Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy do robienia mielonego sciagacie pierscionki

Polecane posty

Gość gość

czy nie?

Gość gość
Nie nie ściągamy bo nie musimy kupujemy mięso w kawałku i mielimy sami . Wtedy wiemy co jemy :D

Gość gość
nosimy tylko obrączkę-nie.

Gość gość
tak, jak sobie przypomne :) a nie robie mielonych typowych tylko pulpety gotowane ale wyrobic mase tez trzeba, nie cierpie jak mi pierscionki oblaza ta papka, ble

Gość gość
Do wyrabiania reka miesa czy ciasta zawze sciagam obraczke, myje ręce i dopiero robię

Gość gość
nie tylko do mielonego, w ogóle jak gotuje, sprzątam to ściągam. po pierwsze przeszkadzają, po drugie mogą spaść w trakcie mycia czegoś w wodzie, i w ogóle niszczą się. Woda, płyny.

Gość gość
ja tez sciagam pierscionki, ale obraczke zostawiam

Gość gość
w życiu nie zdarzyło mi się kupić gotowego mięsa mielonego. Kupuję kg wołowiny, kg wieprzowiny, mielę w domu, mieszam, porcjuje do woreczków i zamrażam.

Gość gość
czyli jestescie fleje skoro mieszacie to mięso w pierscionkach a potem dajecie do jedzenia dziecim, mezowi i h*j wie komu.... ble...

Gość gość
a co do pytania ma odpowiedz, że nie kupuje mielonego tylko sama mielę?

Gość gość
Gotowe cży mielone w domu i tak trzeba przecież wymieszac:D

Gość gość
Nie nie ściągamy bo nie musimy kupujemy mięso w kawałku i mielimy sami . Wtedy wiemy co jemy xxxxx Chciała byc złośliwa, a wyszła na przygłupa. :D

Gość gość
nie robie mielonych to potrawa dla biedaków

Gość gość
''Nie nie ściągamy bo nie musimy kupujemy mięso w kawałku i mielimy sami . Wtedy wiemy co jemy'' A co to ma do tematu? Rozumiem, ze chcialas sie pochwalic, ze sama mielisz mieso? Niestety rozczaruje sie, bo dopoki tego swiniaka czy krowy sama nie wyhodowalas to tez nie wiesz co jesz:D

Gość gość
nie robię mielonych, ale np do wyrabiania ciasta ściągam, do mielonych też bym na pewno ściągnęła- po pierwsze szkoda biżuterii, po drugie po co sobie utrudniać życie i czyścić pierścionki z jakichś odpadków spożywczych, po trzecie bakterie

Gość gość
''Nie nie ściągamy bo nie musimy kupujemy mięso w kawałku i mielimy sami . Wtedy wiemy co jemy'' A co to ma do tematu? Rozumiem, ze chcialas sie pochwalic, ze sama mielisz mieso? Niestety rozczaruje sie, bo dopoki tego swiniaka czy krowy sama nie wyhodowalas to tez nie wiesz co jesz x nie do końca ale jak sama zmielisz masz świeże mięso a nie jakieś ochłapy które sie nie sprzedały w zeszłym tygodniu i masz smao mięso a nie mięso plus skóry i tłuszcz.

Gość gość
Ha! a ja nie mam maszynki do mielenia, ale sklep na osiedlu gdzie mielą na miejscu i to taki kawałek jak sobie wybiorę :P A wracając do tematu to ściągam pierścionki i obrączkę do wszystkiego co wyrabiam dłońmi :)

Gość wifigdańsk
ja nie ściągam bo ciasto miesne wyrabiam przy pomocy narzędzi a nie ręcznie. oczywiscie potem jest formowanie kotlecikow ale tu juz akurat mało to mieso się przykleja dzieki bulce tartej. wogole do niczego nie sciagam bizuterii.

Gość gość
Masę wyrabia robot kuchenny, a do formowania zakładam rękawiczki jednorazowe. Pierścionków i tak nie noszę :P

Gość gość
"ale jak sama zmielisz masz świeże mięso a nie jakieś ochłapy które sie nie sprzedały w zeszłym tygodniu i masz smao mięso a nie mięso plus skóry i tłuszcz. " ale co to ma do tematu?