Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy istnieją ateiści nie popierający tzw.aborcji i homozwiązków?

Polecane posty

Gość gość

?

Gość Komandor Zielononóżka
Nie, bo ateiści to nie ciemnogród :D

Gość gość
nie popieram aborcji na żądanie (chociaż nie zabraniam), homozwiązki są tak samo dobre lub złe jak heterozwiązki. Co mnie kto z kim w łóżku robi.

Gość gość
Jestem przeciwko aborcji, jednak nie potrafiłabym odmówić tego prawa innym. Natomiast nie interesuje mnie to co robią dorośli ludzie za obopólną zgodą.

Gość gość
haha, wszyscy mówią jednym , rozsądnym, głosem. Tak trzymać

Gość gość
w sprawach kontrowersyjnych każdy powinien decydować według swojego sumienia, inaczej zawsze będa niezadowoleni pomyślcie o irlandii- przegrani ludzie, oni mają zakaz aborcji całkowity i rozmawiając z nimi zawsze można ich tym załatwić, bo żaden z nich nigdy nie może wiedzieć czy matka w ogóle go chciała, ha ha w kraju w którym można swobodnie usunąć ciąże, zawsze wiesz, że jesteś chciany

Gość gość
Dziwny argument. Rodzą się dzieci nawet te niechciane. Aborcja w niczym nie pomaga. Takie jest moje zdanie. Oczywiście są względy humanitarne kiedy aborcja jest wskazana. Ale to ciężki temat.

Gość gość
Przecież homoseksualiści nie muszą się martwić o aborcje (pomijając oczywiście g***t). :)

Gość gość
Ciekawe dlaczego słowo g******* zostało ocenzurowane. Przecież to nie jest słowo nieprzyzwoite, owszem oznacza przestępstwo, podobnie jak kradzież czy nawet zabójstwo, ale te słowa jakoś przechodzą. Sprawdzę czy przejdzie słowo " zboczeniec" , by uchwycić logikę w tym jakąś.

Gość gość
Jestem ateistą, ale ateistą przeciwnym aborcji z następujących powodów. Dzisiaj kobiety rozmnażają się z byle kim, byle był przystojny, a potem rodzi się pokolenie debili i może gdyby zakazać aborcji to kobiety rozważniej dobierałyby facetów, a nie tępych, wysokich umięśnionych dresów, chcę mieć mimo wszystko jakiś kom/fo/rt życia.

Gość gość
Nieprawdopodobne podejście do przyzwoitości słowa.

Gość gość
Zauważ, że ludzie atrakcyjni są na ogół zdrowi, prawo doboru naturalnego. Widać mięśnie są ważniejsze od mózgu.

Gość gość
sam mam mięśnie i jestem zdrowy, ale debilem nie jestem, i wolę mieć sprawny mózg niż mięśnie, lepiej mieć pokolenie ludzi postępowych, inteligentnych i spokojnych, a nie agresywnych debilów w stopro jakich pełno teraz na ulicach.

Gość gość
Nie bo ateiści w odróżnieniu od katolików są tolerancyjni i nie otumanieni przez dogmaty.

Gość gość
Nie rozumiem agresji w Twojej wypowiedzi. Też jestem wysportowana (pływałam) :)), do tego 2 fakultety i praktycznie ciągle podnoszę kwalifikacje. Wypowiadam się nie o swoich preferencjach, tylko społeczeństwa, a większość ludzi przecież jest przeciętna, czyli: -niekoniecznie z wyższym wykształceniem, -czyli, których pociąga atrakcyjność fizyczna, niekoniecznie elokwencja itd.

Gość gość
Myślę, że to oksymoron agresywny katolik w obronie wiary... A gdzie drugi policzek? Ci ludzie mają wątpliwości i zagłuszają je poprzez agresję.

Gość gość
Siły nadprzyrodzone wyjaśniały wszystko to, co teraz wyjaśnia nauka. Ale jeszcze są białe plamy...

Gość gość
serce mi krwawi kazdego dnia.................i nie wiem jakbympostapila ,gdyby moje dzicko uodzilo sie bardzo chore.,.....Boze jak mi przykro :( :( :( :( :(

czy kogoś pojebało, że postawił te 2 rzeczy w temacie obok siebie? sorry, wiem, że to kafe, ale są jakieś granice chyba

Gość gość
Mysle, ze ateisci wierza w czlowieka, we wlasne sily, sa zyczliwsi i bardziej tolerancyjni. Wiara w bogów jest bezwgledna i najczesciej okrutna., opiera sie na karze- nagrodzie- strachu- nie ma w niej bezinteresownosci, bycia dobrym ot tak - z potrzeby serca i z zyczliwosci dla innych. ateisci nie roszcza sobie praw do sterowania innym czlowiekiem. Wierzacy staraja sie decydowac za innych- tak jakby sami byli bogami- a skad wiedza, jaka byłaby decyzja ich Boga? uwazam,ze grzesza w tym pychą - uwazając sie za równych Bogu.

Gość gość
Oni tę wiedze czerpią od przywódców duchowych - wypowiadających się w imię boga - celowo z małej litery bo myślę teraz o wszystkich wyznaniach. Do osoby która pisała, ze jest za zakazem aborcji bo się kobiety rozmnażają z kim popadnie - toż przecież aborcja na życzenie jest w naszym kraju zakazana - i jak widać nie ma to nijakiego wpływu na wybory kobiet.

Gość gość
Broken - jak widzisz to jest mocno ze sobą powiązane. Zwykle jak ktoś jest przeciwny jednemu to i drugiemu. A jak ktoś ma poglądy liberalne to dopuści obie sytuacje.

Gość gość
a co do kafe-cenzury - słowo dupa (d/u/p/a) jest zakazane a dupsko możesz sobie smiało napisac.

Gość gość
oczywiście religia nie ma tu nic! do rzeczy brzydzę się bezgranicznie promocją pedalstwa, feminizmu, dżenderactwa i aborcji [poza absolutnie wyjątkowymi sytuacjami (typu realne zagrożenie życia matki)]

Gość gość
Jestem ateistką. Sama nie chciałabym aborcji gdybym "wpadła" ale w sytuacji zagrożenia mojego życia lub ciąży z gwałtu tak. Natomiast jeśli jakieś panny chcą się skrobać nawet co 3miesiące to mnie to nie obchodzi. Same sobie szkodzą (taka aborcja to straszne obciążenie dla organizmu). Więc jestem za aborcją do 12tygodnia dla każdego ale żeby każdy ponosił za ten zabieg koszty z własnej kieszeni natomiast ciąże z gwałtu, nieuleczalnych uszkodzeń płodu czy w sytuacji zagrożenia życia matki byly refundowane przez państwo. A co do homo - co mnie obchodzi kto z kim i dlaczego :D Jeśli nie krzywdzą nikogo postronnego to nic mi do tego.

Gość gość
generalnie jak chcesz na szybko historie, to : - sam byłem olany dla ćpuna, blokersa, dresa - zostawił ją w piątym miesiącu ciąży i uciekł , to była dziewczyna z którą 3 miesiące się spotykałem, - inna zostawiła mnie dla dresa-pakera, dziś jest samotną matką, spotykałem się z nią 2 miesiące, - na ile kojarzę kolejna moja ex-znajoma z którą coś mnie łączyło dłużej niż pare tygodni też jest dziś samotną matką, - mój kolega był zostawiony dla napakowanego wytatułowanego przystojniaka , który wkrótce zaczął tą dziewczynę okradać (wspólne pieniądze szły na alkohol dlaa niego i ... pewnego dnia ona wróciła i zastała go w łóżku z inną, dodam, że mieszkanie było JEJ), - mój kolejny znajomy jest złym człowiekiem, pije, imprezuje, notorycznie zdradza itd. miał dziewczynę u której mieszkał na jej koszt, ona przyprowadziła koleżankę bo miała się uczyć, musiała wyjść , on w tym czasie "poznał" tą nową koleżankę tak dobrze, że ... został ojcem, oczywiście zmył się i zostawił ją z dzieckiem, musi płacić alimenty, - moja matka zostawiła porządnego nauczyciela (kiedyś była nauczycielką), oraz zostawiła młodego żołnierza dla mojego ojca, mój ojciec już wtedy miał 2 wyroki na koncie, dziś ten wówczas młody żołnierz jest... generałem, a ten nauczyciel pisze książki i jest szanowanym wykładowcą uczelni wyższych, ona zmarnowała życie sobie, mi młodość (picie, brak pieniędzy, przemoc) a mogła wybrać dwu porządnych spokojnych facetów, no tak, ale pan generał ma 165 cm a mój stary miał ok. 175 (ona sama ma 155) wychowałbym się w bogatym kochającym domu spokojnym, a nie same długi, bieda, awantury, no ale kretynka myślała kroczem a nie mózgiem - matka kolegi - analogiczna historia, też ten sam schemat, pani nauczycielka wybiera napakowanego robotnika bez wykształcenia, robotnik przepija wszystko, dziś kolega z biedy musiał emigrować do anglii, - historie z okolicy w stylu dziewczyna zostawia przeciętniaka dla dresiarza ,który porucha ją kilka miesięcy i zostawia i tak dziewczyna przechodzi jako mięso między jednym a drugim dresm, płacząc jacy to faceci świnie tak, kolego, po pierwsze dla nich liczy się wygląd, czemu dranie ? no bo jak my siedzimy przed książkami na uczelni, to oni siedzą na siłowni, więc oni są bardziej atrakcyjni, bo np. na politechnice ja miałem projekty mechaniczne które liczyło się nieraz do 2 w nocy, od 9 do 17 byłem na uczelni, potem do 2 w nocy robiłem projekty, nie miałem czasu na siłownię, imprezy, musiałem dorabiać też itd. osoby mniej wykształcone często pracują fizycznie - to atrakcyjniejsze ciało, wykształceni pracują umysłowo, za biurkiem, przy komputerze, a to ciało niszczy itd.

czyli nie ma ateistów którzy są przeciwko aborcji . czyli ateiście popierają aborcję . a najlepszy jest gość - --gość dziś Jestem ateistą i jestem przeciwko aborcji. I oczywiście jestem za legalną aborcją dla tych którzy tego chcą do trzeciego miesiąca ciąży. Związki innych ludzi mnie nie interesują. --- jest przeciwny aborcji ale jest za legalną aborcją dla wszystkich , którzy jej chcą :D

Broken - jak widzisz to jest mocno ze sobą powiązane. Zwykle jak ktoś jest przeciwny jednemu to i drugiemu. A jak ktoś ma poglądy liberalne to dopuści obie sytuacje. x nie wiedziałam, że liberałowie są mordercami

Gość gość
broken, ty jesteś nieczytelna. z jednej strony nienawidzisz związków i jesteś za niewiernością, a z drugiej strony jest pospolitą katolką