Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O której położycie dziś dzieci spać?

Polecane posty

Gość gość

A może już położyłyście, o której? Wiek dziecka i ile godzin będzie spało?

zasnęła o 20. myślę że będzie spała gdzieś do 7-8 rano, oczywiście z pobudką lub dwiema na mleko. Ma 7 miesięcy

Gość gość
Córka, zaraz roczek, spi od jakiś 20 min, pospi do 7. Bez pobudek. Syn lat 5 posiedzi jeszcze moze 15 min, pospi do 8. Córka lat 7 pójdzie spać zaraz po synu i wstanie ok 9.

Gość gość
Syn (8 lat) myślę, że pójdzie spać w trakcie meczu ok.23 a wstanie 8.30-9.00

Gość gość
Córka 21 miesięcy - śpi od 20, pospi do 7-8 bez pobudki Syn niespelna 6 lat - śpi od 21 i tak jak córka wstanie 7-8

Gość gość
Syn ma rok, poszedł spać ok. 20 wstanie ok. 7

Gość gość
Syn 2 lata zaraz zaśnie a wstanie ok.8.30

Gość gość
Syn równo 2 lata, jeszcze nie śpi, powinien zasnąć do 22, około 00.30 mleko, potem o 4 i 7.30 jak się na dobre obudzi. Przewijanie po północy i 6. Jak nie dostanie mleka, to ze złości zwymiotuje. W dzień drzemka godzinna, MASAKRA :(

Gość gość
Tak jak codziennie o 19.30 i pośpi do 8.30 chyba że jej cos sie odmieni i zgłodnieje w nocy to ok 5 bedzie mleko i wtedy do 9. od poczatku przyzwyczajalismy ja do spania o konkretnej porze i sie udało teraz ma 1 i 6msc i zasypia bez problemu najpóźniej o 20 a my mamy wieczór dla siebie:-)

Gość gość
Przewijasz dwulatka w nocy? Karmisz go? Faktycznie masakra :O Córa- 2 lata- śpi od 19.30. Powinna pospa c do 7-8. Syn- 5 lat- jeszcze nie spi ale od ponad pół godziny jest w swoim łóżku. Mamy taką zasadę, że do 21 ląduje w łóżku ale jak ma ochotę może sobie tam "poczytać" jeszcze trochę albo wdrożyć inne, wyciszające zajęcie.

Gość gość
córka 3 lata - codziennie spać o 20:00-20:20 i pobudka o 7:00 - budzi się sama ale punktualniejsza niz budzik :)

Gość gość
syn 14 mcy - położyłąm do łóżka o 20:15, zasnął koło 20:30, wstanie między 7-8. żadnego wstawania w nocy nie ma od 4tego miesiąca życia.

Gość Mężatka1980rok
Córka 3 lata codziennie idzie spać o 19.30 budzi sie ok 7 .

Gość gość
Syn ( 9 miesięcy) zasypia ok 19- 20 śpi różnie od 6-9 bez pobudki w nocy.

Gość gość
Syn, 2,5 roku, poszedł spać o 18.00, obstawiam, że obudzi się o 6.00

Gość gość
o boziu jak wy to robicie ze dzieci wam tak spia ? u mnie maly ma 9 miesiecy zasypia 20 -21 mam w nocy conajmniej 2 pobudki czasem 3 ... i spi do 6.-6.30 .. a u was do 8... a nawet do 9 .... ja to nie pamietam ze mozna spac do 9 bo u mnie o 9 to szalenstwo sie dzieje w domu maly rozbrykany okolo 10.30 drzemka 1 - 1,5 h moze dlatego ze u mnie spi 2 razy w dzien .. a u was jak w dzien maluchy spia w dzien ? badz jak spaly po ukonczeniu 9 miesiecy ?

Gość gość
Synek prawie 10 miesiecy. Poszed spac o 20 wstanie miedzy 6 a 7 bez pobudek :-)

Gość gość
W wieku 9 miesięcy syn też nie spał tyle ile teraz. Czarowne noce zaczęły się jakiś rok temu. (synek ma 2,5 roku), a budził się bardzo często.

Gość gość
Córka 5 lat jeszcze się bawi, pójdzie spać za jakieś pół godz i pośpi do 8 :)

Gość gość
pisałam wczesniej - 14 mcy spi od 20.30 do 7-8, w dzien spi dwa razy: koło 10 -1-1,5 h i potem koło 15 - 1h. u nas było tak, że któregoś razu nie obudził się w nocy na mleko i już tak mu zostało. no i konsekwentnie - kładziemy do łóżka między 20/20.30, dajemy buziaka i wychodzimy z pokoju. nie wchodzimy, nawet jak jęczy czy popłakuje.

Gość gość
u mnie przy jedzeniu kaszki o 20 zasypia ale nie ma mowy zeby przespal cala noc tak jak pisalam juz wczesniej .. no czasami mi przespi cala noc ale to wyjatek i tak samo spi jak u Ciebie o 10 lub po 10 i o 15 i tez 1.5 lub 1 h .. przed snem potrafi 280 kaszki wypic z butli w dzien zjada obiadek przecierki z owocow w calosci mu daj*****ana lub jabluszko czasami biszkopcika i powinien byc najedzony bo potrafi co 2 h -2.5 h domagac sie jesc i w nocy zjada mi raz cala butle 280 kaszki bo jak dawalam mm to w ogole budzil mi sie 3-4 razy w nocy a przy kaszce jak zje przed snem 280 to w nocy okolo 24 - 1 zje drugie tyle i pozniej okolo4 potrafi jeszcze z 50 ml kaszki .. i budzi sie 6-7 a nie jest gruby lub cos bo wazy 9050 a jest wysoki taki drobny sie wydaje . i nie wiem o co mu chodzi a w nocy budzi sie z placzem i to czasami takim krzykiem ze ciezko mi go uspokoic

Gość gość
gość dziś żle robisz ze dajesz tyle jedzenia w nocy . W tym wieku powinien juz spokojnie przespać cala noc. Jak obudzi sie w nocy daj mu wode i nic wiecej . Takim jedzniem w nocy rozpychasz mu żołądek i ciągle bedzie mu malo.

Gość gość
Córka (6,5 mies.) śpi od 7.30 a syn (3,5)śpi od 21.

Gość gość
no niestety nie wiedzialam ale jak chcialam mu dac zwykle mm to bylo mu juz wczesniej za malo jak kaszek mu nie dawalam i wstawalam co 2-2.5 h ..

Gość gość
Mój synek 2 latka i 4 mc chodzi spać o 20 i śpi do 7-7:30, w dzień śpi od 12:30-13:00 do 16, ale czasem już się zdarza że nie śpi w dzień,ale rzadko, W nocy nie budzi się do jedzenia, ale jeszcze 2 mc temu około 5-6 jadł mleko, naszczęście oduczyłam, bo córcia, która ma 5,5 mc przesypia od 20- do 8-8:30 bez bobudki, od ponad dwóch miesięcy, więc było tak że to starszy synek budził mnie na jedzonko, a malutka nie, na szczęście teraz juz dwójeczka przesypia całe noce, ale synco do 14 mc często mi się budził w nocy. Jak skonczył 8-9 mc spi tylko raz w dzień ale około 3 godzin.

Gość gość
Syn poszedł spać godzinę temu, wstanie o 7, ma 8 miesięcy. Chyba strasznie mało śpi w nocy, patrząc na inne dzieci. Ale ostatnio nie chce mi wcześniej chodzić spać, nie wiem czemu? Ma wieczorem takie fazy, jakby ze 3 kawy wypił... Na mleko się pewnie obudzi za godzinkę i potem już nie.

Gość gośćsysia
to znowu ja od tego synka czesto budzacego sie w nocy :) u mnie z synkiem jest znowu taki problem ze czasami to chcialabym zeby poszedl spac 21-22 ale tak bylo kiedys teraz godzina 20 i on mi juz placze bo chce spac daje mu butle i zasypia .. moze gdyby zasypial o 21-22 to dalby i mi pospac do 8-9 .. jak mial 2 miesiace i koleczki to wstawalam do niego co godzine a zasypial mi o 2 w nocy i spal oczywiscie z pobudkami na cyca do 11 przestawilam go sama mimo placzu i tego wszystkiego zeby chodzil spac przed 22 ale nie mam pojecia co zrobic zeby w nocy mi sie nie budzil a to jest meczace bo od 9 miesiecy nie pamietam jak sie spokojnie spi w nocy

Gość gość
Córka 2 lata i 2 miesiące, zasnęła o 22.30, pośpi do 8-8.30. Nie budzi się w nocy od 4 miesiąca życia. Jak jest długo widno, to chodzi spać tak o 22-23, kiedy dni stają się krótsze, zasypia około godziny wcześniej. Często ludzie mówią, że tak małe dzieci powinny wcześniej chodzić spać, ale mnie pasuje taki układ. Na co dzień pracuję, wracam do domu o 15 lub o 17, więc jeszcze trochę czasu chcę pobyć z dzieckiem - mąż tak samo.

Gość gość
syn 16 miesięcy, zasnął koło 22, wstanie jak dobrze pojdzie po 9:) potrafi przesypiać całe noce,ale co jakiś czas, nie wiem z jakiego powodu, budzi się kilka dni pod rząd w nocy, od 3 dni, o 1.30 i nie może zasnąć ;( niestety wszystko wypróbowałam i chyba winne są zeby, wtedy jedna 4 wychodziła, a teraz 3 na raz. kręci się, pomrukuje,popłakuje i nie może się ułożyć. nie pomaga lek p/bolowy. mam nadzieję, że dziś się już nie obudzi i wszystko wróci do normy. kiedyś zasypiał koło 20 , sam się tak przestawił, bo długo widno było i też korzystaliśmy i dłużej na dworzu przebywaliśmy, ale wcześniej wstawał o 6, więc mi to pasuje, bo się wysypiam bardziej :) tylko wieczory zmarnowane. do mamy która karmi dziecko w nocy: dziecku może być ciężko spać, ponieważ żołądek pracuje cały czas to może też powodować jego ból. próbuj przesuwać karmienie podając wodę, powoli może go odzwyczaisz, bo szkoda tak małego brzuszka, musi odpoczywać. Moj syn zaczął całkowicie przesypiać noce jak w końcu odstawiłam nawet mleko o 5-6. po prostu dostawał do upadłego wodę, aż się obudził całkowicie i nie w łóżeczku. wtedy zaczął mi tak wcześnie wstawać, ale powoli się to unormowało i może spać nawet do 9 :)