Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cycomaniaczki nie mogą pojąć, że są kobiety, które nie mogą karmić piersią

Polecane posty

Gość gość
Chore jesteście w czym jest gorsza kobieta która karmi butelka

Gość gość
Taki facet i tak prędzej czy pózniej was zostawi dla ładniejszej z fajniejszymi cyckami hahaha Taka prawda Nie oszukujmy sie , ciało kobiety zmienia sie z każdym rokiem , niedługo będziecie stare i brzydkie i co wtedy?:)))

Gość gość
Nie jest gorsza dlatego ze karmi butelka, czytaj ze zrozumieniem

Gość gość
Czytałam i cycomaniaczki. Piszą że takie matki są jednostkami i powinno się im podważać jajniki

Gość gość
Egoistkami

Gość gość
Jeżeli taki wniosek wyciągnęłaś po przeczytaniu tematu t znaczy, że nie rozumiesz tego co czytasz.

Gość gość
Ja nie karmiłam piersią i wcale się tego nie wstydzę.... Nie karmiłam bo nie chciałam, bo mnie to odrzucalo. I nie uważam się za złą matkę. A ta nagonka w szpitalach na karmienie piersią to jakaś kpina. Każda matka ma wybór. Po porodzie położna przyniosła mi dziecko : mamusia wyjmuj cycka :| to ja do niej : chola chola a kto powiedział ze będę karmić!!! i wcale nie uważam że mm to zło!!! I że niezdrowe dla dziecka. Chyba że mamusie, które karmią jedzą same ekologiczne produkty? Bo myślę, ze te wszystkie syfy z jedzenia przedostają się do mleka.

Gość gość
Skoro Cię odrzucało to znaczy ze cos bylo nie tak i mialas powód. Szpital musi dbać o zdrowie dziecka więc propaguje kp. Nikt nie napisał, że mm to trucizna tylko ze jest gorsze dla dziecka niż mleko matki. Kobiety jakie Wy szkoly pokończyłyście, że nie umiecie czytać ze zrozumieniem.

Gość gość
Bo tylko niewielki odsetek kobiet nie może naprawde karmić piersią np z powodu choroby. Pozostałe nie karmią w wygodnictwa

Gość kasza23
Procent kobiet ktore nie moga NAPRAWDE karmic piersia wynosi 3-5%. Nie moga ze wzgledow fizjologicznych i medycznych. Cala reszta to laski ktore maja taka fanaberie, nie maja odpowiedniej wiedzy, wsparcia oraz po prostu daja sie zrobic w konia przez firmy produkujace mm.

Gość gość
Oj tam.sama karmiłam piersią 2 miesiące.jest to uciążliwe.

Gość gość
Ja po 2 tygodniach jak karmiłam piersią wyglądała jak zombie od tego ciągłego wstawianiaw nocy.przeżyciami się na butelkę i wiem że żyje.dzięki temu moją córką ma wyliczenia i szczęśliwa matkę a nie zmęczona i sfrustrowana mamuske

Gość gość
Dla wygody? A wygodą jest w środku nocy latać, parzyć butlę, studzić wodę i przygotowywać mleko? Nie sądzę. Odrzucalo mnie to bo czułam się jak dojna krowa ociekajaca mlekiem. Każdy ma swój wybór. Ja wybrałam butle. Nie krytykuje mam karmiących piersią. Wiec mamy karmiące niech nie krytykują tych co karmią butelką. A przeważnie tak jest, ze my niekarmiace jesteśmy wyrodne i egoistyczne i najlepiej jakby nam dzieci zabrać. Ludzie opamiętajcie się...

Gość gość
Wypoczeta

Gość gość
Ja bylam karmiona butelka, moja siostra piersia. Ja jestem okazem zdrowia a mam juz 45 lat a ona wiecznie chorowala i to powaznie. Organizm lapal wszystko. Jak ktos juz wspomnial. Zeby dziecko dostawalo zdrowe mleko musialybyscie jesc ekologiczna zywnosc a nie faszerowane chemia kurczaki

Gość gość
Ja natomiast byłam karmiona piersią a moja młodsza siostra butelka . Ja jestem okazem zdrowia mam tez 45 lat , ona ma 40 dwa poronienia za sobą i w ciąże zajść nie moze , zawsze miała rozne alergie i niedowage. Ja urodziłam 3 zdrowych dzieci . WIEC NIE GADAJ ZE TO MA JAKIŚ ZWIĄZEK Z KARMIENEIM W NIEMOWLĘCTWIE !

Gość gość
Przerxywacie jak swinia okres.chce karmic butelka niech karmi,napewno nie zmieni zdania po przecxytaniu waszych "dobrych rad" jej dziecko bedzie tak samo rozwiniete jak dzieci cyckomaniaczek i tak samo kochane

Gość gość
ludzie ale o co wam chodzi? po co wlazicie z zycie innych? jak mozna twierdzic, ze matka ktora nie chce karmic piersia to matka wyrodna i trzeba podwiazac jajniki? kobieto tobie ta laktacja chyba mozg wyzarla. po pierwsze i jeden i drugi sposob karmienia ma swoje zalety i wady. a po drugie-tak są lekarze, ktorzy uwazaja, ze kp jest bardziej szkodliwe niz mm, moj lekarz tak twierdzi, bo wlasnie wszystek syf przechodzi to mleka: hormony z miesa z kurczaka, pestycydy z warzyw i owoców, konserwanty, to wszystko co się wiąże z tłuszczem i mleko to wychwytuje w bardzo duzym stopniu. trzeba się na prawdę zywic eko (i wcale nie eko z certyfikatami)zeby dziecko dostalo to co najlepsze. a po trzecie, na mm jest napisane ze mleko matki najlepsze, bo tak każe ustawa, tak samo jak każe umieszczać rozne inne informacje na innych produktach a po czwarte wcale nie uwazam, ze mm to cud, bo sama nazwa mowie"modyfikowane". a ja jednak co naturalne jest lepsze. tylko, że czasami, lepiej już te modyfikowane niż naturalne z chemią. a po piąte dzieci karmione i sztucznie i naturalnie mają te same szanse w zyciu na wszystko. mowienie komuś, że dziecko będzie gorsze/lepsze bo zostało w ten a nie inny sposob wykarmione swiadczy tylko o was i o waszym zacofaniu i niedouczeniu.

Gość gość
"a po drugie-tak są lekarze, ktorzy uwazaja, ze kp jest bardziej szkodliwe niz mm, moj lekarz tak twierdzi, bo wlasnie wszystek syf przechodzi to mleka" hehhe ten "lekarz " to jakiś kretyn hehe Nawet jak matka bedzie jadła hamburgery ,pizze i popije to cola to jej pokarm ZAWSZE bedzie lepszy dla dziecka niż najdroższe mm .

Gość gość
Zachowujecie sie jak przekupy na targu.ja powiem wam szczerze ze mnie nie interesuje kto czym karmi.dzieci od kp wcale nie beda lepsze od mm.

Gość gość
Kretynem Ty jestes gosciu

Gość gość
A ja znam takie kretynki ktore by zaglodzily dzieci bo nie chcialy pic naturalnego mleka z ich piersi. To sa wspsnisle matki prawda cycomaniaczki?

Gość gość
to śmieszne, że nazywacie matki karmiące dojnymi krowami, bo wszystkie gatunki ssaków karmią piersią a to wy robicie ze swoich dzieci cielaki, bo myślicie, że mleko krowie jest lepsze od waszego lub tak samo dobre. Proszę mnie wyzywać od kotki, szympansicy, wilczycy, kozy, foki, samicy delfina itd. a określenie krowy zostawcie sobie, bo przecież karmicie mlekiem krowim swoje dzieci.

Gość gość
No rzeczywiście tez lekarz który uważa ze mm jest lepsze od kp to jakiś debil . Nigdy mm nie bedzie lepsze od kp . Nawet jak kobiety jedzą mało czy tłusto to dziecko tak dostaje w pokarmie to co najlepsze.

Gość gość
Ja mialam zamiar karmic piersia ale nie mialam pokarmu

Gość gość
Ale konserwanty tez ida wraz z mlekiem matki

Gość gość
"Ale konserwanty tez ida wraz z mlekiem matki" Tak za to mm jest zrobione z rumianku :) czysta natura zero chemii :)

Gość gość
a przecież krowy dające mm, oddychają innym powietrzem, jedzą zdrową trawę itd. Nie wiesz, że dzieci dostają przeciwciała? One zwalczają skutki zanieczyszczenia, komórki macierzyste regenerują organizm dziecka.

Gość bella2908
Nagonka na karmienie piersią jest straszna!!! Jak tylko zaszłam w ciążę mówiłam, ze nie będę karmić. Ile się od rodziny nasluchalam jaka to ja wyrodna. Później po porodzie przyleciała położna. Dobra, spróbuje co mi szkodzi. Jeden jedyny raz, a może mi się spodoba. Położna mówi mama wyjmij cycka. Dostawila małego i ooo nie ma jak złapać bo płaskie brodawki. Zaczęła mnie szczypać i szarpać za sutki jakby to juz nie było moje ciało tylko maszyna do mleka. Bolało jak diabli!!! ooo udało się, sutek się pokazał. Mały złapał i za chwolile puścił bo znow sutek płaski. Chwile tylko possal i to byla dla mnie najgorsza chwila czułam się wstretnie jak dojna krowa to był pierwszy i ostatni raz. Nic w tym przyjemnego bynajmniej dla mnie. Cały pobyt w szpitalu to koszmar. Ja mowie nie, położna mama cycka !! Czułam się jak przedmiot. Zero kobiecości. I juz nigdy nie próbowałam bo nie. I jak bede miała drugie dziecko też nie bede karmić. Każdy ma wybór. Dla mnie to obrzydliwe, ale nie krytykuje mam karmiących i tego samego oczekuje. Moje piersi, mój wybór

Gość gość
Jakos dziwnie podchodzicie do kp.Dla mnie to naturalne ze chce dziecku dac to co najlepsze. Tak jak ja nie lubię miodu sztucznego tylko naturalny tak samo dziecko woli mleko mamy nie jakieś tam mm:)