Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy istnieją ateiści nie popierający tzw.aborcji i homozwiązków?

Polecane posty

Broken jest po prostu jedna z tych osób które posiadły wiedzę tajemna na temat jedynego właściwie słusznego sposobu postępowania w życiu. I każdy kto ma inne poglądy jest na 100% w błędzie. Z takimi osobami w ogóle nie ma co wchodzić w dyskusje - o sciane to sobie można łeb rozbić ale rozmawiac nie ma sensu. x nie wiem skąd ta myśl Ci się narodziła, małpeczko, kliknij na mojego nicka

Gość gość
A co ma wspólnego ateizm ze stosunkiem do adopcji dzieci przez pary homo? Akurat wielu ateistów tego nie popiera. W tej sferze poglądy są mocno zróżnicowane bez względu na wyznanie czy jego brak.

Gość gość
Broken-o co Ci chodzi z tym gwałtem? Bo to mnie przerasta. x Do faceta antymięśniaka-każdy ma takie historie- zarówno kobiety, jak i mężczyźni. Przecież nie powiesz, że nie słyszałeś o tym, jak to facet zostawił porządną kobietę dla "latawicy" itd....

Gość gość
Toksyczna - ja tez jestem ateistką i zwolenniczka aborcji oraz małżeństw homoseksulaych. Ale jak ktoś tu już wspomniał - cywilinych. No bo jednak albo się jest wierzącym i wyznającym - co za tym idzie nie sprzeciwiam się naukom swojego kościoła - albo się nie jest wyznawca i wybiera z religii to co wygodne. Czy w ty przypadku jest się wierzacym? Pewnie tak, skoro tyle osób wierzy a nie wyznaje (praktykuje). Jestem tez przeciwna wychowywaniu dzieci w małżeństwach homoseksualnych. Chodzi mi o to że takie dzieci sa skazane przynajmniej w naszym społeczeństwie na napiętnowanie. Jeszcze do tego nie dorośliśmy - szkoda dzieci. Mimo że uważam że dwóch mężczyzn czy diwe kobiety - które się kochają i szanują - mogą wychować dziecko bardziej szczęśliwe niż kobieta i mezczyzna którzy tkwią wbrew sobie w toksycznym związku "dla dobra dzieci".

Gość gość
Aborcja jest złem, bez względu na okoliczności. I jej nie popieram. Tylko czasem trzeba wybrać mniejsze zło i nikomu nie będę zabraniać, ani narzucać mojego puntu widzenia. x Homoseksualiści- a czemu was martwi ich moralność? Czy będą zbawieni, czy potępieni? Co kto robi pod kołderką, to wyłącznie jego sprawa, jeśli nie popełnia przy tym przestępstwa. x A jeśli kogoś to brzydzi-to cóż musi z tym żyć jakoś. W niektórych krajach je się robaki-nas to brzydzi, ale czy z tego powodu mamy prawo innym tego zabraniać?

Gość gość
nie mam pojęcia na podstawie czego wyciągnęłaś taki wniosek i jeszcze na dodatek wszystkich wrzucasz do jednego wora xxx ależ przecież maż to nie rodzina! zawsze mozna zmienić, można mieć 5!

Gość gość
"nie wiem skąd ta myśl Ci się narodziła, małpeczko, kliknij na mojego nicka" Klikałam, klikałam... w dodatku zwykle czytam twoje wypowiedzi dość dokładnie bo masz pewna swiadomośc mechanizmów międzyludzkich - to mnie zawsze interesuje i chętnie poznaje poglądy ludzi, którzy niektóre sprawy rozumieją. Ale twoje ortodoksyjne podejście i okopanie się na pozycji - oraz walenie z okopu różnymi "debilami" "tępakami" itp. spowodowało ze straciłam zainteresowanie. Ktoś kto się zamknął w sobie nie może się rozwijać. Nie jest tez partnerem do dyskusji.

Gość gość
Broken "ja jestem aseksualna i też zboczona bardzo, bo chcę się przytulaćsmutas.gif a wg obecnego prawa kanonicznego jako żona muszę być gwałcona, żeby ślub był ważnysmutas.gif" x "nie, bo ja nie powiedziałam, że nie można krytykować cudzych wyborów, tylko że trzeba być konsekwentnym nic sobie selektywnie nie wybieram. zgadzam się na gwałtsmutas.gif "

ależ przecież maż to nie rodzina! zawsze mozna zmienić, można mieć 5! dla ciebie mąż to nie rodzina ?:) a kto ?:)

""". Chodzi mi o to że takie dzieci sa skazane przynajmniej w naszym społeczeństwie na napiętnowanie""" Zapewne przez dzieci prawicowców , którzy od maleńkiego własne dzieci szczują i parają im mózgi , z nakazem ,aby gnębić niewinne dzieci , jak nie za to ,ze dziecko na religie nie chodzi ( czyli dziecko szatana) to tez za to ,że żyje w innej rodzinie. Świetny powód do napiętnowania No ale oni przecież maja wspaniale po Chrześcijańsku wychowane dzieci, , które potrafią drugie dziecko zaszczuć, zgotować piekło na ziemi za odmienność-to takie miłosierne

Gość gość
Toksyczna - masz racje że stad się to bierze. Ale dwoje ludzi często tak chce mieć dziecko, ze nie weźmie teog pod uwagę. Miałam znajomych którzy byli punkowcami. i ostrzgli swoja córeczkę na wakacjach - na jakies 3mm. Pomyslelize w takim cieple będzie małej wygodnie. Dziecko po wakacjach wróciło do przedszkola a po paru mcach musieli z nia chodzic do psychologa bo tak ją inne dzieci stłamsiły. Dzieci po prostu święcie wierza w to, co przekazują im w domu rodzice. W tym również niechęć do odmienności. Tylko że dzieci w swoim zaufaniu do przekonan rodziów i braku wykształconych cech społecznych - typu empatia - bywaja bardzo bezpośrednie i okrutne. Dlatego jestem za - ale jeszcze nie teraz.

Gość gość
jak to kto? ktoś, kogo się spotkało, instynkt podziałał plus przywiązanie, nazwało się to miłością, bo tak się to nazywać zwykło, a potem dom, kredyt, dzieci, czyli to, co miało z tego wyjść, wyszło. jak będzie dobrze to dobrze, jak nie, to wywalaj prosiaka z domu i ciesz się innym członkiem, przeciez to i tak nie jest najważniejsze,czyz nie???

przeciez to i tak nie jest najważniejsze,czyz nie???- nie :)

Gość gość
dziecko potrzebuje matki i ojca a nie dwóch tatusiów

Gość gość
tak, zwłaszcza ojca, który będzie he prał przy byle okazji i matki, która czesc tych ciosów przyjmie na siebie.

tak, zwłaszcza ojca, który będzie he prał przy byle okazji i matki, która czesc tych ciosów przyjmie na siebie. x a homosie są święte:D

no oczywiście - jak ojciec biologiczny to wariat i furiat , istna bestia , jak ojciec adopcyjny homo - to istny anioł ... ło matko , ską te schematy bierzesz ?

Gość gość
no co ty bardziej oczywiście potrzebuje dwóch tatusiów, którzy będą do po koli gwałcić :)

Gość gość
Broken, kiedy Ty chodziłaś na religię? albo na język polski chociaż. Żywot św. Antoniego to była podstawa. x Białe małżeństwa kościół dopuszcza pod warunkiem, że osoby chcące zawrzeć związek małżeński są zdolne (w sensie posiadają organy płciowe) do odbycia stosunku. x co oznacza" zgadzam się na gw/a/łt"? x Jak wyrażasz zgodę na stosunek to nie jest on gw/ał/te/m.

Gość gość
go po kolei gwałcić*

Gość gość
Ja nie napisałam że w związku homoseksualnym taka patologia nie może wystąpić. Chodziło mi o to, że nie ma co wyolbrzymiać roli wzorców kobiecych i męskich w wychowaniu. Zwłaszcza męskich - i tu już zadziałał schemat kóry wyrobił się we mnie na podstawie wieloletnich kontaktów z facetami :) Wiekszosc z nich niestety nie bardzo powinna być wzorcem.

Gość gość
po co wy z nią gadacie ? nie widzicie ,ze ona każdy temat sprowadza do gadki o sobie ? Bez przerwy wypisuje o tym swoim urojonym defekcie żeby ludzi e sie wypytywali i przez to czuje się ważniejsza , bardziej spełniona . Ale do dyskusji na temat nie wnosi niczego .

Gość gość
Tak gej to od razu pedofil - to jest dopiero schemat.

a co jest nie tak z moim polskim? jak to organy? to bezpłodni nie mogą? nie rozumiem akurat ta kwestia mnie nie interesowała, już jako dziecko byłam przeciwna jakimkolwiek związkom:)

Gość gość
A dziecko potrzebuje miłości i szacunku. Ogólnie nie ma to znaczenia czy zapewni je samotna matka, ojciec czy też dwoje rodziców/opiekunów dwojga płci lub tej samej.