Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamullka

KOLEJNOŚĆ POSIŁKÓW U ROCZNIAKA

Polecane posty

Gość mamullka

hej. ostatnio mam problem z moja prawie roczną corką, od kilku dni nie chce jesc po południu niczego zatem od obiadku (ok 13ej) do 20-21 nic nie je ,... wieczorna porcja mleka tez zmniejszyla się z 180-220ml do max 120ml i to czasem wmuszam w nią na siłe, bo zamyka buzie i spi..ale budzi się po 5 razy w nocy w tym bardzo szybko na jedzenie, wczoraj zasnela o 21 a o 24 już była glodna i nad ranem o 6 znow widziałam ze jest glodna...wkurzam się, pracuje, ciazko mi potem po tylu pobudkach funkcjonować..nie wiem dlaczego odrzucila ten poobiedni posiłek..za nic nie wezmie do ust ani jogurtu ani jabłuszka które uwielbia...z piciem tez problemy...owszem idą jej zęby, teraz ma 6, a idzie góna prawa trojka, lewa chyba tez... spi niepsokojnie i to wszystko się w nocy kumuluje..pomyslalam żeby jej zamienic pory deserku z obiadem czyli żeby o 13 jadla deserek a pożywniejszy obiadek o 17, potem wieczorem porcja mleka z kleikiem przed snem,moze to sprawi ze przespi noc bez budzenia się na jedzenie..jak u was wygląda kolejność posilkow waszych rocznych i okolorocznych dzieci. nasze posiłki wygladaja tak: ok7 pobudka: porcja mleka zazwyczaj 150ml ok.10 śniadanko: chlebek z jajecznica/białym SEREM Z POMIDOREM/omlet/czasem kaszka na mleku ok. 13-13.30 zupka lub 2 danie ok 17(dotąd) jabłuszko z bananem/marchewka ok 19 kaszka na mleku/wodzie lub jogurt z biszkoptem ok.21 mleko ok 150-180 ml z kleikiem teraz wlasnie po odrzuceniu jabłuszka robi się luka miedzy posiłkami i potem dopada ją głód. co robic?

Gość mamullka
up odpowie mi ktoś?

Gość gość
jajecznice przerzuć na popołudnie, albo inne posilek z drugiego sniadania, a drugie sniadanie zrob lekkie, w formie owocu-deseru. ideą drugiego śniadania jest dotrwanie do obiadu a nie najedzenie się, a to co ty podajesz to jest konkretne żarcie. daj z rana mleko i np. coś do tego podgryźć. potem daj owoc, albo jakiś mus, serek. pozniej zupa/druie danie lub oba w odstępie czasu. pod wieczór jajecznica,omlet albo jakaś kanapka i do tego przed spaniem mleko z kleikiem.

Gość mamullka
no nie jest to glupi pomysl, dziekuje za podpowiedz ;)