Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MARCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość Soulija
Witajcie jak sie czujecie? Ja po 500km drogi do domu zmeczona strasznie. Dzis nic nie robie , no jedynie dzien spa dla siebie... kapiel, maseczka itp :) .....jutro ide jeansy ciazowe kupic,mam tylko jedna pare w ktora sie mieszcze a reszta cisnie :)

Gość vouga
A mnie od południa boli głowa. Nie wiem czy to przez pogodę czy że się nie wyspalam;/ Mały jest już śpiący dałam mu kolację i myślę że za chwilę zasnie. Oby spał do rana bo jak się wyspi i ok 23 wstanie to będzie impreza do 2 nad ranem. Już kilka razy to przerabialiśmy;) Ale jak tylko teraz zasnie to i ja idę spać. Miłego wieczoru dziewczyny.

Gość midorka
mnie też już spodnie mocno cisną, ale mam kilka spodni z poprzedniej ciąży :) już są wyprane i czekają na odpowiednią porę :)

Gość gość
Witajcie, na stronie http://dumnamama.pl/porod-oczyma-taty/ jeden z tatusiów opisał poród żony widziany z perspektywy osoby towarzyszącej. Jeśli zastanawiacie się czy chcecie, aby podczas porodu był z Wami wasz partner - zachęcam do lektury! Może to rozwieje wasze wątpliwości :-) Pozdrawiam!

Gość Nana94
Gin potwierdzila ciaze , ok 7 tydzien hmm ale jeszcze nic konkretnego nie wiem , jutro ide na badanie krwi ,grupy krwi , morfologie a za tydzien wizyta kontrolna :))

Gość evela92
Ja jestem taka nijaka... Zamiast cieszyć się że jutro usłyszę serduszko. To bardziej boję się że coś będzie nie tak... Sama siebie dołuje i nawet nie mam z kim porozmawiać bo tak na dobrą sprawę to nie mówiliśmy nikomu jeszcze. Za pierwszym razem się pochwaliliśmy odrazu i potem słyszałam "oo a Ty gdzie masz brzuszek?" i znów mówienie że poroniłam ;( i te współczucia a ja znów przypominałam sobie wszystko.

Gość midorka
evela będzie dobrze, mnie moja gin mówiła, że pozytywne myślenie to połowa sukcesu, wiem że się boisz; rozumiem Cię aż za dobrze bo ja pierwszą ciąże też poroniłam, a teraz mam wspaniałą 5-cioletnią córkę i znów jestem w ciąży; będzie dobrze!

Gość evela92
Mam taką nadzieję. Bo je się i chciała bym mieć już za sobą tą wizytę jeszcze do tego biegunka ale chyba ze stresu i bóle dosłownie jak w okres

Gość Novika87
musi być dobrze postaraj się wyspać to Ci na pewno też pomoże i nie rozmyślaj za dużo przed snem bo będą koszmary. Spokojny sen dobrze Ci zrobi każda z nas czuje straszny niepokój, ja nie mam doświadczenia, to moja pierwsza ciąża a nawet pierwszy raz kiedy się nie zabezpieczaliśmy a nawet nie myślałam jeszcze o dziecku a teraz drżę jak każda z was bo oswoiłam się z tą myślą przy 3 pozytywnym teście i za nic w życiu nie chciałabym żeby było inaczej. I mimo braku doświadczeń to słyszę i od was i od koleżanek i się naczytałam internetu ( ale już tego nie robię;)) i codziennie się modlę żeby wszystko było ok. Mam nadzieję że po 1 trymetrze już się trochę wszystkie uspokoimy :) bo idzie zwariować

Gość terlikula
Dzięki za miłe powitanko i wpisanie do tabelki. U mnie też są mdłości, ale nie bardzo mam czas zwracać uwagę na objawy ciąży gdyż pracuję. Mam lekką pracę biurową i nie chcę jej stracić, dziś powiedziałam szefowi, bałam się okropnie... jest to prywatna firma a ja świadczę usługi biurowe tej firmie także jestem na swojej działalności i dlatego szef w każdej chwili może mi podziękować dlatego od razu zagrałam w otwarte karty. Chyba będzie oki bo powiedziałam, że do końca roku będę pracować... mam nadzieję. Poprzednia ciąża była lekka i bez żadnych powikłań liczę, że ta będzie podobna. Niedoświadczone mamy nie bójcie się, pomożemy rozwiać Wasze wątpliwości, owszem drugi raz jest chyba lżej, trochę mniej chaosu w głowie... ale rozumiem, bo w pierwszej ciąży co 4 tygodnie latałam na usg tak na usg... przepraszam, że tak się rozpisałam, ale znalazłam chwilkę i dopchałam się do komputera. I córa z mężem zasnęli na kanapie także trochę spokoju. :) buziaki dla Was i waszych Maluszków :)

evela myśl pozytywnie, a na pewno będzie ok. Głowy do góry dziewczyny. Pamiętajcie, że dzidzia, nawet taka malutka kruszynka czuje nasze nastroje... ja jak się dowiedziałam o ciąży to od razu stałam się spokojniejsza i milsza dla otoczenia, bo już było źle...

Hej Terlikula a ja mam takie pytanko też jestem na działalności, planujesz kombinować z podwyższeniem składek bo mnie księgowa straszy że próbują to uniemożliwić od nowego roku :/ a mnóstwo moich znajomych się załapało i dzięki temu mimo własnej działalności mogły jakoś przetrwać okres macierzyńskiego. Orientujesz się w tym?

Gość midorka
ja też już Szefowi w pracy powiedziałam :) no i jest ok, jak będzie trzeba to mogę pracować w domu :) poprzednią ciąże całą przesiedziałam na L4 bo byłam po poronieniu i miałam pracę gdzie ciągle musiałam chodzić i szybko reagować, ale teraz mam fajną biurową pracę i zamierzam pracować jak długo się da :)

Gość pmnana
hej dziewczyny :) i witam nowe mamuśki. mam teraz tyle załatwień ze ślubem że nawet nie mam chwili czasu aby coś napisać. a czyje się coraz gorzej nie mam pojęcia jak wytrzymam ta godzinę w kościele i nie zwymiotuje. już w torebce wożę jednorazówkę na wszelki wypadek. wczoraj na każdym parkingu bym przystanek tak mnie męczyło, mam dość najlepiej to bym nie wychodziła z łózka, ale tak się nie da. w pon byłam na usg lekarz nie wie skąd to plamienie ciąża się rozwija prawidłowo. dostałam duphaston. dziewczyny orientujecie się może czy po nich są większe mdłości?

Gość midorka
ja w poprzedniej ciąży też miałam duphaston i nic mi nie było więc nie sądze aby po nim było gorzej

Gość Soulija
pmnana: ja tez mialam okres gdy czulam sie gorzej po czym wszystko przeszlo :) ...... Wiadomo nie jest idealnie np. Teraz brak apetytu i odbija mi sie ciagle. Lub po kapieli musialam sie na chwilke polozyc bo jakas chwilowa slabosc mnie zlapala. Bedzie dobrze dziewczyny, jeszcze troszke. Drugi trymestr jest wspanialy :) milego dnia. Ide kupic portki :)

Gość gość
ladyFox_______01.03____30 l._____???____2 ciąża____ Kotecka_______01.03 ___26 l._____??? ____1 ciąża____Trójmiasto magolk6344___01.03____???______???____2 ciąża____ Lilianka31_____05.03____32 l._____???____2 ciąża____Kraków ankaa116_____05.03____23 l._____???____1 ciąża____Kartuzy Soulija________06.03____28 l._____???____2 ciąża____ Monisiaaaaaa__06.03____27 l._____???____2 ciąża____ok. Warszawy wesołka91_____07.03____23 l._____???____1 ciąża____ok. Katowic Wiktoria86_____07.03____28 l._____???____2 ciąża___ Białystok N@dziej@_____07.03____29 l._____??? ____2 ciąża____Warszawa welna_________07.03____28 l._____???___3 ciąża___Starogard Gdański Tyna83________08.03____31 l._____???____2 ciąża____Poznań anka p________09.03____22 l._____???____1 ciąża____Warszawa vouga_________10.03____30 l._____???____2 ciąża____ok. Katowic terlikula_______11.03____29 l._____???____2 ciąża____ Ewa __________11.03____35 l._____???____2 ciąża____Chełmża ano81________12.03____32 l.______???___1 ciąża____Warszawa Czuprynaa_____14.03____25 l._____???____3 ciąża____ malinka2352___14.03____23 l._____???____2 ciąża____Lubawa esen__________15.03____28 l._____???____3 ciąża____Warszawa przyszlamama91_15.03___23 l.____???_____1 ciąża____ok. Nowego Sącza pozytonka_____16.03____33 l._____???____2 ciąża____Szczecin Novika87______17.03____27 l._____???____1 ciąża____Warszawa Caarolinee88___21.03____26 l._____???____3 ciąża____Warszawa midorka______22.03_____???______???____2 ciąża___Bielsko Biała Elfusia________25.03____28 l._____???____2 ciąża___Katowice pmnana______27.03____23 l._____???____1 ciąża____Rzeszów beti_83_______27.03____30 l._____???____1 ciąża____Wrocław evela92_______28.03____22 l._____???_____1 ciąża____Ostrów Mazowiecka GU___________28.03____27 l._____???_____1 ciąża____ młoodziutka___29.03____18 l._____???_____1 ciąża___ok Warszawy lusandra_______30.03____???_____???_____1 ciąża____ 31marzec______31.03____36 l._____???____2 ciąża____Warszawa Mirabella1983___???______31 l._____???____1 ciąża____ Nana94_________???______20 l._____???____1 ciąża____Katowice

Gość gość
ladyFox________01.03____30 l._____???____2 ciąża____ Kotecka________01.03 ___26 l._____??? ____1 ciąża____Trójmiasto magolk6344______01.03____???______???____2 ciąża____ Namii___________03.03____???______???____1 ciąża____ Lilianka31_______05.03____32 l._____???____2 ciąża____Kraków ankaa116_______05.03____23 l._____???____1 ciąża____Kartuzy Soulija__________06.03____28 l._____???____2 ciąża____ Monisiaaaaaa____06.03____27 l._____???____2 ciąża____ok. Warszawy wesołka91_______07.03____23 l._____???____1 ciąża____ok. Katowic Wiktoria86_______07.03____28 l._____???____2 ciąża___ Białystok N@dziej@_______07.03____29 l._____??? ____2 ciąża____Warszawa welna__________07.03____28 l._____???____3 ciąża____Starogard Gdański Tyna83_________08.03____31 l._____???____2 ciąża____Poznań anka p__________09.03____22 l._____???____1 ciąża____Warszawa vouga__________10.03____30 l._____???____2 ciąża____ok. Katowic terlikula________11.03____29 l._____???____2 ciąża____ Ewa ____________11.03____35 l._____???____2 ciąża____Chełmża ano81__________12.03____32 l.______???___1 ciąża____Warszawa Czuprynaa_______14.03____25 l._____???____3 ciąża____ malinka2352_____14.03____23 l._____???____2 ciąża____Lubawa esen____________15.03____28 l._____???____3 ciąża____Warszawa przyszlamama91__15.03___23 l.____???_____1 ciąża____ok. Nowego Sącza pozytonka_______16.03____33 l._____???____2 ciąża____Szczecin Novika87________17.03____27 l._____???____1 ciąża____Warszawa Caarolinee88_____21.03____26 l._____???____3 ciąża____Warszawa midorka_________22.03_____???______???____2 ciąża___Bielsko Biała Elfusia__________25.03____28 l._____???____2 ciąża___Katowice pmnana________27.03____23 l._____???____1 ciąża____Rzeszów beti_83_________27.03____30 l._____???____1 ciąża____Wrocław evela92_________28.03____22 l._____???_____1 ciąża____Ostrów Mazowiecka GU_____________28.03____27 l._____???_____1 ciąża____ młoodziutka_____29.03____18 l._____???_____1 ciąża___ok Warszawy lusandra________30.03____???_____???_____1 ciąża____ 31marzec_______31.03____36 l._____???____2 ciąża____Warszawa Mirabella1983____???______31 l._____???____1 ciąża____ Nana94__________???______20 l._____???____1 ciąża____Katowice

Gość vouga
Hej ja dzisiaj od rana jeżdżę i załatwiam sprawy. Czytałam że wzdęcia i odbijanie to zasługa dużej ilości progesteronu. Bo to mnie meczy od początku ale do wytrzymania. Jeszcze 8 dni i usg ale się dłuży.

Gość vouga
A swoją drogą jest kilka dziewczyn w naszej tabelce które się już długo nie odzywaly. Mam nadzieję że u nich wszystko dobrze. W końcu my tu jak jedna wielka rodzina ;)))

Gość midorka
w zasadzie to chyba dużo dziewczyn się nie odzywa, szkoda, a ja dziś jeszcze w pracy a jutro idę na wesele, to choć rano się wyśpie :) zastanawiam się tylko co ja tam będę jadła... :D

Gość Novika87gość
Ja jeszcze tydzień do usg i dziś zaczynam znów panikowac. Bo cycki nie bola np. Kurcze a od ostatniego usg juz dwa tygodnie mija i taka byłam spokojna do dziś :/

Cześć dziewczyny! Gratuluję Wam przyszłych pociech i trzymam kciuki abyśmy wspólnie dotrwały do końca w zdrowiu :) Wczoraj byłam na pierwszej wizycie i moje maleństwo ma 7 tygodni i 3 dni. Termin porodu 26-29 marzec. Pierwsza moja niunia miała się urodzić w tym roku w listopadzie :( Ale za to teraz w styczniu będę miała obronę dyplomu z moim maleństwem w brzuszku. Novika87, powiedz mi jak to robisz z tymi składkami? Bo też mam działalność, jestem na ryczałcie i płacę tylko zdrowotne składki bez chorobowego. I nie wiem jak to zrobić, żeby nie bulić dużej składki chorobowej a żeby coś było na macierzyńskim. Może któraś z Was już coś takiego przerabiała?

Gość vouga
Novika to masz tak jak ja. Niby spokojna ale też zaczynam pomału panikowac bo też mnie piersi przestały boleć ;/ Ale staram się nie myśleć, wmawiam sobie że jest ok i to pomaga mi już od tygodnia. Już wcześniej pisałam my robimy wszystko co możemy dbając o siebie w najmniejszym szczególe a wszystko w rękach Boga. Midorka weselne jedzenie ummmm same pyszności. Ja nie mam żadnych dolegliwości zoladkowych więc ja bym jadła wszystko na co by mi przyszła ochota;) Evela czekamy na wieści z wizyty i trzymamy kciuki.

vouga, ale powiem Ci, że ustanie mdłości i bólu piersi nie musi oznaczać czegoś złego. W pierwszej ciąży miałam mdłości jak cholera, głowa mi pękała. A teraz zaraz po zrobieniu testu miałam mdłości przez tydzień i ustały. Piersi też nie bolą. Też się wystraszyłam a wczoraj okazało się, że nie potrzebnie bo z maleństwem jest wszystko ok.

Gość midorka
dziewczyny nie schizujemy bo ja też zacznę, a muszę czekać do poniedziałku na usg i założenie karty ciąży i w ogóle :) może to jest tak, że w pewnym momencie te dolegliwości po prostu przechodzą, przecież o ile dobrze pamiętam, to w poprzedniej ciąży piersi nie bolały mnie przez 9 miesięcy! ja mam np. teraz, że jak idę siusiać to mnie szczypie jak sikam i boje się czy nie mam jakiejś infekcji; niby badania wyszły mi ok, ale byle do poniedziałku :D

Gość Novika87gość
Vouga byle do usg to nas uspokaja na trochę :) głupie baby! Midorka pij sok 100% z zurawiny żeby ci się nie rozkręcilo zapalenie pęcherza na dobre a sok pomaga jak leki. Jakotaka witaj i dzięki za uspokajanie :) co do składek to trzeba płacić najwyższe chorobowe ale tylko pod koniec ciąży a później się wraca do małych. A gra jest o 6.600 na rękę co miesiąc przez cały macierzyński więc mega warto ale obawiam się ze to uniemożliwią w nast roku :/

Gość jakotaka1
Novika87, najwyższe, czyli? To moja pierwsza firma i dopiero od stycznia ja prowadze a księgowej nie mam bo jestem tam sama...