Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy do robienia mielonego sciagacie pierscionki

Polecane posty

Gość gość

czy nie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie nie ściągamy bo nie musimy kupujemy mięso w kawałku i mielimy sami . Wtedy wiemy co jemy :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nosimy tylko obrączkę-nie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak, jak sobie przypomne :) a nie robie mielonych typowych tylko pulpety gotowane ale wyrobic mase tez trzeba, nie cierpie jak mi pierscionki oblaza ta papka, ble

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do wyrabiania reka miesa czy ciasta zawze sciagam obraczke, myje ręce i dopiero robię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie tylko do mielonego, w ogóle jak gotuje, sprzątam to ściągam. po pierwsze przeszkadzają, po drugie mogą spaść w trakcie mycia czegoś w wodzie, i w ogóle niszczą się. Woda, płyny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja tez sciagam pierscionki, ale obraczke zostawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w życiu nie zdarzyło mi się kupić gotowego mięsa mielonego. Kupuję kg wołowiny, kg wieprzowiny, mielę w domu, mieszam, porcjuje do woreczków i zamrażam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
czyli jestescie fleje skoro mieszacie to mięso w pierscionkach a potem dajecie do jedzenia dziecim, mezowi i h*j wie komu.... ble...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a co do pytania ma odpowiedz, że nie kupuje mielonego tylko sama mielę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gotowe cży mielone w domu i tak trzeba przecież wymieszac:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie nie ściągamy bo nie musimy kupujemy mięso w kawałku i mielimy sami . Wtedy wiemy co jemy xxxxx Chciała byc złośliwa, a wyszła na przygłupa. :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie robie mielonych to potrawa dla biedaków

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
''Nie nie ściągamy bo nie musimy kupujemy mięso w kawałku i mielimy sami . Wtedy wiemy co jemy'' A co to ma do tematu? Rozumiem, ze chcialas sie pochwalic, ze sama mielisz mieso? Niestety rozczaruje sie, bo dopoki tego swiniaka czy krowy sama nie wyhodowalas to tez nie wiesz co jesz:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie robię mielonych, ale np do wyrabiania ciasta ściągam, do mielonych też bym na pewno ściągnęła- po pierwsze szkoda biżuterii, po drugie po co sobie utrudniać życie i czyścić pierścionki z jakichś odpadków spożywczych, po trzecie bakterie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
''Nie nie ściągamy bo nie musimy kupujemy mięso w kawałku i mielimy sami . Wtedy wiemy co jemy'' A co to ma do tematu? Rozumiem, ze chcialas sie pochwalic, ze sama mielisz mieso? Niestety rozczaruje sie, bo dopoki tego swiniaka czy krowy sama nie wyhodowalas to tez nie wiesz co jesz x nie do końca ale jak sama zmielisz masz świeże mięso a nie jakieś ochłapy które sie nie sprzedały w zeszłym tygodniu i masz smao mięso a nie mięso plus skóry i tłuszcz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ha! a ja nie mam maszynki do mielenia, ale sklep na osiedlu gdzie mielą na miejscu i to taki kawałek jak sobie wybiorę :P A wracając do tematu to ściągam pierścionki i obrączkę do wszystkiego co wyrabiam dłońmi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wifigdańsk
ja nie ściągam bo ciasto miesne wyrabiam przy pomocy narzędzi a nie ręcznie. oczywiscie potem jest formowanie kotlecikow ale tu juz akurat mało to mieso się przykleja dzieki bulce tartej. wogole do niczego nie sciagam bizuterii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Masę wyrabia robot kuchenny, a do formowania zakładam rękawiczki jednorazowe. Pierścionków i tak nie noszę :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
"ale jak sama zmielisz masz świeże mięso a nie jakieś ochłapy które sie nie sprzedały w zeszłym tygodniu i masz smao mięso a nie mięso plus skóry i tłuszcz. " ale co to ma do tematu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×