Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podajcie dobry i sparwdzony sposob na dzem truskawkowy

Polecane posty

Gość gość

bez zelfixu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mi sie z truskawek nigdy nic nie udało :O zawsze robi sie pleśń :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robię z żelfixem, szybko i naprawdę dżemy są trwałe. robie od lat i ani jeden mi się nie zepsuł nigdy. sposoby bez dżemfix-u są fajne, smak jest ciut lepszy ale takie gotowanie dżemu godzinami moim zdaniem powoduje wygotowywanie się wielu witamin i składników mineralnych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a czemu bez żelfixu? już lepsze to niż potem dżemy sklepowe. ja już zrobiłam 30 słoików na zimę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a jak ton sie robi z zelfiksem? mam tylko ok.2kg truskawek. tak chce zrobic pare sloikow na sprobowanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zwykly cukier i owoce w proporcji 1:2 gotowac na malym ogniu i z poczatku truskawki ugniesc - po 30 minutach gotowania mozna dodac trche calych owocow. I pakowac do sloikow jeszcze cieple

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
1raz bede robic. nie chce nic zepsuc. a moge dac miec cukru? zeby nie bylo za slkodkie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×