Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie planujecie pogrzeb ?

Polecane posty

Gość gość
To jest zbyt powazny temat wedlug mnie, żeby się o nim tak wypowiadac. Mi kiedys ktos zasugerowal te firme www.pogrzebyskierniewice.com.pl jeżeli miałabym mieć styczność z organizacja tej niechcianej chwili

Gość aniołstruś
Też podrzucę reklamę znanej mi firmy. Fotoceramika w szerokim wyborze na www.elipsa-porcelana.pl. A pogrzebu nie planuję. To mnie nie będzie już dotyczyło. Niech planują planiści.

Gość gość
dokładnie pogrzeb niestety spadnie na barki rodziny - ktos wspominał o tym zakładzie pogrzebowym - http://www.exitus.com.pl/ - tez myślę,że to dobra opcja, zwłaszcza,że mam za soba dwie organizacje takich ceremonii i bardzo mi za każdym razem pomogli.

Gość rozaliakot
A nie sądzicie, że powinno się zadbać o własny pogrzeb, żeby takimi sprawami nie obarczać dzieci chociażby? Dorośli powinni w pewnym wieku to zaplanować. Ja mam już swoje lata, ostatnio zastanawiałam się nad kwestią kremacji po śmierci. Byłam w zakładzie pogrzebowym Anubis we Wrocławiu i zaczynam być zwolenniczką takiego rozwiązania. Taką wolę pewnie też przekażę moim dzieciom.

Gość gość
u nas w rodzinie pogrzeb był zaplanowany w Piastowie. Całą organizacją pochówku i pogrzebu zajął się tamtejszy, miejscowy dom pogrzebowy http://www.dpsz.pl/. Pogrzeb bliskiej osoby to bardzo przejmujące wydarzenie. Dlatego tak ciężko o tym pisać….

Gość gość
Takich rzeczy sie nie planuje, ludzie, to przynosi pecha. Jednak ja ubezpieczyłabym się ze wszystkim w jakims zakładzie pogrzebowym, który by pomogl. Chodzi mi o cos takiego

Gość gość
Kremacja wydaje mi się lepszym rozwiązaniem w porównaniu z gniciem w ziemi... Ostatnią wolą mojego wuja była kremacja, a że jesteśmy z Wrocławia to zleciliśmy to Zakładowi Witwicka .

Gość gość
Ja jeszcze nie planuje ale raczej w rodzinnym mieście.

Gość gość
Heh,jeszcze nie wiem,zycie pokaze.

Gość gość
Jest mi obojętne gdzie mnie ulokują, ale chciałabym być skremowana.

Gość gość
Ja planuję odprawić pogrzeb w swoim sercu. Pogrzebać w nim takiego jednego, który siedzi w nim od 6 lat zbędnie. Właśnie po 6 latach związku dowiedziałam się, że nigdy nic nie czuł do mnie i nie poczuję. Boli mnie serce z miłości i bezradności. Drań bez serca :/

Gość gość
Do 11:12 Przykre ale tak bywa.

Gość gość
Pogrzeb planuję się w głowie. Tam, gdzie wszystko inne się planuję :p

Gość gość
Nie zastanawiałam się nad tym jeszcze ale raczej w moim rodzinnym mieście czyli Szczecinie. Niedawno organizowaliśmy pogrzeb znajomego przy współpracy z zakładem pogrzebowym www.orkus.com.pl. Mają tam bardzo ładny cmentarz w dogodnej lokalizacji.

Gość gość
Myślę, że nie ma co tego planować na zapas ale także wybrałabym rodzinne miasto. Niedawno organizowałam pogrzeb korzystając z usług zakładu pogrzebowego www.firmapogrzebowa-piotr.pl i także wyprawiliśmy je w rodzinnym mieście pochowanego.