Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIECKO POGRYZIONE PRZEZ PSA CO ROBICIE

Polecane posty

Gość gość
nic się nie stało takiego a grupka frajerów naskakuje na psa, chory kraj

Gość gość
podaj paragraf na uspanie psa a nie pisz bajek

Gość gość
Dobrze ktoras naposala rozjechac pchlarza i bedzie po krzyku.

Gość tu pies
na fali powszechnej krytyki postanowiłem sam wystosować pismo do weterynarza z prośbą o uśpienie . Jest tylko jeden problem : to koszt 240 zł . Jak zbiorę taka kwotę natychmiast poddaję sie eksterminacji . Podać numer konta ?

Gość gość
naprawdę mi szkoda tego pieska, teraz ma cierpieć przez jakiegoś wszędobylskiego bachora, chętnie bym go pod dach przyjęła żeby tylko nikt go nie usypiał. niektórzy ludzie nie mają litości dla zwierząt i tylko bachorami się przejmują

Gość gość
Szkoda ci psa ktory z********a wolno chodnikiem i gryzie ludzi. Poczekaj ax ciebie uj***e to moze naprostuje ci to myslenie. Nie dziwie sie ze ludzie psy truja.

Gość gość
autorka napisała że ugryzł dziecko a nie dorosłego człowieka więc coś jest na rzeczy. musiał mu smarkacz dokuczyć

Gość gość
Wez sie jebnij w pusty leb. Jaka to roznica czy ugryzl dziecko czy psa. Mnie dorosla yez pies spuszczony ze smyczy pogryzl. Glupi wlasciciele nie powinn8 miec zwierzat.

Gość gość
Doroslego mialo byc. Nie psa wina ze wlascicel glupi. Ale skoro nie potrafi dopilnowac zwierzecia to powinno sie mu go zabrac i koniec

Gość nouvelle95
skończcie już tę trollerkę, nawiedzeni obrońcy zwierząt. pies do uśpienia. chory psychicznie właściciel też do odstrzału. koniec kropka

Gość gość
Art. 33. 1. Uśmiercanie zwierząt może być uzasadnione wyłącznie (...)nadmierną agresywnością, powodującą bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia ludzkiego. 2. Jeżeli zachodzą przyczyny, o których mowa w ust. 1 pkt 2-5, zwierzę może być uśmiercone za zgodą właściciela, a w braku jego zgody, na podstawie orzeczenia lekarza weterynarii" Ten pies bezwzględnie spełnia kryteria uśpienia- sprawa prosta- od odstrzału

Gość gość
wbijcie sobie do głów szurnięci obrońcy zwierząt- że nieraz atakują one niezaczepiane, niekrzywdzone, same z siebie. Tak, atakują same z siebie i wtedy trzeba je uśpić- tak jak w tym przypadku. ugryzł raz, ugryzie kolejny. Stop agresji kundli na ludzi!

Gość gość
Pies który zaatakował dziecko raz zrobi to ponownie. Pierwsze co bym zrobiła, to zgłosiła to na policję, potem poszukala dobrego prawnika. Pieszo do uśpienia a właściciel dostałby rachunek za wszystko włączając koszt bólu dziecka. Sorry, ale właściciel odpowiada za zwierzaka. Nie ma za boli!!!

Gość gość
za zjebanego bachora zabiją psa, który dobrze zrobił, że upierdolił smarkacza:O chore

Gość gość
Niektóre z was to naprawdę kretyn ki mojego synka tez zaatakował pies spaniel na placu zabaw bez żadnego powodu. Synek miał 2.5 roku bawił się obok .pies był z właścicielka i jej córka . Zerwał się niespodziewanie i rzucił się na moje dziecko! Też powiecie ze dziecka wina? Mały nawet nie patrzył w je mego stronę! Głupoty piszecie ciekawe jak się którejś z was zdarzy to co powiecie?pies był na obserwacji był szczepiony

Gość gość
współczuję synkowi i autorce. Nie dość że tyle bólu, cierpienia, to na dodatek trauma wobec zwierząt. Moją siostrzenicę pogryzł pies to do dzisiaj się ich panicznie boi.

Gość gość
Pies często atakuje bez powodu w końcu to tylko zwierzę. Ciągle są przypadki zgryzienia dziecka przez psa . Nprawde trzeba być idiotą by winić dziecko w takiej sytuacji

Gość gość
hahahaha co za jeb/nięte psiary się tu wypowiadają :O autorka pisze wyraźnie, ze psisko naskoczyło na dziecko bez powodu, a te będą swoje pier/dolić :O jeśli pies atakuje bez powodu to coś z tym psem jest nie tak, a jeżeli kundel jest agresywny to wina własciciela uśpienia nie koniecznie musisz żądać, ale odszkodowania owszem

Gość gość
brokeninside87 - zaloguj się głupia peezdo! widać po niektórych tekstach, ze to ty jesteś tą popiertoloną fanatyczną obrończynią tego kundla! ale z własnego niku to już nie masz odwagi tego napisać durna debilko? co za szmacisko

Gość gość
Moj maz niedawno uśpił psa. Pies niby łagodny a ugryzł teścia . Pojechaliśmy do weterynarza i on sam zaproponował uśpienie . Dodam ze gdyby jaki pies ugryzł moja coreczke to sama bym się go pozbyła w odpowiedni sposób :)

Gość gość
Jest jedna zasada Psu sie nie ufa bo to TYLKO zwierze i zawsze moze mu coś odp*******ć. Jak pies gryzie tzn ze cos z nim nie tak i takie powinno sie usypiać

Gość gość
wiecie co mnie przeraziło? jak olbrzymią część komentarzy stanowiły obrońcy kundli, co przekładają życie psa nad dziecko. To porażka ;/

Gość gość
ja bym się domagała odszkodowania conajmniej 10 tys...

mam psy ,mam dzieci . mój pies ugryzł listonosza ,a cudzy pies ugryzł mnie . czy bronię i ostrzegam dzieci przed psami ? zawsze . czy bronię psy przed bezmyślnymi ludźmi ? zawsze . ktoś kto potrafi skrzywdzić psa i człowieka skrzywdzi bez powodu i skrupułów. A pies może ugryźć z rożnych powodów i nie jest ot żaden argument za uśpieniem . Łatwo szafujecie życiem , choćby i psim .

takie jest po prostu życie . I choćbyście pozabijali wszystkie psy i koty zawsze coś sie ludziom przytrafi . A skoro tak wszystkiego się boicie to może pokój bez kątów klamek będzie dla was wystarczająco bezpiecznym miejscem ?

Gość gość
masakra nie mogę uwierzyć jaki tu niski poziom na kafe! jak można wypowiadać się o dziecku-bachor-normalnie co niektorzy maja nie pokolei w glowach- mnie tez kiedys ugryzl pies(jak bylam dzieckiem) bez powodu wylecial z klatki spuszczony bez smyczy a ja bawilam sie na lawce obok klatki-pies podlecial pogryzl mi łydkę....mialam kilkanascie szwow. Takze nie mowcie, ze na pewno dziecko sprowokowalo-poprostu sa takie zwierzeta, ktore atakuja ot tak-w moim przypadku byl to zwykly jamnik:/ wlasciciele przeprosili mnie i moich rodzicow, dostalam kosz slodyczy.... juz nigdy psa nie spuszczali bez smyczy.

Gość gość
Gdyby moj pies zostal uspiony przez jakiegos bachora to bym sie zemscila. Podalabym jakiegos zatrutego cukierka albo czekoladke, w taki sposob, zeby bachor cierpial zdrowo. Chocbym miala czekac miesiacami, nie darowalabym. W koncu bym szczyla dorwala. Jka mozna zadac smierci za kilka ranek?????

Gość gość
Jeżeli kwarantanna niczego nie wykaże to żądanie autorki odnośnie uśpienia psa i tak nie zostanie wzięte pod uwagę. To żywa istota i to nie ona decyduje o jego zyciu

Gość gość
Dlaczego wuazacie, ze pies gryzie bez powodu ? Bzdura !! Zawsze jest powod, zawsze ! Jednak czasami nie ma zwiazku z osoba ktora zostala pogryziona.. ona akurat byla na drodze gdy zwierze atakowalo... Jak was ugryzie osa to co ? Zawsze wczesniej sie od nie odpedzalyscie ? Denerwowalyscie owada ? Nie, czasami jestesmy cele ataku sprowokowanego nie przez nas bezposrednio ! Pies pogryzl dziecko, bronił swojego terytorium I tyle. Dziecko nie musialo wejśc do niego na posesje, wystarczyło, ze przekrozyło linie poza ktora pies nie czuł sie bezpieczny I.. zaatakował w OBRONIE ! naprawde.. poczytajcie cokolwiek o psychologi zwierząt , a dopiero piszcie.. powinno wam po lekturze przejasnic sie w głowach..

Gość gość
Szkoda usypiac, lepiej otruc tak zeby zdychal dlugo i bolesnie albo przetopic na smalec