Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Klazula sumienia....

Polecane posty

Gość gość
to nie tylko polskie prawo a prawo wszystkich krajow w eueopie ze wspolzycie z osoba 12 letnia to pedofilia

Gość gość
"polskie prawo rozstrzyga czym w polsce jest pedofilia a czym nie jest" ale tak ogólnie na całym świecie? :D :D i tak samo jest z niemcamy - wiek przyzwolenia 14 lat i tak samo było z watykanem - 12 lat BYŁO ale się zmieniło. więc dla nich 12 latek był zdolny do współżycia na terenie ich państwa z osobami które tam pracowąły, niekoniecznie kapłanami bo pracowało tam 3000 osób spoza watykanu. skoro dany kraj sam określa w jakim wieku ich obywatele mogą współżyć legalnie, to ośmieszasz się z tą przeszłością watykanu i pokazujesz swoją wielką głupotę i sprzeczność

Gość gość
polskie prawo tak jak europejski dopuszcza obcowanie plciowe z osoba powyzej 15 roku zycia a wiec nie zezwala na pedofilie. i to moj ostatni post na temat pedofilii. temat jest o klauzuli sumienia.

Gość gość
nieprawda bo przepis wziął się z włoch i ostatecznie teraz prowadzone były / są prace by we włoszech obniżyć ten wiek i zalegalizować tę dewiację

Gość gość
klauzula sumienia to glupota. czlowiek przychodzi do pracy i ma ja wykonywac.

Gość gość
nieprawda, bo państwa członkowskie UE takie jak niemcy, austria, szwajcaria dopuszczają współżycie seksulane od 14 roku życia. człowieku ty nie masz pojęcia o temacie a piszesz głupoty

Gość gość
jak ktos nie chce byc ginekologiem to moze zajac sie sprzataniem. religia to prywatna sprawa

Gość gość
wiek przyzwolenia w hiszpanii 13 lat :)

Gość gość
Prawo mowi zamknac ryje bo nie slysze! !!

Gość gość
"polskie prawo rozstrzyga czym w polsce jest pedofilia a czym nie jest" ale tak ogólnie na całym świecie? smiech.gifsmiech.gif i tak samo jest z niemcamy - wiek przyzwolenia 14 lat i tak samo było z watykanem - 12 lat BYŁO ale się zmieniło. więc dla nich 12 latek był zdolny do współżycia na terenie ich państwa z osobami które tam pracowąły, niekoniecznie kapłanami bo pracowało tam 3000 osób spoza watykanu. skoro dany kraj sam określa w jakim wieku ich obywatele mogą współżyć legalnie, to ośmieszasz się z tą przeszłością watykanu i pokazujesz swoją wielką głupotę i sprzeczność

Gość gość
Prosze o kulture i trzymanie sie tematu.

Gość gość
apele bez sensu :D

Gość gość
wiek przyzwolenia w bułgarii 14 lat :) a idiota wymyślił sobie prawo europejskie. ty się chyba leczysz psychiatrycznie prowokatorze bez krzty wiedzy, o czym piszesz

Gość gość
ten dyrektor powinien wyleciec z roboty bo zlamal klauzule i prawo.

Gość gość
dla mnie to pewne ze kop z roboty. ale katole nie wiem co zrobia

Gość gość
gość dziś 6:25 no to nie było też pedofilią w watrykanie dopuszczenie przyzwolenia od 12 r. ż. bo prawo tamtejsze, a także wcześniej włoskie, od którego to wzięło początek na to zezwalało usmiech.gif i masz o to prawo. a definicja pedofili jasno mówi, że to seks z osobą w fazie przedpokwitaniowej, a jest to faza obejmująca i 12 rok życia i 15 rok życia. myślałam że mam do czyeniania z kimś inteligentnym, a tu zonk, tylko chciałeś wbić klin w watykan, żeby znów ośmieszyć kapłanów, a tu nic z tego, bo nie masz pojęcia o czym piszesz. rzucasz tylko hasłami, których nie rozumiesz. usmiech.gif w niemczech można współżyć od 14 roku życia, powtarzasz d**erele, w wielu krajach jak widać dopuszczana jest pedofilia pedofilia to nie tylko współżycie w wieku 12 lat ale też i 15 lat, a polskie prawo nie ma mocy roztrzygania, czym jest lub nie jest pedofilia. w krajach skanyynawskim można współżyć od 16 roku życia, w ich świetle polska to kraj który zezwala na młodszym dzieciom współżycie, ty porównujesz przeszłość watykanu, można jeszcze tak porównywać. faktem jest że w krajach które zezwalają na seks osób w fazie przedpokiwtaniowej która trwa do 16 roku życia to jawna zgoda na pedofie . gość dziś chazana zlamal prawo i powinien za to odpowiedziec. gość dziś 6:25 no to nie było też pedofilią w watrykanie dopuszczenie przyzwolenia od 12 r. ż. bo prawo tamtejsze, a także wcześniej włoskie, od którego to wzięło początek na to zezwalało usmiech.gif i masz o to prawo. a definicja pedofili jasno mówi, że to seks z osobą w fazie przedpokwitaniowej, a jest to faza obejmująca i 12 rok życia i 15 rok życia. myślałam że mam do czyeniania z kimś inteligentnym, a tu zonk, tylko chciałeś wbić klin w watykan, żeby znów ośmieszyć kapłanów, a tu nic z tego, bo nie masz pojęcia o czym piszesz. rzucasz tylko hasłami, których nie rozumiesz. usmiech.gif gość dziś polskie prawo rozstrzyga czym w polsce jest pedofilia a czym nie jest. podobnie okresla co lekarz ma zrobic i do czego jest zobowiazany gość dziś idiota przykłada miarę polską do watykanu. jak jesteś zwolennikiem ślepego wierzenia w prawo, to wiesz, że ono obowiązuje tylko na terenie gdzie zostało ustanowione i dlatych którzy to stanowili. usmiech.gif a największy absurd jest w tym, że zgodnie z definicjami tak okrzykniete przez ciebie prawo do jawnej pedofilii obowiązkuje obecnie w części krajów europy, w tym też w polsce usmiech.gif widać twój antyklerykalny mózg się zlasował i chyba mocno boli, że już nie możesz watykanowi zarzucić tego głupiego przepisu i wszyst

Aborcja nie jest zabiegiem ratujacym zycie. Nienjest tez zabiegiem medycznym. I prawo tego nie zmieni. Moze co najwyzej zmusic zebym tak myslal Chcesz usuwac ciaze korzystaj z prywatnych klinik. Ludzie umieraja z braku srodkow na leczenie. Ponadto mamy zagwarantowana wolnosc sumienia. Lekarz ten nie zrobil nikomu krzywdy wiec sprawa jest w miare prosta. Prawnicy moga. Odmowic uslug a lekarze juz nie? Pierdolic takienprawo

Gość gość
Walc chyba go nie wyrzuci skoro obcuje z Duchem Święttym:D

Gość gość
"polskie prawo rozstrzyga czym w polsce jest pedofilia a czym nie jest" ale tak ogólnie na całym świecie? smiech.gifsmiech.gif i tak samo jest z niemcamy - wiek przyzwolenia 14 lat i tak samo było z watykanem - 12 lat BYŁO ale się zmieniło. więc dla nich 12 latek był zdolny do współżycia na terenie ich państwa z osobami które tam pracowąły, niekoniecznie kapłanami bo pracowało tam 3000 osób spoza watykanu. skoro dany kraj sam określa w jakim wieku ich obywatele mogą współżyć legalnie, to ośmieszasz się z tą przeszłością watykanu i pokazujesz swoją wielką głupotę i sprzeczność

Gość gość
lekarz złamał obowiązujące go prawo

Gość gość
nie ma zadnych watpliwosci.

Jaknprawo tlumaczy mozliwosc odmowy wykonania usluginprzez prawnika? Bardzo mnie to interesuje. Doczekam sie odpowiedzi?

Gość gość
Ciekawe co ministerstwo zrobi? Wg mnie chyba nic.

Gość gość
Aborcja jest jak najbardziej zabiegiem medycznym. Przyczyny to insza inszość - czy wpadka pijanej puszczalskiej, czy g**** czy martwy płód, który trzeba usunąć by nie wdało się śmiertelne dla matki zakażenie - to jest zabieg medyczny. Ja osobiście nie mam nic przeciwko klauzuli sumienia, nie mam też nic przeciwko temu, żeby aborcja była dostępna wyłącznie w sektorze prywatnym. Uważam, że można wszytkich pogodzić przez jasną informację. Lekarz katolik z klauzulą nawet nie musiałby nic mówić i popadać w "dyskomfort" - wystarczyłaby ogólnodostępna lista lekarzy bez klauzuli w ramach BIKów przychodni.

Gość gość
jak ty odpowiesz na pytania to moze i tobie ktos odpowie

Dlaczego lekarz musi wykonywac czynnosci nie majace nic wspolnego z ratowaniem zycia pod grozba. Kary a prawnik moze odmowic przyjecia sprawy nie tlumaczac dlaczego. To robi? Pytam po raz czwarty

Gość gość
aborcja na zyczenie tak. ale aborcja z powodow medycznych, na wyrok sadu to w panstwowych

Ja jasno napisalem jak tonwidze i doczekalem. Sie jedynie jakiegos mydlenia oczu. Pytam bo skoro wg was to kwestia etyki zawodowej to dlaczego prawnik nie. Musi siendo niejnstosowac? A odpowiadac mi nie musisz bo doskonale wiem dlaczego tak jest. Ty tez nie. Odpowiesz bo tez wiesz dlaczego. Moze zatem zabierzesz stad swoja chciwa prawnicza i dwulicowa obludna klamliwa dupe i zajmiesz. Sie. Robieniem widy z.mozgu komus innemu za odpowiednie pieniadze szmato?

Gość gość
a klauzula powinna byc zlikwidowana

Gość gość
Powinna. Sprawy religijne to w domu a w pracy sprawy pracownicze