Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama chrześniaka

Zamążpójście Matki Chrzestnej Mojego Dziecka

Polecane posty

Gość mama chrześniaka

Witam. Chciałabym drogie mamy, abyście mi pomogły. Otóż chrzestna matka mojego syna wychodzi za mąż. Chcę prosić o pomoc lub podpowiedzi co kupić w prezencie od mojego syna - jakąś pamiątkę. My z mężem idziemy na wesele, syn zostaje w domu bo jest za malutki. Będzie jedynie z nami na poprawinach. Chciałabym Młodym kupić coś od małego - bo koperta od nas będzie swoją drogą, ale uważam, że wypada kupić coś od chrześniaka.

Gość gość
a ile mały ma? może niech sam wykona jakąś pamiątkę? Rysunek?

Gość gość
Mój syn w chwili jej ślubu będzie miał 10 miesięcy.

Gość gość
to na pewno bym coś dołączyła symbolicznego.... jeśli Ci zależy na pamiątce, to jakąś laurkę ze zdjęciem synka, albo coś takiego.... bez sensu kupować poważny prezent.

Gość gość
No to trochę to śmieszne, żeby kupować od chrześniaka coś, bo to będzie tak naprawdę od was. Dziecko dorośnie, to będzie robiło laurki, nie trzeba takich wymuszanych prezentów robić, tym bardziej, że nie macie nawet pomysłu.

Gość gość
Dlaczego wydaje Ci się śmieszne??? Skoro chrzestna kupuje dziecku prezent bo Dzień Dziecka, bo Mikołaj, bo akurat chciała coś kupić dlaczego ma nie dostać nic od syna. Uważam, że wypada coś kupić. Myślałam wcześniej o jakiejś grawerowanej ramce na zdjęcie albo o takim zestawie - łabędzie z ręczników - tylko nie wiem czy to nie będzie za tandetne. Prezent chciałabym kupić do max 150 zł. Czasem warto zapytać, ktoś może mieć ciekawą propozycję. Ale dziękuję za reakcję.

Gość gość
Na ladnej kartce odbij dwie raczki twojego synka - jakies ladne kolorowe i napisz ladny wierszyk, cos w necie znajdziesz.. Nie kupowalabym prezentu bo to wiadomo ze nie od dzicka a takie raczki beda slodkia i mila pamiatka

Gość gość
fajny pomysl z laurka :) zrobiłabym tak na twoim miejscu autorko :)

Gość gość
Dziękuję za podpowiedzi. Przemyślę opcje tej laurki.

Gość gość
Jesli ktos kupuje cos na dzien dziecka to inaczej bo sam to kupuje dziecku, a w twoim wypadku on sam tego nie kupi i to bedzie troche dziwne.. Ja zostalam matka chrzestna w wieku 15 lat, nie pracowalam i rodzice dziecka zawsze powtarzali mi zebym nic nie kupowala dziecku bo nie chca obciazac moja mame bo wiadomo ze ona placila wtedy, oni cieszyli sie jak przyjechalam pobawic sie z dzieckiem. Matka chrzestna twojego dziecka moze poczuc sie niezdecznie kiedy dostanie kupiony prezent on twojego syna niby.. Ja bym poprzestala na czems oryginalniejszym, jak wyzej , odbite raczki sa swietnym pomyslem ..

Gość gość
No nie, tylko nie łabędzie z ręczników. Już tłumaczę dlaczego to nienaturalne i wymuszone. Ciocia kupuje dziecku prezent, bo jest ciocią i kupuje od siebie, to naturalne. Twoje dziecko jest niemowlęciem i nie rozumie, że coś jest kupowane od niego dla cioci, nawet nie może wręczyć prezentu. Dla mnie to takie na siłę udawanie, że coś jest od dziecka, że na siłę to dziecko chcecie wcisnąć. Przyjdzie czas, że jeszcze dziecko będzie robiło prezenty, obrazki, laurki cioci i to będzie normalne i naturalne i miłe. Ale kupowanie prezentu od niemowlaka nie jest. Wiem, że chcielibyście by dziecko jakoś uczestniczyło w tej uroczystości, ale ono jest po prostu jeszcze za malutkie. Wszystko w swoim czasie. Upominek możecie zaś dać od siebie.

Gość gość
https://www.google.com/search?q=laurki+na+slub&client=tablet-unknown&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=yM-aU4CFKaue7AbProDwBg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=768&bih=847#imgrc=dQdEcfxRt2J7RM%253A%3BvMNw8zTlGqzjeM%3Bhttp%253A%252F%252Funikatoweprezenty.pl%252F652-691-home%252Fkartki-okolicznosciowe-slub-sksp82-25.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Funikatoweprezenty.pl%252F67-prezent-na-slub-od-matki-chrzestnej-ojca-chrzestnego%253Fn%253D50%3B300%3B300 Są świetne prezenty w papierniczych. Kupujesz np taka rozkladana papierowa księgę z życzeniami kosztuje okolo 50 zl. I robisz odcisk stopek lub raczek synka :)

Gość gość
Dlatego napisałam powyżej, że te ręczniki wydają mi się tandetnym pomysłem. Rozważałam także ramkę na zdjęcia z możliwością graweru i tak myślę, żeby zrobić kolaż zdjęć małego i odbić te rączki i jakoś to poskładać w całość.

Gość mama chrześniaka
kurde tam ma nie być spacji

Gość gość
Ja bym dala maluchowi farby do malowania palcami. I to co stworzy wsadzila w ramke. To bedzie taki symboliczny prezent od niego :-)

Gość gość
są też takie specjalne zestawy do odlewów gipsowych dla dzieci. Też można to włożyć potem w ramkę z dedykacją. Ja uważam że to lepsza pamiątka niż jakiś konkretny prezent.

Gość gość
Jasne wmus w mloda pare zdjecie swojego dzieck w ramce, glupio nie postawic bo sie obrazisz ale kazdy chce miec nieswoje dzieci w ramkach na szafce.. Bezmadziejny pomysl.. Taki preznt zrob babci czy dziadkowi a nie matce chrzestnej.. Wogole prezent od dziecka to bzdura, prezent i tak jest od was wszystkich.. To ze dziecko jest najwazniejsze dla ciebie nie musi oznaczac ze dla innych tez musi, kazdy wie ze jest nie musosz im przypominac

W OGÓLE jeśli już . Moim zdaniem to świetny pomysł autorko, tyle, że to powinien być jakiś drobiazg, prezent za 150 zł od dziesięciomiesięcznego dziecka to przesada.

Gość mama chrześniaka
dziękuję za odpowiedzi. Prezent miał być do 150 zl maksymalnie a nie za 150 zł. Przemyślałam sprawę ramki ze zdjęciem i to sobie daruję. Ona szaleje za małym, ale faktycznie jeśli będzie chciała postawić sobie jego zdjęcie na widoku to sama to zrobi. Nie będę stawiać jej w niezręcznej sytuacji. A jako prezent od synka zamówię album na zdjęcia z grawerowaną dedykacją. Będzie symboliczny, ale jednak będzie pamiątka ;) pozdrawiam

Gość gość
Mnie sie pomysl na prezent od dziecka b.podoba. nasza chrzestna tez bedzie niedlugo za maz wychodzila i tez moj syn bedzie mial dla niej prezent. Album jest dobrym pomyslem, ja bym np.na ostatniej stronie odcisnela stopki lub raczki niunia.

Gość gość
Odciski rączek i stópek -to przecież od dziecka.