Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mi grozi jesli podjelam prace a nie wyrejestrowalam sie z up

Polecane posty

Gość gość
Masz 7 dni na" wytlumaczenie" się dlaczego nie stawilas się w wyznaczonum dniu. Podjedz do urzedu przedstaw umowe i tyle. Oby się pozniej nie okazalo,że pracodawca nie przedluzy Ci umowy i bedziesz bez zadnego ubezpieczenia. Bedzie obowiazywal się okres karencji. Powodzenia

Gość gość
Ja przy rejestracji mialam jedna umowe zlecenie na 3 mce, rozwiazalam ja po miesiacu i nie otrzymalam zadnego zaswiadczenia, nic. I tak to zwykle wyglada, przeciez zleceniowcy nie otrzymuja swiadectwa pracy. Jednakze pani w urzedzie byla bardzo zaskoczona, ze na do wiedzenia nic nie dostalam i pocelila mi napisac oswiadczenie, ze moja pensja nie byla wyzsza niz najnizsza stawka krajowa (na zelceniu trzeba zarabiac wiecej niz najnizsza, zeby to wliczalo sie jako czas przepracowant do zasilku). Jak widzisz moga czegos zadac do tych zlecen, zreszta pracodawca moze Tobie cos rowniez wystawic. Wtedy daty nie beda sie zgadzac. Oczywiscie nie zycze Ci rejestracji;) tylko pracy, ale ja analizujac Twoje pytanie biore wszystkie ewentualnosci pod uwage:D Moze tak jak radzi osoba wyzej nie przejmuj sie, a jak cos wyjdzie to udaj glupka. Najsilniejszym argumentem jest fakt, ze i tak nie mialas prawa do zasilku.