Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Policja mnie dziś zdenerwowała. Aż cała trzęsę się z nerwów.

Polecane posty

Gość gość
"No właśnie ekspercie droga 2 kierunkowa po 1 w każdą stronę skoro wymijał ją z prawej to jechał swoim pasem, a Ona ewidentnie była na pasie pod prąd. Czyli to jej wina skoro 'prawie wjechał w krawężnik' to ona nieprzepisowo chciała się wcisnąć przed dziadka który jechał około 40km/h. A jak stała na drodze na przeciwnym pasie to nie znaczy, że on razu dziadek musi stanąc i poczekać bo 'jedzie w ciąży i z dzieckiem'" zgadzam sie z tym postem, a tekst i ciazy mnie rozwalil:D Kasy pierwszenstwa w marketach to za malo, robmy specjalne pasy na drodze dla kobiet w ciazy:D Jeszcze policjant jej chcial pomoc i przez telefon powiedzial ze to jej wina a ta twardo wezwala patrol i zaplaci mandat.

Gość gość
Skoro facet wjechał na chodnik, to znaczy, ze prawy pas nie był wolny. Nawet jeżeli to była jej wina, to on również powinien dostać mandat za jazdę po chodniku. Policja zawsze daje mandat temu, kto dzwoni i odrywa ich od błogiego nieróbstwa. mnie policjant wprost powiedział "Jak dam pani mandat, to na drugi raz pani nie będzie po nas dzwonić". Póki co drugiego razu nie było, ale ma rację.

Gość gość
"Mój mąż jeszcze wjechałby Ci w tył auta bo nie ma cierpliwości do takich jak Ty" Nie dość, ze mąż krety, to jeszcze żona się nim chwali. A potem wszyscy pytaja, dlaczego tak się źle zyje w Polsce. Ano dlatego, ze ktoś nie może poczekać 2 minut, żeby inny samochód włączył się do ruchu, bo mu sie bardzo spieszy, a idiotka jeszcze takiemu chamowi przyklaskuje.

Gość gość
Ekspercie umiesz czytać ze zrozumieniem? Można wyprzedzać z prawej strony jeśli w jednym kierunku prowadzą dwa lub więcej pasów. Tu prowadził jeden pas. Co za tepa dzida.

j ATU NIE BEDE PISAC kTo tu zawinił, bo jak dla mnie sprawa jest raczej jasna, ale to nie istotne, lecz autrko jeśli nadal twierdzisz ,ze absulutnie ty nie zawinilas i nie zasluzylas na mandat, a policja się myla to nie mialas zadnego obowiązku przyjmowania mandatu , poszkoby do sadu ,ale w tej sytuacji mysle sąd by nie wiele zmenil, mimo tego jeśli nadal uważasz ,ze to było niesprawiedliwe i wbrew prawu nast. razem nie przyjmuj mandatu Ja pamiętam ,ze kiedyś ODMOWILAM przyjęcia mandatu, sprawa poszła do sądu ( byłam tego świadoma a także świadoma policjantow braku kompetencji) i mandat mi został bardzo szybko umozony , no ale ja swojej niewinności bylam pewna na 110% ,wiec mogłam przypuszczać ,ze policja sobie tylko obciachu narobi , a cywil ich uświadomił w kodeksie drogowym hahahha :classic_cool:

Gość gość
Ona napisała że on prawie wjechał na chodnik - a to różnica. Obowiązki kierowcy włączającego się do ruchu Zachować szczególną ostrożność. Ustąpić pierwszeństwa innemu pojazdowi lub uczestnikowi ruchu. Nie utrudniać ruchu (np. pieszemu). A ona włączała się do ruchu bo miała ruszać, włączanie się do ruchu to także ruszanie po każdym zatrzymaniu. Radzę przestudiować kodeks :O

Przecież autorka pisze, że kiedy wyjeżdżała z podwórka miała pustą drogę, a tamto auto wyjechało zza zakrętu, więc to nie była wina autorki bo tamten kierowca nie zachował ostrożności i wjechał w auto, które znajdowało siejuż na drodze, a nie dopiero na nią wjeżdżało. Dlatego uważam że nie powinna była przyjmować mandatu bo sprawa nie jest do końca jasna. Niestety skoro przyjęła mandat teraz jest już za poźno :o

Gość gość
Fakt faktem policja w Polsce to idioci i nieroby.

Gość gość
gość dziś Ekspercie umiesz czytać ze zrozumieniem? Można wyprzedzać z prawej strony jeśli w jednym kierunku prowadzą dwa lub więcej pasów. Tu prowadził jeden pas. Co za tepa dzida. x x a skąd bardzo kulturalna forumowiczko wiesz ile było pasów ruchu? autorka gdzieś o tym pisała, czy może masz szklaną kulę?

Gość gość
Droga osiedlowa to nie autostrada z kilkoma pasami ruchu idiotko.

Gość mam nadzieję że nie jeździcie
Cytat z autorki Wyjechałam już i wrzuciłam jedynkę żeby ruszyć do przodu. Co to oznacza? A no to, ŻE ONA STAŁA, A WIĘC MIAŁA WŁĄCZAĆ SIĘ DO RUCHU, więc powinna ustąpić nadjeżdżającemu autu. Nie ważne, że jak wyjeżdżała z bramy nikogo nie było, ona potem zatrzymała auto na środku drogi i miała się włączać do ruchu. KONIEC KROPKA.

Gość gość
do chamskiego gościa z 14:58 - a skąd wiesz, że to była droga osiedlowa? gdzież to napisali? w miastach są również drogi z 2 pasami ruchu, nie tylko na autostradach. ale co o tym może wiedzieć ktoś kto żyje w piwnicy i nie wie co to kultura, tym bardziej nie będzie znał krd.

ja radze sobie w aucie kamerkę zamontować ( z tyłu i z przodu), komfort i poczucie sprawiedliwości ,ze w razie czego można udowodnić jak naprawdę było jest tego warte Sama mam w aucie to zamontowane, mąż tez, kilka razy bardzo się to przydało, choćby jak mężowi głupi rowerzysta rozpędzany wjechal w auto męża i jeszcze starał się zwalić wine na męża- nagranie było ewidentnym dowodem

Gość gość
Nie wiem jak wy, ale ja jak jadę i auto przede mną włącza się do ruchu to zwalniam, żeby dać mu czas na ruszenie a nie pcham się na chama jak ostatni debil, ani tym bardziej nie wyprzedzam.

Gość gość
KingaStefankaFanka dziś Nieprawda usmiech.gif skoro znajdowała siejuż na jezdni była już uczestnikiem ruchu, nieważne czy jechała czy nielapka.gif x x Kinga mam nadzieję, że jesteś jedynie pasażerem Art. 17 - Ustawa o Ruchu Drogowym 1. Włączanie się do ruchu następuje przy rozpoczynaniu jazdy po postoju lub zatrzymaniu Masz jeszcze coś do napisania ?

Gość gość
Gosc 15.03 bo niektorzy prawo jazdy dostali za maslo i jajka

Gość autorka tematu_______
Na drodze dwukierunkowej na którą wyjechałam jest po jednym pasie w każdym kierunku.

Gość gość
3/4 w rekach nie mialo krd wiec o czym tu rozmowa. Autorka slusznie dostala mandat wlaczala sie do ruchu i jeszcze szkoda z jej oc pojdzie.

Gość gość
Takiego miałam czuja, że te teksty o idiotkach i tępych dzidach to autorka pisała, no i odezwała się już oficjalnie jako ona :O skoro to była wina tego pana mogłaś nie przyjąć mandatu - jest miejsce po uderzeniu, jeśliby nieprawidłowo wyprzedzał to każdy sąd by przyznał rację, bo są dowody. ale to raczej tylko Twoje twierdzenia, bo jako ciężarnej należało ci ustąpić miejsca na drodze :O ot takie durne przekonanie... i nawet jeśli on źle wykonał manewr to najpierw ty popełniłaś wykroczenie bo nie ustąpiłaś pierwszeństwa włączającemu się do ruchu.

Gość hukaty
Wiecie co jej wina i nie jej... Dziadek mógł poczekać moment aż ruszy z miejsca, a nie na ślepo jechać.

Gość gość
Wrzucając dopiero jedynkę stała, a dla mnie wychodzi, że stała na pasie prowadzącym w 2 stronę jazdy, Starszy Pan jechał po pasie i nie ma obowiązku sięzatrzymać i zastanawiać czy Pani się ruszy bo 'jedzie z dzieckiem i w ciąży'. Może miała jeszcze nogę na hamulcu jak Pan wyjechał zza zakrętu, może miała jeszcze wrzucony wsteczny ? I To ona ruszyła jak już Pan był na wysokości jej auta? Może jej auto szarpnęło do przodu? Nikogo z nas tam nie było, ale skoro ona była na pasie obok i niby mogła mieć 2 pasy ruchu to po cholerę miała pchać się akurat na prawy pas skoro był zajęty? Mogłą jechać lewym. WIęc tak czy siak to byłaby jej wina jeżeli miałaby 2 pasy do dyspozycji w tym samym kierunku. Pan jadący po prawej strony mógł w takiej sytuacji nie pomyśleć o tym, że idiotka mając 2 pasy w jedną stronę będzie sią pchała akurat na prawy pas zamiast spokojnie ruszyć lewym i zjechać za Panem Starszym. :) Pozdrawiam. Możemy dalej gdybać.

Gość gość
KingaStefankaFanka dziś Nieprawda usmiech.gif skoro znajdowała siejuż na jezdni była już uczestnikiem ruchu, nieważne czy jechała czy nielapka.gif x x Kinga mam nadzieję, że jesteś jedynie pasażerem niestety nie jest, gdzies tu pisala ze jezdzi bolidem mlodego wiesniaka.

Gość autorka tematu_______
Ja nikogo od idiotek nie wyzywalam bo nie mam tego w zwyczaju. Napisałam na samym początku,że to była droga osiedlowa. Wystarczyło uważnie przeczytać post. Ja za wyzwiska na tym topiku odpowiedzialności nie biorę.

Gość gość
Kinga weź się nie kompromituj :O wyjechała tyłem z posesji na środek drogi, zatrzymała się i miała wrzucać bieg. Nie ma znaczenia czy było to zatrzymanie samochodu na 30 sekund czy postój godzinny - jej auto miało ruszać, czyli miała włączać się do ruchu :O Ja nie wątpię, że wszystkie osoby które mają prawo jazdy miały krd w ręku, ale nie chodzi o trzymanie krd w ręku a o znanie przepisów i o to aby mieć je w głowie.

W każdym razie ja nie przyjęłabym mandatu gdybym nie była przekonana że wina jest moja, a w takim przypadku nie byłabym. Jestem w takiej sytuacji dość często bo np moja babcia ma narożną posesję i wiele razy bywało, że wyjeżdżałam ja albo ktokolwiek i z trakcie zza zakrętu wyjeżdżało inne auto, które zawsze ładnie hamowało i umożliwoało włączenie siedo ruchu, inaczej czasem musiałabym kilka godzin czekać na pustą drogę i jeszcze ustawiać kogoś na zakręcie żeby patrzył i dawał znaki :p

Gość gość
Czy wy nie umiecie czytać? Nie było dwóch pasów w jedna stronę. Był jeden pas wte i jeden we wte. Autorko daj se spokój bo tu nawet ze zrozumieniem czytać nie umieją 🖐️

Gość gość
Kinga to piczekaj az ci ktos przypier..... w samochod i zobaczysz czyja wina.

Gość gość
autorko niepotrzebnie się denerwujesz i jeździsz po biednym staruszku bo wina była ewidentnie twoja. ten facet jechał...i co wg ciebie miał hamować bo ty jasnie pani w ciązy chcesz ruszyć??? to ty powinnas zobaczyć czy możesz ruszyć. Policjant chciał pójśc na rękę informując cie o twojje winie ale ty wolałas ie prosić o mandat.... bo co myślałaś że jak zobaczy twoją ciąże to ukarze staruszka?