Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jeanine32

Jeanine a obrzęki nóg

Polecane posty

Gość Jeanine32

Czesc dziewczyny bardzo proszę o poradę. Biorę tabletki Jeanine, 1 opakowanie, zostało mi z niego jeszcze 6 tabletek. Dostałam je od lekarza nie ze względów zabezpieczenia przed ciążą tylko z powodu silnych zaburzeń hormonalnych co powodowało u mnie tycie, problemy z zatrzymywaniem wody, trądzikiem hormonalnym. Przez pierwsze dni wydawałoby się, że jest super. Cera wygładziły się, wrzody się pogoiły, odzyskałam wcięcie w talii bo woda ze mnie zeszła, można powiedzieć, że zaczęłam wyglądać normalnie. Od 3 dni jednak obserwuję, że nogi mam jakieś dziwne. Powychodziły mi żyły, zwłaszcza pod kolanem w lewej nodze i mam wrażenie, że łydki są obrzęknięte. Nie bolą na szczęście, ale to uczucie jest naprawdę mało komfortowe. I teraz pytanie do was. Czy któraś z was odczuwała takie uczucie przy braniu jakichkolwiek tabletek?? czy jest szansa, że to się ustabilizuje czy jednak odstawić tablety bo jeszcze dorobię się żylaków? nie jestem już małolatą bo mam 32 lata i 7 letnią córkę :) myślałam, że może te tabletki w końcu mnie "uspokoją" i moja twarz zacznie normalnie wyglądać bo do tej pory to był koszmar. Będę wdzięczna za każdy wpis i poradę :)

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
oooo nie chcę cie straszyć, ale powinnaś się udać do lekarza i przebadać pod kontem zakrzepicy , która bardzo często występuje przy braniu tabletek antykoncepcyjnych. jest to bardzo niebezpieczne, nie zwlekaj z konsultacją .

Gość Jeanine32
A czy jeśli zrobię sobie poziom d-dimerów i wyjdzie ok tzn , że jest ok i mogę dalej być na tabletach?

Gość Migea
Myślę, że nie powinnaś o tym decydowac sama tylko zdac sie na wiedzę i doświadczenie lekarza. Mnie tez to wygląda na zakrzepicę. Może zmiana tabletek coś pomoże. Jesli bedzie je stosowała nadal to równocześnie wprowadz sobie Harmonellę, tj suplement stosowany przy hormonach, zmiejsza ryzyko zakrzepicy i miażdżycy.

Gość gość
Dzięki dziewczyny za pomoc. Dzisiaj obserwuję swoje nogi i nie są napuchnięte, żyły się pochowały. Zrobię w poniedziałek poziom d-dimerów, dla samej siebie dla spokojności czy się nic nie dzieje. W razie co to kończę brać 1 opakowanie tabletek i więcej po prostu nie wykupię. Czytałam, że przy zakrzepicy noga często zmienia kolor, jest opuchnięta, nabrzmiała, skóra jest mocno naciągnięta, sprawia ból przy chodzeniu i przy zginaniu stopy, opuchlizna umiejscawia się zwłaszcza w okolicy kostki. Ja takich objawów nie mam, tylko przez 2 dni ta lewa noga była jakaś inna, podpuchła i miałam wrażenie, że jest ciężka. Po nocy to schodziło. Dzisiaj nie mam tego wcale- oprócz takich lekkich skurczów jak przy braku magnezu i potasu się dzieje. Nie chcę siać paniki ale nie chcę też czegoś przeoczyć, zaniedbać. Przed ciążą brałam 5 lat tabletki i świetnie tolerowałam a po ciązy wszystko się zmieniło i po każdych mam jakieś problemy :(

brałam te tabletki i musialam odstawic, bo strasznie puchly mi nogi. lekarka powiedziala ze jest ryzyko zakrzepicy zylnej. odstaw szybko