Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaaaaaaa31

wyjazd na urlop do Portugalii czy trzeba kupic ubezpieczenie

Polecane posty

Gość Kasiaaaaaaa31

chce kupic na stronce low cost wyjazd czyli lot i hotel i tam proponuja transfer z lotniska i to jest spoko i tez proponbuja ubezpieczenie jak np w hotelu cos by ukradli czy jak sie zachoruje i nie wiem czy warto to wykupic czy wy kupujecie ubezpieczenie na wyjazdy krajow europejskich czy karta ekuz nie wystarczy ???

Gość samanttta
Ja zawsze wykupuje ubezpieczenie na wyjazd tuż przed podróżą, często nawet sms wysyłam do Generali, bo karta EKUZ i ubezpieczenie od biura podróży kupione razem z wycieczką mogą okazać się w pewnych przypadkach niewystarczające

Gość gość
radze wykupic ubezpieczenie, nigdy nie wiesz co moze ci sie przytrafic. Jak czesto podrozowalam to kupowalam od razu roczne ubezpieczenie, teraz tylko na czas danej wycieczki. Ale zawsze kupuje, chociaz nigdy jeszcze korzystalam. Znajomi tez kupuja. Jedna para nie wykupila, bo im bylo szkoda pieniedzy i skonczylo sie na wypadku (po pijaku dziewczyna przelazila przez plot, powiesila sie na plocie i urwala palec), niestety brak ubezpieczenia i brak pieniedzy na prywatna operacje i skonczylo sie na braku palca. A tak by jej przyszyli.

Gość Franiagg22
Marzę o tym by pojechać do Portugalii. Piękne zdjęcia - nie pozostaje nic tylko się spakować i pojechać. W tym roku miałam z dzieciakami pojechać do Grecji z net holiday ale zastanawiam się nad zmianą kierunku...

Gość Online Expert Compensa
Jeśli korzysta Pani z opieki w ramach polskiego NFZ-etu, może Pani bezpłatnie wyrobić kartę EKUZ, która za granicą daje dostęp do państwowych usług medycznych na takich zasadach jakie obowiązują obywateli kraju pobytu. To na pewno przydatne rozwiązanie, ale może okazać się niewystarczające, zwłaszcza w górach – dlatego warto kupić dodatkowe ubezpieczenie turystyczne. W ramach EKUZ bardzo często nie można liczyć na pokrycie kosztów leczenia w prywatnych przychodniach, transportu medycznego do Polski czy ratownictwa górskiego, a polisa turystyczna zapewnia pomoc w każdej z tych sytuacji. Do takiej ochrony na pewno warto dołączyć też OC w życiu prywatnym, które może przydać się, jeśli spowoduje Pani wypadek na stoku, a także NNW zapewniające odszkodowanie po ewentualnym wypadku. Zapraszam na https://turystyka.compensa.pl/, gdzie może Pani kupić ubezpieczenie Compensa Voyage bez wychodzenia z domu, w 5 minut.

Gość jacek

polecam ubezpieczenie w Ergo, nie żałuję