Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnessssss

Czy zdecydować się na drugie dziecko

Polecane posty

Gość Agnessssss

znajomi którzy maja dwójkę dzieci z nie większa różnicą wieku niż 3 lata uważaja że łatwiej jest z dwójką bo dzieci sie razem bawią. czy ktoś z was kto ma dwójkę może się w tej kwestii wypowiedzieć? mój maluch dał mi popalić, zawsze chciałam dwójkę ale teraz to już sama nie wiem... kto ma podobne rozterki do moich?

Gość gość
Ty jakaś nienormalna jesteś :/ To twoje życie. Skąd mamy wiedzieć, jaką jesteś matką (coś mi się wydaje, że słabą), jakie masz warunki, jakiego partnera, itp... :/

Gość gość
mawiają ze pierwszy rok jest najtrudniejszy ale potem jest łatwiej niż z jednym bo się razem bawią. ja mam jedno a drugie drodze, pożyjemy zobaczymy.

Gość gość
poczytaj właśnie pojawił się temat ze dziewczyna z dwójka nie daje sobie rady

Gość gość
z dwójką nie jest źle, w każdym razie nie dużo gorzej niż z jednym to że jedno dało popalić nie znaczy że drugie będzie takie samo, poza tym już to przeszłaś i wiesz jak to mogłoby wyglądać, od dwójki dzieci się nie umiera

No ja mam róznice 2 lata i półtora miesiąca i pierwszy rok zycia malej byl koszmarny. O ile starszy nie dal popalić, to mała tak. Darla se przez pierwsze pół roku po kilka godzin dziennie, a tu skaczący, uciekający dwulatek. Podwójne pieluchy przez ok pół roku. Dwoje do nakarmienia, wysadzenia, umycia, pełna obsluga. Byłam wykończona. Teraz jest o niebo lepiej, mała ma 14 miesiący, chodzi za bratem jak ćma, ale do wspólnej zabawy to jeszcze długo. Jak się uda za rok to byłby super express. Ale raczej za dwa, bo dopiero 3-latki nawiązują pierwsze relacje zabawowe. Mały ma 3,5 i jest świetny teraz, taki przedszkolak wygadany.

Gość gość
Na drugie i na trzecie, a jak jesteście dobrymi rodzicami i nie biedujecie, to i na czwarte. Duża, kochająca się rodzina to najlepsze co sie może w życiu przydarzyć.

Gość gość
U nas będzie różnica 3 lat i 4 miesięcy między dziećmi i wydaje mi się że to idealna różnica.