Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćE

ciąża poł roku po cesarce

Polecane posty

Gość gośćE

cześć dziewczyny, poł roku temu straciłam dziecko w 37tc, probowano je ratować, lekarze zrobili cesarkę, teraz po 7 miesiącach dostalam pozwolenie na kolejną ciąże- blizna jest zagojona lekarz twierdzi ze wszystko w porządku. Czy to możliwe że można ponownie zachodzić już po poł roku? cieszę się ale mam mnóstwo obaw, nie wiem co o tym myśleć, czy wy byłyście w sytuacji że zaszłyście pol roku po cesarce i wszystko było w porządku?

Gość gość
Jestem po CC i z tego co wiem powinno się czekać rok do dwóch lat z kolejnym dzieckiem, ale jeśli się zajdzie w ciąże juz 5 miesięcy po CC to najprawdopodobniej tez będzie wszystko ok, ciąże wcześniejsze niż 5 miesięcy po CC są wysokiego ryzyka. Ale to wiedza internetowa.

Gość gośćE
no właśnie była również u kilku lekarzy, zeby się skonsultować i jedni mówią 2 lata inni rok, jeszcze inni poł..bardzo chcę kolejnej ciąży, ale chyba rozum mi podpowiada rok przerwy

Gość gość
czesć jak tam jesteś już w ciąży?

Dalsza koleżanka zaszla 3mc po CC, wpadka,karmila,brak okresu, nieważne. W 20tyg trafila do szpitala z krwotokiem, blizna się rozwarstwia i lozysko się odkeja ale na to CC raczej wplywu nie mialo. Jeśli Twój lekarz widzi ze blizna jest 'ladnie' zarośnięta to nie powinno być problemów! Trzy mam kciuki :)

Gość gośćE
Nie jednak sie nie zdecydowałam dopiero teraz po roku blizną sie zagoila i dostałam zgodę lekarza. Rozum kazał czekać