Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najpiękniejsza muzyka to Handel ,Mozart i Chopin

Polecane posty

Gość gość

Dodal bym jeszcze Belinniego Verdiego Donizettiego Pucinniego .Czy ktoś ze mną się zgodzi ?

Gość gość
:-)

Gość gość
Ja uwielbiam barok, a więc Haendel właśnie, J.S. Bach, Couperin, Vivaldi

Gość Muzzz26
Corelli jeszcze do baroku :)

Gość gość
Rzeczywiście zapomniałem Corellego. Jeszcze chorał gregoriański uwielbiam, choć to nieco inna bajka

A Liszta nikt tutaj nie lubi :( :( :( ? x Zadziwiająco intelektualny temat, jak na Kafe :) :) :) .

Ja lubię Liszta :) Taki rockman swoich czasów - zdarzało mu się rozbić fortepian na scenie. Chociaż ostatnio słucham bardziej współczesnej muzyki. Jazzowanie Bernsteina oraz Gershwina.

Gość gość
Założyciel wątku ...........To prawda barok to najlepszy czas dla muzyki .Oczywiscie Vivaldi oczywiscie Bach .Jak uwielbiam również muzykę operowa wiec wymienilem tych wlochow.A Handel to moj ulubiony kompozytor bo komponowal również opery .Super spiewa Handla Sunhae Inn.Cudenko .A swoją drogą coś uniwersalnego jest w tej muzyce skoro swietnie spiewa Koreanka po wlosku niemieckiego kompozytora zyjacego w Anglii

Gość gość
Jesli ktos mysli ze opera to jakas nuda to radze posluchac [You Tube] opery "Purytanie " Vincenzo Belinniego z JoanShuterland i Luciano Pavarottim jesli chodzi o glos ,lub jesli chodzi o glos i wyglad z Nino Machaidze[ piekna mloda kobieta ]i Juan Diego Florez [lepszy niz Pavarotti ], warto naprawde warto