Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przewodnik po krakowie

Polecane posty

Gość gość

hej musze zorganizowac niewielkiej grupie(dorosłych) wycieczke po krakowie ale nie znam miasta i ludzi macie sprawdzonych przewodnikow(nie biura podrozy bo za duzo kosztuja)? grupa nie bedzie wymagajaca, chca zobaczyc wawel, rynek, kazimierz

Gość gość
ja polecam pania ewe z zobacz.krakow.pl kobieta z pasja, talentem, znajomoscia jezyka(nie wiem o jakiej grupie mowisz) , opowiada naprawde ciekawie :)

Gość hania76
zgadzam się, byłam opiekunem na wycieczce szkolnej i dzieciaki były bardzo zadowolone z pani ewy :)

Gość Kazia66
nas ostatnio z mężem też oprowadzała Pani Gawryła. Przemiła i ciepła osoba! opowiedziała nam dużo ciekawostek o Krakowie. Wycieczka bardzo udana :)

Gość gość
Najpiękniejsze zabytki : renesansowa kaplica zygmuntowska, katedra Wawelska, groby królów, dziedziniec krużganków, Kanonicza, kościół św. Piotra i Pawła, Pałac Sztuki

Gość Louiza
Kaziu, możesz dać jakiś kontakt do tej Pani Ewy?

Gość Kazia66
Tam dziewczyny wyżej podały juz stronę internetową :) zobacz.krakow.pl ale jeśli chcesz więcej to łap numer telefonu: 506 624 903

Gość gośćzu
Moje grupy(jestem nauczycielką) od lat oprowadza P. Krystyna Biela. Jest świetna, więc lepiej zapisać się z wyprzedzeniem.

Gość gość
Ja ostatnio organizowałam wycieczkę po krakowie dla znajomych, bardzo przydatny okazał się przewodnik. Po namyślę w końcu zdecydowałam się na Panią Ewe Gawrył. Bardzo ciekawie opowiada o krakowie a wycieczkę dostosowuje do indywidualnych potrzeb

Gość gość
dokładnie Pani Ewa jest super. Ostatnio byłam z moją klasą na wycieczce w krakowie i dzieciaki były zachwycone panią przewodnik

Gość gość
Też czytałam dobre opinie o zobacz.krakow.pl

Gość olkopolko
Hehe widzę że pani Ewa jest serio sławna w Krakowie :) nie dziwię się, bo jest naprawdę godna polecenia

Gość alefal03
W Krakowie świetnym lokum dla grup jest Green Hostel na ul. Krakowskiej 1. Mieści się w zabytkowej kamienicy nieopodal Wawelu i dzielnicy Kazimierz, więc lokalizacja jest doskonała, a ceny naprawdę atrakcyjne. W nocleg zawsze wliczone jest śniadanie serwowane w pobliskiej Restauracji. Skoro chcesz zorganizować wycieczkę dla grupy koniecznie zajrzyj na ich stronę: http://www.greenhostel.pl/

Gość gość
zapomiałes o macierewiczu Podczas studiów należał do rady wydziałowej Zrzeszenia Studentów Polskich, zaangażował się w działalność opozycyjną, był założycielem Ligi Niepodległościowej, był uczestnikiem strajków studenckich w marcu 1968, za co był tymczasowo aresztowany o wydarzeniach grudniowych na Wybrzeżu w 1970 zorganizował akcję pomocy, polegającą na oddawaniu krwi dla ofiar. W związku z działalnością opozycyjną w latach 70. był rozpracowywany i inwigilowany przez służby bezpieczeństwa PRL, m.in. sześć razy karany przez kolegia ds. wykroczeń, od 1976 do 1980 co najmniej 23 razy zatrzymywany na 48 godzin, stosowano wobec niego przeszukania mieszkania. Od września 1980 kierował Ośrodkiem Badań Społecznych NSZZ „Solidarność” (formalnie na stanowisku sekretarza naukowego) i rozpoczął wydawanie w Warszawie niezależnego dziennika „Wiadomości Dnia”. Od października 1980 był członkiem zespołu doradców Krajowej Komisji Porozumiewawczej, a później Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”. 27 września 1981 był jednym z sygnatariuszy deklaracji założycielskiej Klubów Służby Niepodległości. Jesienią 1981 został wykładowcą na Uniwersytecie Jagiellońskim, a jednocześnie na terenie całego kraju prowadził wykłady z zakresu historii najnowszej. Stanisław Lewek (drugi z lewej), lekarz, który w 1982 miał umożliwić Antoniemu Macierewiczowi w czasie internowania ucieczkę ze szpitala powiatowego w Sanoku (2014) Po wprowadzeniu stanu wojennego z 13 grudnia 1981 wchodził w skład komitetu strajkowego w Stoczni Gdańskiej. Po pacyfikacji tego protestu z 16 grudnia 1981 został internowany

Gość gość
Ewa Gawryła, bardzo polecam. Nie jest przewodnikiem z przypadku ;) Ogromna wiedza, dobra znajomość jerzyków (grupa zagraniczna, 15 osób), opowiada ciekawie a i typowych ciekawostek zna masę

Gość gość
Nie wiem, czy pani Ewa jest sławna, ale zna się an rzeczy, wiec popularność nie ma co dziwić

Gość gość
Faktycznie Pani Ewa to dobry wybór. Duża wiedza, łatwość jej przekazywania w ciekawy sposób, to nie zawsze jest oczywista sprawa ;)

Gość gość
Mówicie o Pani Ewie z Ciżemki? Jeżeli tak to ja tez mogę powiedzieć kilka dobrych słów o Niej jest naprawdę cudowna mało kto ma taki dar do opowiadania jak ona byłam z dziećmi w krakowie rok temu i zazwyczaj moje urwisy biegają jak szalone ale o dziwo grzecznie stały i słuchały, szok ;)

Gość gość
Warto żebyś za wczasu pomyślała o ewentualnym transporcie (a co ważniejsze, o nie zawodnym transporcie) bo z doświadczenia wiem, że nie raz się przydaje zachowanie jakiegoś dobrego numeru do kompetentnej osoby : ) Polecam tą sieć taksówek www.taxi.krakow.pl/ nie raz już mnie uratowali jak i moich znajomych. Są nie zawodni a do tego mega sympatyczni i dostępni : )

Gość gość
Racja, jesli chodzi o krakowskich przewodników, a trochę ich znam, bo z nimi współpracujemy, to Pani E. Gawryła zdecydowanie jest godna polecenia. Wiedza, doświadczenie, umiejętność zainteresowania. Czyli ma chyba 3 najważniejsze cechy w tym zawodzie ;)

Gość gość
Ja polecam pana Stanislawa G. Swietny przewodnik, mlody, pelen entuzjazmu. Anegdotami i ciekawostkami sypie z rekawa. Do tego bardzo plynnie mowi po angielsku. Mozna sie pomylic i wziac go za cudzoziemca.

Gość gość
Ja jak ostatnio byłam w krk z narzeczonym to zwiedzalam standardowo wawel, rynek, sukiennice i wiele innych fajnych miejsc, nawet swietne restauracje, ale udalo mi sie przy okazji zrobic zdjecie dowodowe, ktore mialam zrobic juz pol roku temu :D jestem z gda i az do krakowa ,musialam jechac zeby miec to zdjecie. na szczescie w https://www.fotopress55.pl/ zrobili mi swietne zdjecie dowodowe od reki zatem wielkie dzieki dla pana fotografa!

Gość gość
Panią Gawryłą mogę polecić, dla nas organizowała większą wycieczkę, bo 3-dniową, po Krakowie i nie tylko. Ale wszyscy zadowoleni, byłą to grupa zagraniczna, zero problemów z angielskim z jej strony, goscie byli zachwyceni ;)

Gość gość
www.taxi.krakow.pl również polecam te taxi. Warto mieć gdzieś na wizytówce kontakt napisany bo nigdy nie wiadomo kiedy się przyda :)

Gość BaLublin
Ostatnio miałam przyjemność zwiedzać Kraków z młodą dziewczyną. Tu macie stronę http://www.cracowtime.com/ Naprawdę polecam, szczególnie Kazimierz :)

Gość Gracei
Jeśli już będziecie w Krakowie, polecam zajrzeć do restauracji Pod Baranem https://podbaranem.com naprawdę bardzo smacznie karmią. Z jednej strony polska, tradycyjna kuchnia, z drugiej, często w nowych odsłonach.

Gość Ania

Też zwiedzałam miasto z panią Jasminą. Świetny przewodnik :) Mogę polecić z czystym sercem :)