Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z problemem

Mąż się nie chce wyprowadzić

Polecane posty

Gość gość z problemem

Dziewczyny proszę o radę, bo przeżywam już koszmar normalnie. Z mężem się praktycznie rozstałam. Ok, to była moja decyzja, on sobie ubzdurał, że będziemy razem, ale nie będziemy i to decyzja nieodwołalna. Pozew o rozwód złożę w przyszłym tygodniu, jednak mężowi kazałam się wyprowadzić już 3 tygodnie temu a on nigdzie się nie wybiera. Mało tego oznajmił mi, że mnie kocha, chce walczyć o nasze małżeństwo i nie wyprowadzi się. Po prostu brak mi sił już na ten cyrk. Zamków zmienić nie mogę, bo on siedzi ciągle w domu, gdyż jest na urlopie i nigdzie nie rusza się prócz sklepu osiedlowego. Teraz ze strony prawnej: mieszkanie jest moje, mąż zameldowany jest u rodziców (był tutaj, ale z pewnych względów zameldował się tam 8 msc temu). Ja nie będę ukrywać, że mam kogoś, ale nie chce przed rozwodem przyprowadzać go do domu. Tym bardziej, że mamy 5 letnie dziecko. Zastanawiam się już nad nawet nad wezwaniem policji, ale nie wiem czy oni mogą mi pomóc, no i nie chce by dziecko na takie cyrki patrzyło.

Gość gość
maz mowi, ze cie kocha... ja bym walczyla o to malzenstwo zwlaszcza , ze macie dziecko.

Gość gość
po co ma walczyć, skoro już sobie znalazła pcieszyciela

Gość gość
na to wygląda :-o

Gość gość
na to wygląda :-o

Gość gość
widac, ze kochanek jest wazniejszy od męża..

Gość gość z problemem
nie ma o co już walczyć, a to, że mam kogoś nie ma żadnego wpływu na rozpad naszego małżeństwa. Myśmy się już raz rozstali i nikogo wtedy nie miałam. Dałam mężowi drugą szansę, ale nie udało się. Rozmowy o rozstaniu u nas są już od ponad roku. Decyzję podjęłam dawno i on o tym wiedział, ale tkwiłam w zawieszeniu. Teraz mam już dość i powiedziałam, że ma się wyprowadzić i składam pozew o rozwód.

Gość gość z problemem
Z mężem nic mnie nie łączy, a to, że kogos poznałam naprawdę nie ma z tym nic wspólnego, nie jest to przyczyną. Zanim kogoś poznałam to już z mężem nic mnie nie łączyło, osobne łóżka, osobne finanse. W końcu uświadomiłam sobie, że to nie ma sensu, że nie jestem jeszcze stara ani nieatrakcyjna i chcę sobie ułożyć życie. Chyba mam do tego prawo?

Gość gość
Możesz poprosić policję o pomoc w takiej sytuacji. Nie ma meldunku przebywa nielegalnie tylko uważaj bo możesz karę dostać ze mieszkał bez meldunku.

Gość gość
Masz prawo być szczęśliwa . Małżeństwo nie jest dozywociem szczególnie jak się wypaliło. Nie słuchaj tych katolickich slugusow

Gość gość z problemem
też uważam, że mam prawo do szczęścia tym bardziej, że z mężem próbowałam i naprawdę nie wyszło. Nie chcę tu pisać co on robił i jak się zachowywał czy też czego nie robił, ale naprawdę miałam dość. On teraz się nagle budzi i wmawia mi jaki to mnie kocha, ale to na potrzebę mieszkania. W końcu mieszkać 40km od miejsca pracy to żadna wygoda.