Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wytatuowane babcie

Polecane posty

Gość gość

Kto widział galerię zdjęć na stronie głównej z wytatuowanymi, starszymi osobami? Co o tym myślicie? Pewnie nie ma sensu o to prosić, ale dla odmiany spróbujmy kulturalnie rozmawiać.

Gość gość
Kulturalnie to mnie to nic a nic nie obchodzi.

Gość gość
ok, to się nie wypowiadaj :)

Okazuje się, że nie wygląda to źle na starość, wbrew tego, co mówią ludzie. Przynajmniej wiemy, że za młodu (albo teraz) mieli odwagę zrobić coś, na co nie zdobyli się inni. Tatuaż to nie tylko obrazek na skórze. Nie jest ważne to, czy będzie ładnie wyglądał teraz, za 20 lat czy za 40... To jest symbol czegoś ważnego w naszym życiu, choć patrząc na "hipsterów" to wątpię, czy coś z tej symboliki zostanie. :P

Gość gość
Elyh - ja akurat w tą symbolikę nie wierzę. Na pewno zostanie pamiątka po tym jaki miało się gust, ale większość tych głębokich znaczeń była mocno naciągana. Niedawno oglądałam program dokumentalny w którym starsza pani (chyba po 80) opowiadała o swoich tatuażach. Jej pierwszym była talia kart bo "kiedyś dużo grała", a na klatce piersiowej miała wzorek z poduszki który się jej podobał :D

Gość gość
Wygląda to strasznie, dramatycznie wręcz. I dorabianie do tego ideologii, nie ma sensu. Jakiś jeden, dwa elementy ok. Pewnie dałoby się przełknąć, ale więcej? Współczuję.

Gość gość
Mnie się właśnie nigdy nie podobały pojedyncze tatuaże. Takie kleksy na ciele, zawsze wolałam duże tatuaże :)

Gość gość
obrzydlistwo :o dziękuję bogu, że moja babcia nie miała tak debilnych pomysłów za młodu

Gość gość
nie przesadzasz troszeczkę z tym "dziękowaniem bogu"?

Gość gość
Wytatuowani ludzie w ogóle wyglądają obrzydliwie.Niezaleznie ile mają lat

Gość gość
Moim zdaniem wytatuowane ciała są piękne, a z wiekiem wyglądają naprawdę interesujące.

Gość gość
Jak dorosły czlowiek może na swoim ciele umieścić jakieś infantylne obrazki ? I chodzić z tym całe życie ? To tak jakby chodzić w pstrokatej koszuli całe życie

Gość gość
Zdefiniuj "infantylne" :) nie widzę nic złego w pstrokatych koszulach i nie lubię ludzi którzy połknęli kij.

Gość gość
Proszę bardzo .Jakieś smoki he he he albo orły he he he albo tribale he he he albo jakieś postacie he he he kwiaty he he he albo bluszcze he he he

Gość gość
Babcie kiedys byly mlode, tatuaze tez byly w modzie ,takie dyskratne ,cos znaczace. Teraz nic nieznacza tylko im wiecej ciala zakolorowane to wieksza figura? Glupota i tyle. To znaczy nic.

Gość gość ja
Ponoć każda choroba ma swego zajoba :-) Estetycznie mówiąc, mnie rażą takie głupitkie "znaczki"; amorki, serduszka, kotwiczki, obrożki na szyjach , na łydce czy kosteczce. Natomiast bardzo podobają mi się całe wytytuowane ciała np Azjatów. To są przemyślane tatuaże i jako całość, wyrażają jakiś sens kompozycji. Ale takie bezmyślnie "nasrane" to tu, to tam, aboslutnie nie rozumiem i mi się podobają, ale... nie moje ciało i nie mój zajob :-)

Gość gość
Do tego pana od "hehehe" - w psychiatrykach mają internet? Gość 15.23 - widziałaś tą galerie? Ci ludzie mięli całe ciała wytatuowane.

Gość gość
Mnie się nie podobają japońskie (te o których mówisz nie są popularne w całej Azji). Styl mi nie odpowiada

Gość gość
up

Gość gość
up