Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to czop śluzowy?

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny, jestem w 39 tygodniu ciąży, od rana mam kłucia podbrzusza. przed chwilą siusiałam i wysikałam brązową wydzielinkę. fakt, mało jej, ale jednak jest. czy to czop śluzowy ?

Gość gość
brązowa? tzn podbarwiona krwią? to może byc czop jeżeli to taki "glut" mi troche czopa odpadło 3 tyg przed porodem, a rodziłm w 40 t.c.

Gość gość
no właśnie nie glut, tylko taka wydzielinka brązowa, moze nawet bordowa. trudno stwierdzić, bo zauwazylam ją jak chcialam spuscic juz wodę w toalecie.

Gość gość
to wiesz co uwazaj bo jezeli bedzie lekkie krwawienir bvtzn ze rozwarcie sie wieksze robi i porod moze sie rozpoczac jakby tego bylo wiecej to warto zadzwnic do gina lub na pogotowie i sie skonsultowac

Gość gość
ble zatraz sie zerzygam

Gość gość
masz rację, że to moze byc rozwarcie. ale czy wczesniej nie powinien ten czop odejsc wlasnie?

Gość gość
Mi czop odszedł dopiero jak jechałam ze skurczami już co 5 minut na porodówkę i poszłam siusiu w poczekalni i chlusnęło coś takie brązowo czerwono różowo pomarańczowe :D Nie umiem nawet koloru sprecyzować bo to się działo tak szybko i już byłam w amoku porodu, bo bolało :)

Gość gość
nie zawsze odchodzi wczesniej

Gość nunalina
W dniu mojego porodu też mnie tak zakuło, potem ta wydzielina. Myślę, że możesz urodzić jutro około południa. Za 2-3 godz będziesz odczuwała delikatne skurcze, ale tak delikatne, że słabo wyczuwalne. Jesli tak, to szykuj się, ale nie do szpitala, bo Cię odeślą;) Daj znac jak tam