Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyszła teściowa

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, mam pytanie moze głupie, jestem kobietą mam 22 lata i w niedziele ide poznać matkę mojego mężczyzny - przyszłą teściowa. i w związku z tym pytanie czy powinnam dać jej kwiaty lub coś innego? proszę o pomoc

Gość gość
Tak , myślę że to dobry gest

Gość gość
I tak cie obgaada..Bo takie sa tesciowe

Gość gość
Lepiej jakieś dobre czekoladki lub likier, kwiaty to bezsensowny podarek.

Gość gość
To nasze pierwsze spotkanie i boję sie strasznie, bardzo mi zależy żeby dobrze wypaść... Myślałam o kupieniu goździków (podobno je uwielbia) ale też nie chce żeby to jakoś źle czy głupio wyglądało...

Gość gość
Zamiast czekoladek postanowiłam upiec jakieś dobre ciasto ;)

Gość gość
Kobieta kobiecie kwiatów nie daje, chyba ze na urodziny czy imieniny... Czekoladki i winko, likier to owszem.... POWODZENIA :)

Gość gość
Kobiecie kupuje kwiaty mężczyzna.Ciasto to doskonaly pomysł.Zarz Cie okresli czy potrafisz, czy smaczne:D

Gość gość
hej :) Chciałam się pochwalić :D upiekłam ciasto na oczach przyszłej teściowej i nie chwaląc się wyszło rewelacyjne... dobre jak nigdy! Polecam jeżeli ktoś potrafi co w kuchni zrobić. Moja Przyszła teściowa była pod wrażeniem.. więc opłaca się :D Aczkolwiek mój zachwyt nią nie trwał długoo :D Powodzenia dzieczyny!

Gość gość
Z tesciwa mozna sie zaprzyjaznić .Nigdy nie gadaj na jej syna ,to podstawa.Nie wymagaj od meza wyłaczności .Pamietaj ze tesciowa to wciąz jego matka i ma prawo do kontaktu z nią Nie obgaduj tesciowej . Bądz pomocna i ciepla a teściowa nie bedzie przyslowiową jedzą .

Gość gość
do mnie dziewczyna syna wjechała z próbkami swoich wypieków i byłam pod wrażeniem. kwiaty by mnie zaskoczyły, podobnie alkohole, polubiłam ją od razu i nie obgadam jak to ktoś wyżej wspomniał. to mam nadzieję przyszły członek rodziny przecież. prawie córka:)

Gość gość
Moja (przyszła) teściowa jest ... sprcyficzna... Czepia sie strasznie mojego narzeczonego, wszytsko musi on zrobić na czas... ( Krzysiu to.. tamto.. a jeszcze to.. nie nie nie nie tak! nie umiesz! okropność! )jak ona powie tak musi być nie ma to tamto.. a jak sie coś niezgadza to obraza.. no i za to już ją mniej lubię... Byłam cały tydzień to gotowałam, kuchnia była moja.. niby była zadowolona ale jakby czekała na jakieś moje potknięcie z każdym spotkaniem lubie ją coraz mniej...

Gość gość111222111
Dobrze wypadniesz i co, będzie cię z tego powodu lubić cały czas? Ja też dobrze wypadłam u przyszłej teściowej. Przed ślubem miałyśmy tematy do rozmów, można nawet powiedzieć, że lubiłyśmy się.... a po ślubie? Stopniowo pokazywała swoją prawdziwą twarz :O

Gość gość
Nawet nie strasz że może być jeszcze gorzej!? Ostatnio nawet czepiała sie błyszczyku na podłodze (spadł i nie zauważyłam tego).. więc co bedzie dalej... wydawała mi sie naprawde dobrą kobietą... t eż miałyśmy o czym rozmawiać a obecnie panuje cisza.. duża ilość ciszy...;(

Gość gość111222111
Nie chcę cie straszyć, ale dokładnie przypatrz się jaka relacja panuje między nią a twoim narzeczonym, jego ojcem, rodzeństwem. Np kto jakie obowiązki ma w domu, jak się do siebie zwracają i zachowują. To bardzo ważne...najważniejsze, bo twój przyszły mąż jak i ty macie swoje własne wyobrażenia na temat jak będzie funkcjonować wasza przyszła rodzina (na podstawie tego co wynieśliście w własnych domów) i teściowie też będą ciebie "mierzyć własną miarą". Takie rzeczy które wyniosło się z domu rodzinnego jeśli są złe, to da się je zmienić ale nie od razu. Osoba która wyniosła coś złego z domu najpierw musi to sobie uświadomić, a potem zmieniać.

Gość gość
Ojca mój narzeczony nie zna... zostawił ich wiele lat temu, po jego narodzinach rodzieństwa nie ma.... Ojciec ma 7 innych dzieci ale nie utrzymują kontaków... a obowiązki? jak napisałam narzczony robio naprawde wszystko pierze sprząta gotuje prasuje robi zakupy idt.. a mama ciągle go wyzywa i mówi że nic nie robi a ja wiem ze to nieprawda i to tak strasznie boli.. nie wiem co robić...