Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy istnieją ateiści nie popierający tzw.aborcji i homozwiązków?

Polecane posty

Gość gość
Wiekszosc cywilizowanego swiata zezwala na aborcję i nie dziwi sie zwiazkom homo - i wcale nie sa to kraje, w ktorych zyja potwory - przeciwnie, jest tam bezpieczniej, czysciej i uczciwiej - ze wspomne choc najblizesze Czechy.

widzialam dzisiaj jak ją ktoś rozjechał na topiku az uciekła w podskokachsmiech.gif x zamieniam się w słuch, śmieszko

Gość gość
W Singapurze jest jeszcze czyściej i nowocześniej, a za gejoze można trafić do paki na kilka lat.

Gość gość
Ja jestem ateistką, ale jestem przeciwna homo-związkom tzn. nie mam nic przeciw związkom partnerskich takich par, ale uważam, że małżeństwa powinny być zarezerwowane tylko dla par hetero. Pod tym względem jestem tradycjonalistką.

większość "cywilizowanych" krajów wymiera . możemy sie z tym zgadzać albo nie ale takie są fakty . Bogate kraje " nadrabiają " imigrantami . Ale imigranci nie uważają ,ze to co widzą w tej cywilizacji jest jest tak cudowne ,że warto to powielać i inwestują w rodzinę - kobietę , mężczyznę , dzieci . No ale tradycyjna rodzina to ciemnogród , prawda ?

Gość gość
"Nie bo ateiści w odróżnieniu od katolików są tolerancyjni i nie otumanieni przez dogmaty." x Tiaaa jasne, szczególnie tą ich "tolerancję" widać np. w stosunku do Deklaracji Wiary :)

Gość gość
Czemu zależy wam, by małżeństwo mogło być tylko heteroseksualne, skoro wielokrotnie przyznawałyście, że małżeństwo to w rodzinie i tak rzecz drugorzędna?

Gość gość
broken, jesteś katoliczką, a krytykujesz związki i śluby? i nie widzisz nic złego w "cudzołóstwie"? hahahaha bez komentarza

nie mam pojęcia na podstawie czego wyciągnęłaś taki wniosek i jeszcze na dodatek wszystkich wrzucasz do jednego wora ;)

broken, jesteś katoliczką, a krytykujesz związki i śluby? i nie widzisz nic złego w "cudzołóstwie"? hahahaha bez komentarza x a co Cię to interesuje?????????:(

jeste katoliczko w 85 %, nie do końca podoba mi się regulacja właśnie związków międzyludzkich w Kościele. związek jest źródłem grzechu, może nim się stać

Gość gość
Ale ja mam pozytywna historię. Siostra mieszka we wsi - ok 200 mieszkańców gdzie mieszka również małżeństwo gejów. Ślub wzięli w Holandii a wesele odbyło się już u nich na wsi - mają tam ładny zamek na takie okazje. Nie zrobili w okól tego ani afery ani tajemnicy. Troche osób ze wsi było na weselu, oczywiście większość obsługi wesela też jest miejscowa. Zatem w wiosce wszyscy wiedzą. I co? Pełna akceptacja. Siostra z racji zawodu jest tam odpowiedzialna za uroczystości wiejskie itp. - była ostatnio na zebraniu koła gospodyń wiejskich. A tam panie wiedząc że ma kontakt z tymi gejami, pytały ją: i co tam u "naszych chłopaków" ? :D Tak sobie myślę że ludzie mają często bardzo konkretne poglądy jak sprawa się tyczy idei. Jeśli poznają i polubią kogos kto wyznaje poglądy sprzeczne to w większości przypadków ich tolerancja się zwiększa. Oczywiście nie wszystkich się to tyczy. Sa jednostki absolutnie nieelastyczne. Ale takie tez muszą być,

Gość gość
Bo taka jest tradycja. I nie widzę sensu zmieniania tej fajnej tradycji liczącej kilka tysięcy lat dla 1% ludzi.

Gość gość
prawda jest taka, że homosie są zboczeńcami jednak żyją między nami od zarania wiec co mnie obchodzi kto co robi we własnej chacie, zezwierzęceniem może być ich prymitywna homopropaganda nakazująca ludziom uważać ich zboczenia za normalne

ja ufam bardziej jednostkom nieelastycznym. a nie jakimś pizdom lemingowym, sorry jeśli ktoś uważa, że małżeństwo gejowe w jego religii jest grzechem, to może sobie tych ludzi lubić, ale nigdy nie popierać ich ślubu, inaczej jest miękką fają.

ja jestem aseksualna i też zboczona bardzo, bo chcę się przytulać:( a wg obecnego prawa kanonicznego jako żona muszę być gwałcona, żeby ślub był ważny:(

Gość gość
ok, czyli kolejna która wybiera sobie z nauk kk tylko to co jej pasuje :) wytłumacz mi tylko dlaczego do uja pana krytykujesz osoby wierzące, które wchodzą w związki, zawierają śluby czy uważają cudzołóstwo za coś złego skoro postępuje przecież zgodnie z własną religią? to absurd

Gość gość
Myslę że śledząc historie starożytna a nawet wcześniejszą można by uznac że związki homoseksualne sa tak samo tradycyjne jak i heteroseksualne. To okres średniowiecza napiętnował je tak bardzo że ludzie nawet mówić się na ten temat wstydzą do tej pory. Dla przeciętnego starożytnego Rzymianina czy Greka homoseksualizm był nawet przejawem lepszego gustu i większej wrażliwości duchowej. Kobiety nie były za bardzo szanowane. Tego zresztą nie zmieniło tez średniowiecze. Baba jest i była glupia :)

Gość gość
zawsze możesz zawrzeć białe małżeństwo

wytłumacz mi tylko dlaczego do uja pana krytykujesz osoby wierzące, które wchodzą w związki, zawierają śluby czy uważają cudzołóstwo za coś złego skoro postępuje przecież zgodnie z własną religią? to absurd x nie, bo ja nie powiedziałam, że nie można krytykować cudzych wyborów, tylko że trzeba być konsekwentnym nic sobie selektywnie nie wybieram. zgadzam się na gwałt:(

związki może i są tradycyjne . Małżeństwa już jednak nie . Związki z chłopcami jako wyraz zaspakajania wyższych potrzeb owszem , natomiast małżeństwo i seks dopiero po ślubie jako gwarant że wszystko odbyło się jak należy .

Gość gość
Aborcja powinna być ogólnodostępna. Co mnie obchodzi co kto robi ze swoją macicą? Dla każdego zasztyletowanie noworodka jest morderstwem jednak wiele osób uważa, że 3miesięczne płody to nie człowiek więc czemu zabraniać im takiego myślenia? Większośc kobiet obecnych na tym topiku używa pewnie antykoncepcji hormonalnej a to przecież też rodzaj aborcji :O w końcu dochodzi do zapłodnienia komórki jajowej i powstaje zygota lecz nie ma możliwości zagnieżdżenia się zarodka w endometrium. Ale płód 3miesieczny to już nagle "dziecko" :O A homosie powinni mieć możliwość ślubów... ale cywilnych. Kościelne są dla ludzi wierzących. Cywilne śluby moim zdaniem byłyby najlepszym rozwiązaniem bo sprawiłyby tym ludziom radośc i ułatwiły życie a dla katolików nie byłoby problemu, że ktoś wywiera na nich nacisk aby uginali do nich swoją religię.

Gość gość
Związki -tak, ale nie śluby. A kościelne homo-śluby to już w ogóle jakiś absurd...

Znam takiego prywatnie , ateista zagorzały ,lecz nie popiera wychowywania dzieci w związkach homo Co do aborcji i samych związków homo nie wiem jakie ma podejście, a może raczej świadomie gryzie się w jęzor, żeby nie palnąć czegoś co mnie rozjuszyłoby

Gość gość
Broken jest po prostu jedna z tych osób które posiadły wiedzę tajemna na temat jedynego właściwie słusznego sposobu postępowania w życiu. I każdy kto ma inne poglądy jest na 100% w błędzie. Z takimi osobami w ogóle nie ma co wchodzić w dyskusje - o sciane to sobie można łeb rozbić ale rozmawiac nie ma sensu.

Ile rozmów o tym z nim stoczyłam to nie z licze tego x :D jaka bojowa:D a na chuj Ci te dzieci u homo, swoje też im oddasz?:D krucjata w imię lewej tolerancji:D do boju:D

Gość gość
- wypiertalaj szowinisto jeb/any