Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość omron

kto nigdy nie podawał dziecku mleka modyfikowanego

Polecane posty

Gość omron

Moj smyk ma juz rok. Do tego czasu karmie piersia. Nigdy nie tknął mm zadnym mozliwym sposobem podawania. Pomyslalam ze moze dziecko wie lepiej ze to syfi chemia. Czyktoras mama z piersi przeszla na mleko krowie i ominela modyfikowane??

Gość gość
syf chemia, ja jakoś karmię i moja mała wcinała jak szalona od początku. karm do 4-ech lat żeby tylko chemii żadnej dzieciaczek nie spożywał...

Gość gość
Tak, bo krowie to już nie chemia.. Chyba, że masz krowę wykarmiona na łące bez oprysków za stodołą 5 km od szosy :D A Ty oczywiście nie używasz kosmetyków, perspirantów, myjesz się szarym mydłem, stanik tez w nim pierzesz, dziecku dajesz do picia wodę ze studni itp., marchewkę uprawiasz sama, inne warzywa, owoce i mięso dla dziecka także...? Cudownie, ze udaje się wam unikać chemii.

Gość gość
syf to masz w glowie

Gość gość
Moje dziecko też nie znam smaku mm i mam nadzieję że nie pozna bo mnie to obrzydza mleko w proszku, Ok jak nie ma mama pokarmu to musi podawać mm ale jak karmisz piersią to karm do 2 lat. Mój synek ma 1,5 roku i dalej karmię.

Gość gość
Ja bede karmic dziecko piersia 2 czy 3 miesiace.

Gość gość
ja nie podawałam,karmię 2 latka. Nie zamierzam przechodzić ani na mm, ani na krowie. Jak zrezygnuje z piersi to nie będzie potrzebował innego mleka, chyba że jako urozmaicenie diety.

Gość gość
gość dziś -przez pół mroku dziecko powinno być wyłącznie na piersi (jeśli jest taka możliwość)

Gość gość
ja podałam ale nie chciał to nigdy nie pił. Karmiłam piersią 20 mies, wcześniej chciałam mod podać bo już miałam dość, ale nie chciał wziąć do ust. Po 20 mies przeszłam na krowie.

Gość Izabella7687687
mm to syf. Ale krowie mleko także. Krowy są mocno faszerowane antybiotykami (między innymi dlatego, że ciągle chorują na zapalenie wymion -od dojarek). Pełno też w mleku krowim hormonów. Pod tym względem lepsze jest mleko kozie. Ale i tak żaden ssak -w tym człowiek -nie potrzebuje mleka poza okresem niemowlęctwa. To jedynie urozmaicenie diety. W mleku krowim nie ma dla ludzi nic wartościowego, czego nie można by znaleźć w roślinach. Np sezam jest świetny jeśli chodzi o wapń.