Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zna się ktoś może na prawie, chodzi o pewne nielegalne czyny

Polecane posty

Gość lanser
wiem ze ludzie maja z tym problemy ale sami sobei winni trzeba byc debilem wg mnie aby podpisac umowe na rok na silownie :D co wiecej oni tam jakies polecenia zaplaty stosuja :D nie znam umowy przeczytaj bedzie punkt pod tytulem wypowiedzenie/rozwiazanie. jesli nie minelo 10 dni to z tego co wiem mozna od umowy odstapic. zaswiadczenei od lekarza dolaczysz i wtedy da sie umowe rozwiazac. poza tym lepiej chodzic na silownie niz lykac antydepresanty wiec dla ciebie chyba korzystniej bedzie jej nie rozwiazywac :D zawsze mozna cesje zrobic tylko skad wziac jelenia ktory bedzie chcial chodzic na silownei ktora zmusza do korzystania z niej przez rok :D mnie sie to w glowie nie miesci zarowno umowa jak i to ze ktos podpisuje a nie czyta. a teraz wpadlem na to ze u ciebie mozna sie zaslonic niepoczytalnosci :D lyknelas xanax i podpisala sumowe :D no ale to sad bedzie ja mogl uniewaznic. moim zdaniem ta umowa jest razaco niekorzystna dla jednej ze stron a zabronione sa takie postanowienia ktore naruszaja rownowage miedzy stronami zwlaszcza jesli strona jest konsument a z drugiej strony podmiot wykonujacy dzilnosc gospodarcza. kiedys czytalem klazuule abuzywne i wydaje mi sie ze bylo tam cos pure czyli jesli masz to w umowie to nie obowiazuje wiec oni nie moga sie na taki zapis powolywac. kiedys czytalme taka umowe ale to bylo bardzo dawno temu i przy piwie na grillu wiec kompletnie nie pamietam no i teraz pewnie maja inne wiem ze doszlismy do wniosku ze najlatwiej rozwiazac przez zaswiadczenie lekarskei bo osoba ktora chciala roziwazac umowe pracowala w przychodni zdrowia wiec to nie bylo problemem :D

Gość gość
jatomifitness.pl/pl/o-nas/warunki-cz%C5%82onkostwa To jest to co podpisałam. Nie no ja wiedziałam, że na rok podpisuję, bo mam takie wspaniałomyślne postanowienie chodzić tam przez rok, ale Pure wkurzył mnie innymi rzeczami. Polecenie zapłaty im nie przeszło bo bank odrzucił, widać mój podpis się trochę różnił, a w takich sprawach w banku bardzo na to patrzą. Nawet nie tyle, że chcę odstąpić tylko zastanawiam się czy ta ich umowa jest w ogóle coś warta. I tak: łykanie antydepresantów nie koliduje z chodzeniem na siłownie, wręcz one mi pomogły się zdecydować na tak szalony krok. No i xanax nie jest antydepresantem, ale je też łykam. :P Jeśli chodzi o pure to miałam taką do nich sprawę: podpisałam to polecenie zapłaty, ale bank im to odrzucił, o czym ja nie wiedziałam, bo nie monitorowałam stanu rachunku pod tym kątem. Myślałam, że im ten przelew przechodzi co tydzień, ale nie przechodził o czym łaskawie mnie poinformowali po 2 tygodniach. I że im niby byłam winna opłatę administracyjną. Ale ja nie czułam się im winna czegokolwiek i tu powstał konflikt.

Gość lanser
idz ty lepiej do tego psychiatry on rozwiaze problemy zdrowotne i te prawne bo jedne wynikaja z drugich. po co podpisywac umwoe na rok ? na normalnej silowni kupujesz karnet na miesic i chodzisz jak chcesz kolejny to kupujesz jak nie to nie po cholere podpisywac na rok ? zwlaszcza ze pure jest najdrozsze i najgor4sze. co to za miasto ? platinium tam nie macie ? nie taniej kupic multisporta ?

Gość gość
właśnie nie jest jak na pierwszej lepszej siłowni, bo mam karnet na siłownie + zajęcia fitness za 88 zł/miesiąc. Dla mnie ich oferta jest ok, a cyrograf na rok można zerwać mając pierwsze lepsze problemy zdrowotne z pieczątką lekarza. Jedynie ich podejście mnie irytuje ale umowa ma tyle gównianych punktów, że pewnie można by ją zerwać i bez pieczątki lekarza.

Gość lanser
co do umowy to zsotaje ci tylko to 2.2 W czasie trwania Umowy Członek może ją rozwiązać bez wypowiedzenia, w sytuacji, gdy PH&F rażąco narusza warunki Umowy i pomimo pisemnego wezwania z zakreślonym co najmniej 21 dniowym terminem na zaniechanie naruszeń nie naprawia takiej sytuacji. czyli znalezc cos co jest niezgodne z umowa a czego nie usuna przez 21 dni i nastepnie wypowiedziec umowe. nie widze juz punktu o chorobie. a jednak jest tylko przeniesli do regulaminu, nie da sie wkleic ale chodzi o punkty 14 i 15. swoja droga punkt 14 jest kuriozalny bo klub dopuszcza mozliwosc czlonkostwa osob ktore cwiczyc nie moga. zaswiadczenie o chorobie zakazne tylko dlugiej i wyslac listem odstapienie na tej podstawie. z drugiej stronie w umowie jest punkt o zamrozeniu moga zamrozic czlonkowstwow eic musialoby to byc cos co sie moze nie wyleczyc dobra bylaby gruzlica :D v moga ci tez wyrzucic czyli pozosatje chodzic palic papierosy w srodku i pic piwo :D albo osiwadczyc ze masz grzybice :D w sumie to moze zaswiadczenie o grzybicy i domaganie sie rozwiazania umowy argumentujac ze tylko tam moglas sie nia zarazic. v naprawde trzeba nie miec oleju aby cos takiego podpisac zwlaszcza w dobie silowni na kazdym osiedlu. ta umowa nie przewiduje nawet smierci :D teoretycznie jak umrzesz to nadal ci polecenie zaplaty bedzie pobieralo kase :D moim zdaniem jest razaco niekorzystna dla jednej ze stron ale oprocz tego nie widze tam jakichs zapisow niezgodnych z prawem.

Gość lanser
w platinium chodzisz na co chcesz silownia, fitnes,pilates,cardio,sztuki walki,aqa cos tam, sauna i jeszcze z 20 innych zajec. multisporta sobei zalatw i tez chodzisz na co chcesz od basenu przez kurs tanca po lyzwy. moim zdaniem na chwile obecna ta umowa nie daje ci mozliwosci jej rozwiazania jesli nie wymyslisz takiej choroby ktora ci uniemozliwa chodzenie przez bardzo dlugo bo inaczje zamroza ci czlonkostwo albo pobiora 40% kary. jesli cos cie irytuje to wzywaj na pismie do usuniecia a po 21 dniach rozwiazuj. ten klub to dno skoro stosuje takie umowy gdyby bylo tak pieknie jak piszesz nie musialby zmuszac do chodzenia przez rok :D trzeba byc idiota aby cos takiego podpisac - wybacz szczerosc.

Gość gość
Ale właśnie o ile siłownie są tanie, to zajęcia fitness już nie bardzo, a mi głównie o nie chodzi. A platinum u mnie nie ma. Z tego co w kodeksie cywilnym przeczytałam to w razie zerwania umowy nie może być tak, że tylko jedna strona ponosi konsekwencje. A u nich tylko ja ponoszę. A co jak oni zerwą?

Gość lanser
powtarzam jeszcze raz jest wiele silowni gdzie jest i fitnes i silownie i 15 innych zajec. wiesz co to multisport ? pracujesz gdzies nie mcie tam tych kart ? zalatw sobei jako osoba towarzyszaca zaplacisz wiecje ale chodzisz na co chcesz. no masz racje z tym rozwiazaniem ze oni nie ponosza konsekwencji w postaci kary ale nadal to nie umozliwa zerwania przez ciebie ebz konsekwencji. mozesz wniesc do sadu sprawe o ustalenie stosunku prawnego tylko ze to bardziej skomplikowane i dluzsze niz ta cala umowa trwa. poza tym jest swoboda zawieranai umow i nie wiem czy te 40% kary rażaco przewyższa wartosc swiadczenia drugiej strony. zawsze moga argumentowac to jakos. pranwikiem nie jestem ale czarno to widze. jestes konsuemntem zawsze ci jeszcze zostaje pomoc fk tylko to wszystko nie warte zachodu lepiej zalatwic sobie chorobe przewlekla i zakazna albo zaswiuadczenie ze sie nie nadajesz do uprawiania sportu gdy podpisywalas umowe o tym nie wiedzialas,zaczelas cwiczyc cos ci zaczelo delegac i poszlas do lekarza ktory zakazal cwiczen. jak beda chcieli poberac 40% kary to idziesz do federacji konsumentow aby ci pomogli poniewaz umowa nie rownowazy interesow stron. na twoj plus dziala to ze placilas przez pewien czas do czasu az dowiedzialas sie ze cwiczyc nie mozesz. no albo to co wyzej pisalem moze oni sie z czegos nie wywiazuja.

Gość gość
bez wybaczenia się załamiesz i też będziesz na psychotropach?

Gość lanser
nigdy nie bede na psychotropach bo nie lubei jak cos mi uposledza myslenie. poza tym nie wierze w leki "na poprawe samopoczucia" na mnie by to i tak nie dzialalo.

Gość gość
to co zrobisz?

Gość lanser
nic mam w nosie czy sie obrazisz o to stwierdzenie o idiocie czy nie :D kompletnie nie przejmuje sie zdaniem o mnie ludzi ktorzy mnie nie znaja, jest mi zupelnie obojetne. ja wiem jaki jestem ludzie ktorych znam tez wiedza a zdanie reszty nie wplywa w zaden sposob na moja psychike. zreszta moja psychika ma wazniejsze zmartwienia niz takie p*****ly :D

Gość gość
Nie masz w nosie bo prosiłeś o wybaczenie:)