Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bremolka

On nie jest pewny co dalej?

Polecane posty

Gość bremolka

Jeśteśmy razem 4 lata (ja 28, on 32), mieszkamy i prowadzimy zwykłe wspólne życie bez ślubu. Od jakiegoś czasu zaczęliśmy całkiem poważnie i konkretnie rozmawiać o naszej przyszłości, a dokłądnie ślubie. Teoretycznie oboje chcemy nasz związek sformalizować, ale wczoraj mój M powiedział mi, że tak ogólnie to cieszy się z naszego związku,bardzo mnie kocha, chce o mnie dbać, ale gdy zdarzają się nam poważne kłotnie to jest bardzo ostro, traci wiarę w nas (w szczególności, gdy zdarza mi się wtedy krzyczeć, że jak mu się nie podoba to możemy się rozejść) i on nie chce bym po ślubie w razie kłótni groziła rozwodem, dodatkowo chciałby bym bardziej zaprzyjaźniła się z jego rodziną. Zrobiło mi się bardzo przykro, bo po kilku latach nie być pewnym drugiej osoby. A kłótnie... cóż każdemu się zdarzają i nie ma idealnych kłótni . Jeśli chodzi o rodzinę to mam odmienie spojrzenie na wiele spraw i raczej staram się utrzymywać kontakty bardziej grzecznościowe z jego stroną. Od wczoraj zastanawiam się, co dalej w tej sytuacji? Mnie jedynie przed zawarciem ślubu powstrzymują finanse, ale nic poza tym. NIe mogę mu obiecać, że będę się "właściwie" kłócić i pokocham jego mamę, jak swoją.

Gość gość
co znaczy właściwie kłócić

Gość gość
Zawsze mnie zastanawia czemu baby pieprzą takie bzdury. Skoro w kłótni o byle g***o mówisz, że możecie się rozstać, to na 100% później będziesz w gniewie mu groziła rozwodem. Głupie baby, robią z mordy cholewę, trzeba być odpowiedzialnym za własne słowa.

Gość gość
Następna szmata co mieszka bez ślubu, daje wszystko na tacy, pieprze, gotuje, daje doopy nie będąc żoną, a potem jęczy po forach bo facet się z nią żenić nie chce. I jeszcze gada jej wymówki, że się z nią nie ożeni, bo ona jest kłótliwa hahaha a ta w to wszystko wierzy. Gdybyś miała trochę honoru kobieto to byś już dawno go pogoniła, skoro on ci po 3 latach mieszkania robi łaskę, że się z tobą ożeni. Ale on widzi że ty jesteś głupią uległą szmatą i robisz wszystko co Pan ci każe. On się z tobą nie ożeni. On się ożeni za 10 lat z kobietą dwa razy młodszą od ciebie po 3 miesiącach związku. A z tobą jest z wygody.