Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malquerida

Dziwne słowa mojej córki, proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość gość
Dam ci za to 6/10 nawet fajne

Gość gość
Mnie się wydaje że to wyobraźnia. Taka "doskonała mamusia", której zawsze mozna się poskarżyć jak ta druga nie jest idealna (dla niej) .

Gość malquerida
Duchy? Jakoś trudno mi w coś takiego uwierzyć, moje dziecko jest normalne, po prostu ostatnio dziwnie się zachowuje. Cóż, może to jest faktycznie jakieś rozwiązanie żeby zamiast ignorować jej słowa, po prostu zapytać wprost i pociągnąć temat. Dzięki za podpowiedzi.

Gość gość
:)to tego nie da sie wytlumaczyc w ogole chyba co ta coreczka no 555 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
Widze ze prowo się rozkręciło

Gość gość
dziwne że jak ktoś prosi o pomoc to zawsze w odpowiedzi dostaje ''prowo prowo prowo'' :o dno i kilometr mułu się z tej kafeterii zrobiło zero sensownych odpowiedzi

Gość gość
jakim cudem dziecko mówi do ciebie po imieniu , jesteś jej koleżanką ? mój syn w wieku 4 lat nie znał mojego imienia bo i po co , nie pytał o to nikt nie mówił nie było potrzeby

Gość gość
Tak jak ktos juz radził,ja bym usiadła z dziekciem i zapytala kim jest ta mamusia, jak wyglada, o czym rozmawiacie, gdzie sie spotykacie itp.

Gość gość
"Duchy? Jakoś trudno mi w coś takiego uwierzyć, moje dziecko jest normalne" normalne... no tak, w sumie jest normalne

Gość Komandor Zielononóżka
ktoś się mamy naoopaczał :F 5/10

Gość gość
I jak sytuacja?

Gość gość
i jak

Gość gość
jakim cudem dziecko mówi do ciebie po imieniu , jesteś jej koleżanką ? mój syn w wieku 4 lat nie znał mojego imienia bo i po co , nie pytał o to nikt nie mówił nie było potrzeby x To dzieciak nie słyszał jak ktoś cię po imieniu woła? No, chyba że rodzina i znajomi mówili do ciebie "mamo" :D

Gość gość
Dzięki za temat, właśnie nie oglądałam tego horroru "Mama", a teraz dzięki tej prowokacji wiem o czym jest :D 🖐️

Gość gość
to TY też powiedz małej, że poskarżysz się mamusi ;) albo, że chcesz poznać jej "mamusię" ;)

Gość gość
Dziwne jest to,że..mówi do Ciebie po imieniu :( i tu coś zrób ok? Co do reszty,to..przychylam się do wyjaśnień poprzedniczki/ka.. " ktoś inny jej tak mówi że powie mamusi czyli Tobie, mała zwyczajnie powtarza bo jej się utrwaliło powiedzonko, może nawet nie kojarzyć mamusi z Tobą..." dodam,że..trudno jej skojarzyć mamusię z Tobą,właśnie dlatego,że ... pozwalasz jej mówić po imieniu :( Dla niej jesteś np.Anią,Manią itd.ale..nie mamusią :( Czy to nie jest dla Ciebie przykre? :( Zrób coś z tym.Rodzina znajomi,niech podkreślają i zwracają się przy niej do Ciebie w formie np.a teraz mamusia z Tobą porysuje/zobaczymy co mamusia robi/czy ..a gdzie jest mamusia,tatuś,babcia itd...;) Pozdrawia babcia 2 urwisków ;) i wierzę,że da się to naprawić :)

Gość malquerida
Szczerze powiem, że nie skojarzyłam o jakim horrorze mówicie, ale zerknęłam na jego opis na filmwebie i nie znalazłam nic, co by przypominało mój, a w zasadzie nasz problem. Córka mówi do mnie po imieniu, ponieważ do tej pory mi to nie przeszkadzało. Może też dlatego, że ja również zwracam się do mojej mamy w ten sposób. Nikt nigdy z tego nie robił problemu, tak się już u nas przyjęło. :) Ale mówię, nie zawsze tak jest, bo czasami słowo ''mama'' z ust mojej córy pada, więc to nie jest tak do końca ''po koleżeńsku''. Planujemy dzisiaj rodzinne popołudnie i wypad z domu, także może znajdzie się okazja aby wybróbować wasze rady i zmotywować małą do rozwinięcia tematu ''mamusi''. Sama nie wiem czy to coś da, ale spróbujemy.

Gość gość
a na tatę jak mówi ? też po imieniu czy normalnie ? straszy go że się poskarży ''tatusiowi'' ?

Gość gość
Zapytaj corke czy zaprosi te mame do waszej wspolnej zabawy. Niech Ci opowie o niej cos wiecej.

Musisz wmówić dziecku, że nie może do Ciebie mówić po imieniu. Dyscyplina, pamiętaj. Miej jako matka pewne swoje zasady. Nie daj sobie wchodzić na głowe. A te teksty, co mówi Twoje dziecko to może z jakiejś kreskówki?

Gość gość
I jak tam? Wyjaśniło się coś?

Gość gość
Przejdz sie z małą do psychologa ale mysle ze to nic grożnego.

Gość prowo całkiem całkiem
akurat dla kafeteriuszek, ale już takie rzeczy były (moje dziecko widzi ducha, dziecko znajomych chyba jest opetane itp.) :) także może być, ale jedynie dla pelikanic z tego forum 🖐️

Gość gość
Dzieci do 7 r.ż mogą pamiętać poprzednie wcielenia. Po prostu ją obserwuj :P