Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćAutoreczka

Zdejmowanie butów po raz enty

Polecane posty

Gość gośćAutoreczka

Nie oczekuję porady bo nie wiele na taką sytuację można poradzić Mieszkamy w jednym domu z mamą Co jakiś czas odwiedza nas jej siostra z synem i jego rodziną I robią nam z domu dosłownie chlew Mieszkamy na wsi, mamy własne podwórze, ogród I oni całym stadem łażą w tą i z powrotem w buciorach Nieważne czy zima czy lato, nie ważne czy deszcz I wnoszą to wszystko na butach do salonu, kuchni, łazienki To siostra mojej matki i nie wiem jak jej zwrócić uwagę... czy w ogóle jest sens Tyle że ch*j jasny mnie strzela na takie chamstwo Oni mieszkają w bloku i my u nich zawsze obuwie zdejmujemy, ale to chyba się skończy I niech mi nikt nie pitoli w jakim to dobrym stylu jest wpuszczanie gości w butach bo chyba nigdy nikt mu takiej obory z podłogi nie zrobił Albo jeszcze potrafi taka siedzieć przy stole, coś jej spadnie z talerza i olewka A niby tacy kulturalni Musiałam się wygadać

Gość gość
Spoko, a ja to przeczytałem :)

Gość gość
Ja bym im wlazł w zabłoconych butach a na jakąkolwiek uwagę bym udał zdziwionego- u cioci to przecież norma

Gość gośćAutoreczka
Dziękuję

Gość gość
Są dwie opcje: - rozmawiasz najpierw z mamą, jeżeli ona nic nie powie cioci to z ciocią - wbijasz do nich na chatę w brudnych butach i powołujesz się na normę :) że oni nie zdejmują u was butów, więc myślisz że ich by obrażało gdybyś ty zdjęła. Istotny jest tu odpowiedni błotny przemarsz tuż przed wejściem do jej mieszkania ;)

Gość gość
Butów się nie zdejmuje - buty się wyciera przed wejściem.

Kupcie w ikei kapcie dla gości,takie w ozdobnym woreczku z napisem specjalnym i jak tylko przyjdą,to im pokażcie :) I powiedzcie-tu można zmienić buty na kapcie.Jak nie pomoże w deszczowy dzień polatać po kałużach z błotem i wleźć im do domu 🖐️

Gość gość
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi Niby to taka niewielka sprawa a ciśnienie podnoszą mi przy każdej wizycie Ktoś zauważył ze buty się wyciera a nie zdejmuje Już to w ich przypadku byłoby czymś, chociaż przy ciągłym kursowaniu kuchnia- grill- łazienka- grill- nie wiele to zmienia Duszę to w sobie i aż się boję, że jak im kiedyś wygarnę to będzie niemiło

Gość gość
Na http://sklep-air-max.pl zaopatrzysz całą rodzinę w porządne buty. Wszystko w bardzo przystępnych cenach.