Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyłudzam zasiłki poza Polską

Polecane posty

Gość gość

bo pobieram nalezny kazdej, KAZDEJ ( bez wzgledu na dochody ) rodzinie, zasiłek na dzieci. Tzw Kindergeld w Niemczech. Wedlug niektorych wyłudzam, bo stac mnie zeby ich nie brac. Ale jak nalezy sie kazdemu to w imie czego mam z tego rezygnowac ? Niech mi ktos wytłumaczy

Gość gość
w imie czego? Im wiecej takich osob jak ty, to obciazenia podatkowe w panstwie beda wieksze, drogi beda coraz gorsze, karetki nie beda jezdzily, bo panstwo nie bedzie mialo kasy na paliwo, nie bedzie darmowej edukacji dla dzieci I sluzby zdrowia itd itp. Juz rozumiesz dlaczego?... Pozniej bedziesz narzekac, ze musisz placic za lekarza, ze jezdzisz po dziurawych drogach, ze jak ci sie dom bedzie palil to strazacy nie przyjada... Budzet panstwa to nie worek bez dna, z ktorego mozna czerpac bez umiaru, komus trzeba zabrac, zeby ktos mogl dostac...

Gość gość
Akurat kindergeld sie nie wyludza, dostaja go wszyscy bez wyjatku, ktorzy maja dzieci, nawet multimilionerzy, wiec przestan fanzolic o wyludzaniu.

Gość gość
A sra ta ta ja biorę w Holandii zasiłek i mam w tyłku. Ja i mąż pracujemy, płacimy podatki to czym się przejmować? To nie polska, panstwo ma na to pieniądze, należą się! Tylko w Polsce ludzie tak to sobie zarzucaja bo są chytrzy i zawistni. Tylko trzeba uważać zeby progu dochodowego nie przekroczyc bo moga żądać zwrotu

Gość gość
Skoro dla wszystkich to dla wszystkich i nie ma owy o wyłudzaniu.

Gość gość
To nie polska, panstwo ma na to pieniądze, należą się!>>> panstwo ma pieniadze do czasu, az bedzie musialo podniesc podatki...bo nie biora sie z nieba... I dziwic sie, ze nas nienawidza w calej Europie... Polak-cwaniak, kombinator I zlodziej...

Gość gość
ALE JAK JUZ NAPISALAM W Niemczech zasilek na dzieci jest dla kazdego, dla absolutnie kazdego, nie ma znaczenia ile rodzice zarabiają.Wiec w imie polskiego "czego" mam tego nie pobierac >?Placimy podatki i korzystamy z dobrodze\iejstw

Gość gość
Oj głupie baby sa kraje gdzie zasiłki nalezą sie każdemu kto ma dzieci ...wiec o jaki wyłudzaniu pieniędzy wy tutaj piszecie ?

Gość gość
To nie polska, panstwo ma na to pieniądze, należą się!>>> okradacie obywateli obcego panstwa, czemu tak nie szczekacie o zasilki w PL? Bo raz>>> ze wstyd byloby wam przed rodzina, ktora uznalaby was za zebrakow, a dwa w PL juz jest za duzo takich jak wy I juz nie ma przez to zadnej pomocy spolecznej... Wydoiliscie system socjalny w PL, teraz doicie inne panstwa, ale do czasu, az zaczna wygrywac partie, ktore zamkna granice dla nas Polakow, bo maja nas juz wszedzie serdecznie dosyc. Duposciski, ktore zgadzaja sie pracowac za miske ryzu, w tempie ruskiego motorka I kombinatorzy, gdzie co mozna ukrasc czy wycyganic...

Gość gość
zeby w Polsce cos dostac, trzeba miec dochody na poziomie 100 euro miesiecznie na osobe.Wiec o czym ty piszesz ?

Gość gość
Jak do tego czasu niemcy czy Holandia nie zbiednialy to oznaka tego że umieją gospodarowac panstwowymi pieniedzmi. Z reszta podatki placi się wysokie, ja sama mialam 4300 odprowadzone

Gość gość
4300 euro oczywiście podatku. Maz miał jeszcze więcej więc nie wiem jak to można nazwać wyludzaniem od obcych obywateli?

Gość gość
Kindergeldu nie mozna sie zrzec i po co pitolisz o jakims zasilku,wyludzaniu.Co,pochwalic sie chcialas,ze w De mieszkasz?

Gość gość
"okradacie obywateli obcego panstwa, czemu tak nie szczekacie o zasilki w PL" Pieprzysz :D Przeciez mieszkaja za granica i tam placa podatki. Okradalyby ciebie i innych polskich podatnikow, gdyby nie dajac zlotowki do wspolnej kasy braly z Polski zasilki.