Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

S M E R F I K I

W sierpniu idę do psychologa ale co dalej poradźcie mi

Polecane posty

Idę i proszę psychologa by wystawił mi zaświadczenie o dyskalkulii i co dalej? daje taki papierek do szkoły i dzięki temu co mnie czeka? zwolnienie z matematyki?

Gość gość
następne konto masz zablokowane?

Gość gość
hahahah taaa stałe zwolnienie ze szkoły! :D nic , będziesz ciut inaczej oceniany

Paradoks jest taki że zapisałam się do szkoły na kierunek technik rachunkowości (ale to nie miało nic wspólnego z zamiarem nauki) Czyli nie będzie zwolnienie z matury matematycznej, cholera ja nie jestem w stanie tej matury z matematyki opanować. Matura powinna inaczej wyglądać. Np. Ile jest 45 % z 50 złotych , wpisałabym że 20 złotych Ile Jacek miał 3 jabłka, Alicja 8 jabłek ile mieli razem I taki 50 pytań test.

Gość gość
na matematyce można mieć kalkulator

No i co z tego jak ja nawet nie wiem co gdzie liczyć. Wszyscy mówili że matura z matematyki w 2010 roku była łatwa ale wiecie co ja żadnej różnicy nie widziałam, jeszcze te pieprzone wzory matematyczne, ja w końcu jestem artystką.

Gość gość
i tak jesteś dobry, ja nawet tych % z 20 zł bym nie wiedziała, a nigdy papierka nie miałam, co roku komisyjny, na studiach horror ale jakoś dałam radę. maturę będziesz pisał pewnie wydłużonym czasem i to wszystko, żadnych innych ulg.

Gość gość
liczenie na kalkulatorze to chyba nie taki problem, na maturze podstawowej sa same schematy trzeba byc inwalida zeby tego nie ogarnac :/ czlowieku, mysl logicznie a nie uzalaj sie nad soba

Nie pisz do mnie w męskiej formie? :D Ja liczyłam na to że w końcu zlituje się nad osobami upośledzonymi matematycznie.

Teraz pójdę po dyskalkulię, pamiętam ile problemu miałam z wyrobieniem grupy, musiałam chodzić po ortopedach i okulistach, teraz znowu będę przechodziła przez podobne piekło. Słyszałam że będzie inny sposób oceniania.

Gość morrdo TY moja
czytając ciebie można dojść do wniosku, że kobiety są masakrycznie upośledzone

Gość gość
smerfa ja właśnie o tym czytam i pisze że dyskalkula czy jak to tam jest wynikiem desleksji rozwojowej masz dysleksje? ja mam dysleksje czytam o dyskalkulii i pisze że jednym z objawów jest to że nie można odczytać godziny na zegarku i ja nie umiem ale z matematyki szło mi aż za dobrze że się wyrażę a ty umiesz odczytać godzinę z zegarka?

Gość gość
Z racji wykonywanego zawodu znałem wielu psychologów. 90% to idioci, dyletanci i zwyczajnie mają poważne problemy ze sobą, łącznie z jednostkami chorobowymi (psychicznymi).

Ja myślę o takich kierunkach jak pedagogika opiekuńcza lub pedagogika specjalna. Dysleksji nie mam, na zegarze chyba potrafię odczytać godzinę ale nie do końca, nie jestem pewna nauczyłam się tego dopiero w wieku 20 lat.

Zobaczyłem ten temat i miałem nadzieję, że wymyśliłaś coś mądrego :D . Nie poczuj się obrażona, ale będąc u tego psychologa, opowiedz mu więcej o sobie. To może Ci pomóc.