Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie zgadzam się żeby moje podatki szly

Polecane posty

Gość gość

Na eleganckie balangi posłów, na szkolenia bezrobotnych którzy sa tak malo zdolni ze nie potrafią znaleźć sobie pracy która nie kosztuje więcej niż ich koszt zatrudnienia, na bachory dzieciorobow, na leczenie cpunow i narkomanów, w ogóle chce z powrotem moje pieniądze. Za podatki odprowadzane przez 30 lat mialabym mieszkanie.

Gość gość
no chyba że wcześniej cie okradną albo zaciukają, bo przecież nie będzie policji :D.O innych konsekwencjach niepłacenia podatków nie chce mi sie pisać ale pewnie za 30 lat byłabys nadal młoda i sprawna bez porzeby pomocy od państwa

Gość gość
a ja się nie zgadzam żeby moje podatki szły na pedałów i transów :(

Koszta związane z biurokracją w przypadku podatku dochodowego są praktycznie takie same jak ten podatek. Tak więc utrzymuje on jedynie urzędników. Przy tak wysokich podatkach jak w PL ciężko jest prowadzić firmę. Wiele osób kombinuje, powstaje szara strefa . Ta wcale nie płaci podatków tak więc istnieje ryzyko, że im wyższe podatki tym mniej kasy do budżetu państwa.

Gość gość
Oczywiście ze będzie policja, chce żeby podatki szły na policje i wojsko i infrastrukturę.

Gość gość
zgadzam się - podatki powinny isc na policje, straż pożarną i pogotowie - ale służba zdrowia powinna być prywatna, bo i tak ciężko się do lekarza dostać, to po co płacić 2 razy - podatki + prywatnie, jak można by od razu prywatnie? i jestem za tym by zlikwidować zasiłki - rozumiem jedna wpadka albo dwie, ale jeśli ludzie mają 3 albo 8 albo wiecej dzieci i są bezrobotni, bez kasy, to im się nic nie należy, no może sterylizacja... a posłom powinno się zaglądać do kieszeni i w talerz, jedno wydane PLN z kasy wspolnej = 10000zł kary oddane do budżetu i za inne kradzieże i machloje powinno być rozstrzelanie

Gość gość
Ta służba zdrowia to nie taka prosta sprawa. W tej chwili placisz 270 zł ubezpieczenia, znajdź na rynku prywatnym ubezpieczenie w tej kwocie obejmujące operacje, przeszczepy. Ja tego nie rozumiem.z drugiej strony płacąc trzy stowki to jest 300 000 w ciągu życia, a przecież nie wszyscy ciężko chorują.

Obecnie na służbę zdrowia w Polsce płaci się namniej w całej UE. Wydatki na wojsko i służbę zdrowia są zdecydowanie za niskie. Za to nie wiem po co są trzynastki - relikt prl, na który idzie sporo kasy. Poza tym zbyt wiele grup ma przywileje zawodowe - to właśnie trzeba zlikwidować.

Gość gość
czyli tylko KNP!

Gość gość
Prawdziwy kapitalizm jest wtedy kiedy to ludzie decydują ile kosztuje lekarz i jego usługi. Jak jest kiepski to gryzie piach. A teraz ingerencja państwa doprowadziła do tego ze lekarz sam decyduje ile zarobi a ty jeszcze musisz go w d**e pocałować nawet jak cie okaleczy

Gość gość
Co do służby zdrowia - prywatni powinni być lekarze rodzinni, stomatolodzy, ginekolodzy, tacy, że jak ich potrzebujesz, to rejestrujesz się i spokojnie idziesz. Natomiast pogotowie i ostry dyżur powinny być finansowane z budżetu, przecież nikt nie będzie się zastanawiał przy umierającym człowieku, czy go na to stać... Tak samo jak ktoś straci przytomność na ulicy, to co, nikt ma nie wezwać karetki, bo kto za to zapłaci?