u/p/i/e mam wszelkie religie, mam oczy i sam widzę co się dzieje. Cykl narodzin i śmierci istniał długo przed człowiekiem i wszelkimi religiami i nie zmienisz tego żadną religijna gadką.

Gość gość
reinkarnacja to wymysł ludzi by ich posegregować i wykorzystać słabszych by służyli zamożnym kastom chrześcijaństwo oferuje Ci przeciwieństwo wszyscy są równi wobec Boga nikt nie jest uprzywilejowany wobec Boga słabszych się wspiera a nie wyzyskuje to jest m i ł o ś ć i inaczej być nie może bo Bóg jest M i ł o ś c i ą nasz Stwórca jest M i ł o ś c i ą i inaczej być nie może

"wszyscy są równi wobec Boga nikt nie jest uprzywilejowany wobec Boga" Też tak myślę, dlatego przestań pisać bzdury o piekle i spowiadaniu tylko posłuchaj piosenki Queen "Heaven for everyone" i ciesz się z faktu że Trynkiewicz i Hitler będą w raju ale że ty nie jesteś miłością tylko zaprzeczeniem tego co sam piszesz bo chcesz zemsty i kary, to mimo tego twój litościwy bóg i tobie wybaczy i też będziesz w raju ze wszystkimi.

Gość gość
Bóg jest M i ł o ś c i ą i Z b a w i e n i e m naszym

Gość gość
Kara i nagroda jest faktem Bożej S p r a w i e d l i w o ś c i jeśli ktoś z życia się nie nawróci i nie uzna Boga Stwórcy wówczas po śmierci zostanie oddzielony od Boga i od Jego Miłości bo dostał wolną wolę w prezencie od Boga i Bóg w wolną wolę człowieka nie ingeruje

Gość gość
Jeśli ktoś się nawróci to do Miłości B o g a powróci :) :) :)

Gdyby Hitler się nawrócił to bóg odpuściłby mu te 6 milionów zamordowanych żydów i miliony innych ludzi. To brzmi jak kompletny idiotyzm i to jest dopiero niesprawiedliwość, sprawiedliwość jest wtedy idioto kiedy ponosi się karę bez względu na to czy zrozumie się swoje złe postępowanie czy nie. To tak jakby sąd miał odpuścić karę mordercy bo ten okazał żal i skruchę - to jest absurd debilu, twoja spowiedź i odpuszczanie grzechów to jest absurd.

Gość gość
Mam :) poczytaj w necie czy na youtub świadectwa Glorii Polo zobacz gdzie idą ludzie którzy Boga się nie boją

Gość gość
Absurdem jest grzeszyć i udawać że to jest dobre

Ty wierzysz tylko ludziom, nie masz bladego pojęcia o tym co nazywasz stworzycielem. Kończę tą bezsensowną dyskusję, choć mam nadzieję że zaowocuje w postaci myślenia u pozostałych ludzi.

Gość gość
jagoda rozgnieciona niech Dobry B ó g Ci B ł o g o s ł a w i

Gość gość
dobranoc jagódko

Ty jeszcze masz szansę widzę to wyraźnie ale np taka Faustyna czy inny fanatyk jakiejkolwiek idei, dla nich nie było już ratunku, musieli umrzeć fizycznie aby zrozumieć.

Gość gość
PS.: byłam taka przez długie lata byłam - bo przyszedł czas że się nawróciłam :) i polecam każdemu bo wówczas człowiek widzi sens i cel swojego istnienia

Gość gość
Każdy umiera fizycznie nikt z życia nie wychodzi żywy :)

Gość gość
ludzkiej chyba nie mam ale Bożą Miłość mam i odczuwam :) :) :)

"Każdy umiera fizycznie nikt z życia nie wychodzi żywy" x Co się z tobą dzieje? Nie mogę uwierzyć że to piszesz! A twój Jezus? Więc nie wierzysz już w zombie?

Gość gość
"Każdy umiera fizycznie nikt z życia nie wychodzi żywy" x tzn. kazdy umiera fizycznie i nikt fizycznie nie wychodzi żywy z życia :) a wieczna dusza pozostaje wieczna :)

Gość gość
Więc wg Twojej myśli - po co?

Gość gość
:)

Bo to coś kocha życie. Wszystko jest tak potężnym planem że nawet sobie tego nie wyobrażasz, ja zresztą też ale ja przynajmniej jestem tego świadomy. Wszystko i każdy jest odgórnie sterowany, przypadek nie istnieje i naprawdę pisałem już dużo o tym ale wniebowzięcie jest faktycznie możliwe, to istny metafizyczne proces, podobnie jak samozapłon to jest możliwe. Nosimy w sobie energię kosmosu, zależną od potężniejszej energii i jeśli ona będzie chciała możemy w jednym miliardowym ułamku sekundy zniknąć, wyparować. Od jednej bomby atomowej w Hiroszimie wyparowywali ludzie, to jedna bomba tylko na słońcu zachodzą pojedyńcze procesy o sile milionów skondensowanych bomb atomowych. Nauka i jak człowiek nie umie sobie nawet wyobrazić jaka to siła, prawdopodobnie dla tego czegoś to jest bułka z masłem. Ja też nie wiem do końca wszystkiego ale teoretycznie rzecz biorąc wszystko jest możliwe np chodzenie po wodzie, władanie siłami natury ale nie wszystko może wykonać człowiek, biblijny Jezus na pewno nie dokonywał tych rzeczy to tylko głęboka myśl pisarzy, ja wiem więcej od nich, po prostu religie też miały się wpleść w losy ludzkości i nie mogę tego zmienić ale jednak mogę, mogę odmienić czyiś umysł mam taką moc, a nie każdy ma taką. Gdybym miał opisać siłę wyższą to byłby to czysty piorun, czysta energia, z energii wypływa dusza, a równoległe, duchowość nie może istnieć oddzielnie od materialności to nierealne. Nawet we śnie jesteśmy przypięci, kiedy jednak łańcuch nitki naszego życia się zerwie to albo dla niektórych jest to koniec funkcjonowania albo przejście w energie i powrót do życia. Uważam też że np umysł psów jest doskonalszy od umysłu ludzi upośledzonych, nie uważam też że np śmierć ptaka czy kwiatka na łące zwiastuje jego koniec bo one nie mają duszy jak uważają katolicy. To wszystko kłamstwa z których należy się uwolnić.

Uważam też że większość żyjących istot o śmierci znajduje się jakby w wielkim czymś, jakby niepoznanym zbiorniku myśli z którego wstępuje sobie później do żyć jakie mu się podobają, jakich pragnął we wcześniejszym życiu. To nie zbadany obszar, uważam że nie jest ograniczony czasem ani przestrzenią więc jeśli ktoś dzisiaj pragnie być rycerzem w średniowieczu nie widzę problemu aby tak właśnie się stało bo wszystko już było i nigdy nie było wszystkiego. Ta droga nie ma końca, można żyć nawet jako nicość ale to też będzie ograniczone czasem i energia wszechświata nie pozwoli na stagnację. Istnieje ciągły rozwój i poszerzanie.

Gość gość
Jagoda nie ma sensu dyskutować i tłumaczyć absurd fanatykom i cymbałom.

Prosty przykład że np pająk który potrafi utkać idealnie geometryczną sieć ma doskonalszy umysł od "człowieka" z porażeniem mózgowym, celowo napisałem w cudzysłowiu bo w takim zestawianiu pająk jest genialniejszy i więcej warty od niego. Albo wirusy np grypy, dżumy potrafią się tak inteligentnie modyfikować, bronią się, człowiek nie może ich przechytrzyć ze swoim małym rozumkiem jest wobec niektórych bezsilny. Człowiek to jest dla siły wyższej tak naprawdę żadna rewelacja i nie ma dla siły wyższej różnicy między człowiekiem, a pantofelkiem.

Kurwa faktycznie człowiek to jest najidiotyczniejsze stworzenie na ziemi bo kiedy dziesiątki tysięcy lat temu taki pająk spokojnie utkał sobie ośmiokątną pajęczynę aby sprytnie upolować zdobycz to debilny człowiek lataj jak debil z maczugami za zwierzętami i rzucał w nią kamieniami, dopiero tysiące lat później wpadł na genialny pomysł "A może wykopiemy tak dziurę i zasłonimy ją liśćmi dla niepoznaki aby zwierzę w nią wpadło!"

Gość gość
to ja autorka, wczoraj poszlam juz spac, a widze,ze temat przybral piekna forme dyskusji na poziomie ( to bardzo dziwne jak na kafeterie, ale jak widac mozliwe :) ) Jagodko - chcialabym Ci przede wszystkim powiedziec,ze istnieje dusza,objawia sie ona w snach, zwierzeta rowniez ja posiadaja. skad wiem? mam dar od Boga i wiem bardzo duzo, Bog mnie zeslal bym pomogla wrocic ludziom do Niego i do zbawienia. od razu dodam, nie jestem fanatyczka religijna, nie chodze do Kosciola, dla mnie Bog to absolut, demiurg. Bog jest dla mnie spacerem po pieknym lesie, chwilami szczescia i chwilami cierpienia. Bog jestd la mnie wszystkim. Potega umyslu - zgadzam sie z Toba. Bog dal nam umysl bysmy byli myslacymi jednostkami, bysmy sie rozwijali, tworzyli. Bog lubi nasza inteligencje, ale kocha tez i glupcow. On kocha wszystkich i Ciebie rowniez. Co do seksu- kosciol tego zabrania, ale Bog zezwala, orgazm jest darem od Boga, dla dwojga bliskich sobie ludzi, ktorzy daja sobie cieplo i szacunek. Powiem wiecej leki i narkotyki to tez Bog pozwolil na to - ale mamy wolna wole i potrafimy sami pojsc ta droga albo nie. jesli zerwiesz jablko z zakazanego drzewa Ty bedziesz cierpiec. Mozesz sie nacpac i to nie bedzie grzech, ale bedziesz cierpiec. Rozumiesz? Kupujesz moja teorie?