Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

teściowa każe mi bić dziecko po rączkach

Polecane posty

Gość gość
Gość dziś 22:34 masz rację. Żałuję ze napisałam tu na forum . Większość kobiet jest tak głupia że aż mi ich szkoda. Ja nie rozumiem jak one mogą bić tak małe dzieci . Przecież to straszne a później się dziwią że w polsce tyle dzieci ginie bo takie larwy próbują się pozbyć na każdy sposób dziecka . !

Gość gość
Od kiedy jest teściową? - od kiedy tak na nią mówię! Masz z tym jakiś problem? Po co się tu wogóle wypowiadasz jak nie masz nic mądrego do napisania

Gość gość
Ale z ciebie patolka, widocznie twój bękart jest nie do zniesienia i twoja NIE tesciowa musi go czasem zdzielic po lapach.

Gość gość
Bękart to jesteś ty :) musiałas mieć głupią matkę że wysrała cos takiego jak ty . Do szamba z tobą :)

Gość gość
23'27 wyluzuj gościu,co za okreslenia,łoj!! Bękart mówisz?NIE tesciowa..Czym różnią się dzieci,mające dwoje rodziców? Jesli jesteś mężatką to róznisz sie od autorki tylko papierkiem podpisanym np w USC.To daje Ci przyzwolenie nazywać inne dziecko bekartem? Bic po rękach 9-miesięczne dziecko,które poznaje świat przez m.in.smak/dotyk tzn.ograniczać jego rozwój?hmm.

Gość gość
Kobieto! Co ty wypisujesz! Bękart? ! Wstydz się . No ale cóż kobiety w Polsce to tylko potrafią komuś zrobić na złość żeby w ten sposób móc siebie dowartościowac

Gość gość
Resume: przygłupasy patolka dziecior łapy(na rączki malucha) baba cyce suka głupia kwoka ułom jeden co niszczy kwiaty(na 9-mies.dziecko) głupia idiotka(to głupia ,czy idiotka?!) to pobieznie wybrane określenia w odpowiedzi do młodej mamy i dziewczyny. Żałosne,jesli takim słownictwem operujecie też do swoich dzieci czy innych ludzi:( Nie znacie dziewczyny ani dokładnie sytuacji a przyklaskujecie kobiecie,która biłaby po raczkach małe dziecko pewnie raczkującego lub w chodziku,który przemieszcza się szybko po pomieszczeniu. Zaczyna się od bicia maluszków po rękach a potem agresja doroslego na dziecko rośnie,to pewne. A na koniec agresja rodzi nastepstwa w postaci odwetowej agresji i tak syn bije starą matkę,albo mąż żonę,albo dziecko inne dziecko w szkole,itd.

Gość gość
Ludzie wy tylko potraficie poniżac zamiast wspierać! Jak można małe dziecko nazwać bękartem!

Gość gość
"Resume: przygłupasy patolka dziecior łapy(na rączki malucha) baba cyce suka głupia kwoka ułom jeden co niszczy kwiaty(na 9-mies.dziecko) głupia idiotka(to głupia ,czy idiotka?!)" Plebejskiej proweniencji sfrustrowane spoleczenstwo, wiec sie nie dziw. Jest cos posredniego miedzy bezstresowym wychowaniem, a biciem po rekach i ponizaniem, ale to trzeba miec odrobine inteligencji i madrosci zyciowej, zeby to zrozumiec i w zyciu zastosowac. Autorko, wyprowadz sie do swoich rodzicow, skup sie na dziecku i na sobie. Zycie przed Toba i mozesz jeszcze wiele zrobic. Nie daj sie ciagnac w dol i unikaj ludzi toksycznych. Moze Twoj facet sie zmieni, pewnie jest jeszcze mlody i naiwny, wiec szansa jest. Glowa do gory! Najwazniejszy jest spokoj Twoj i Twojego dziecka. Podejmij zdecydowawe kroki, bo tesciowa moze dziecko okladac pod Twoja nieobecnosc.

Czemu po rączkach? Nie rozumiem. Dziewczynkę wal po twarzy - niech się przyzwyczaja, a chłopca w jaja.

Gość gość
????????????

Gość gość
nie wierze

Gość gość
Pytasz czemu? -bo jest głupia! Tak jak większość bab na tym forum! Wszystkie niby takie idealne a jak co do czego to na dzieciach się wyrzywają!

Gość gość
Tak to jest jak sie nie mając nic rozkraczalo sie radoscie giry a teraz kisicie sie bez szkoly i pieniędzy u niby teściowej. Baba ma przej***** 3 pasożyty na utrzymaniu nic dziwnego ze nerwowo reaguje. Ale zamiast tluc po lapach dzieciora powinna ciebie zdzieluc profilaktycznie raz dziennie to byś sie obudziła i poszla do pracy pasozycie

Gość gość
Poza tym musi cierpiec kobieta, syn zamiast się uczyc, zdobywać doświadczenie w pracy umoczyl w jakiejs pustej dziewczynce co to nawet nie wie co to CHODAK przekaz wyrazy współczucia tej biednej pani

Gość gość wczoraj 22 34
nie wiem czy wiesz ale w roznych czesciach kraju na chodzik mowia inaczej taka nie douczona jestes?widze ze masz nza duzo wolnego czasu wez sie za siebie albo najlepiej za dzieci-wiekszosc z was ma na nie takie okreslenia ze naprawde im wspolczuje;juz spotkalam sie z niejedna sytuacja gdy matka na ulicy wyzwala 2 letnie dziecko od szmaciarzy malych albo mala dziewczynke od debilek i idiotek,jak tak mozna?albo bic dzieci?istnieja inne metody wychowawcze(i nie pisze tu o wychowaniu bezstresowym).ja mam troje i jestem mloda nie mam 30 lat,ale radze sobie z wychowaniem i nie musze bic ich po rekach albo wyzywac-po co wam dzieci skoro najlepiej byloby wam samemu?jestescie aspoleczne,przykry fakt autorko dyskusja tutaj nie ma sensu bo one sie jeszcze bardziej nakrecaja,maja nudne zycie i za duzo wolnego czasu ;)

Gość gość
gość dziś ...pisz wyżywają

Gość gość
autorka to pusty i głupi qrwiszon co puścił a się za młodu i został z nieślubnym bękartem a teraz na forum wyzywa się na każdej mężatce, bo zazdrości jej męża i rodziny. nie ma się co dziwić chłopakowi, ze się nie ożenił z taki gownem jak ty. pewnie niebawem kopnie cię w dope i znajdzie sobie normalną kobietą na żnę, a przygłupiej szmacie żuc***arę groszy alimentów, albo jak znajdzie dobrego prawnika to ci jeszcze tego rozpuszczonego bękarta zabierze, zeby wychować na człowieka, bo ty go niczego dobrego nie nauczysz

Gość gość
masz bol d**y ze ona ma dziecko a ty nie mozesz?ojej jaka szkoda ;( jesli tak traktujesz ludzi i to nieznajomych to na pewno masz duzo przyjaciol ;) wspolczuje twojemu mezowi o ile go posiadasz ze ma takiego pustaka po dachem

Gość gość
A Wy(w większości)dalej swoje!!jakbyscie Wy-jak to mówicie-za młodu nie sypiały z chłopakami/mężczyznami hehe. Macie może przypadkowe szczęście,żeście nie powpadały,a teraz dumnie się prężycie,bo macie męża i dzieci legalnie,bo z malżenstwa-hipokryzja na maxa z Was wyłazi. ale,jesli tak jak zacytowano określenia (kobieta do kobiety)dorzucić,że seks to rozkraczanie nóg,to mamy obraz kto tu pisze i jakie ma podejście do życia:( Autorki nie ma a co niektóre nadal już od rana tu pokrzykują,oj kobiety,weżcie się za swoje dzieci. Dobrego dnia!!

Gość gość
Haha trzeba byc bardzo tępym aby zaliczyc wpadkę taka prawda, nikt w niechciana ciaze nie zajdzie mając chociaz troche wiedzy na temat antykoncepcji. I nikt tu się nie szczyci normalnym podejściem do sexu qurwa jakim glupkiem trzeba byc żeby wpaść ?

Gość gość
Ludzie ogarnijcie się! Co wy wypisujecie. Widzę ze pani ktora pisała ze dziewczyna rozkładała nogi to mierzy wszystkich swoją miarą. Bogu dzięki że nie masz dzieci głupia babo najpierw za robote się weź!

Gość gość
9 miesięczne dziecko ma niby rozumieć co mu wolno a co nie ? haha dobre jesteście nie ma co :D kretynki do potęgi nieskończonej :) Bić dziecko po łapkach ? Tak małe ? Puknijcie się wy w łeb i to porządnie ! Autorko! A chłopak ile ma lat ? Z czego żyjecie ? Na garnuszku teściowej ? Opowiem Ci moją historię po krótce postaram się. Urodziłam dziecko 2 msc przed 21 urodzinami, trochę później niż Ty, ale i tak bardzo wcześnie. Facet okazał się zupełnie nieżyciowy choć 2 lata ode mnie był starszy. Miał już 23 wtedy. Pracował albo nie pracował, jak mu wiatr zawiał, wiedział, że moi rodzice nie pozwolą na to abyśmy umierali z głodu. I tak było już w ciąży. Chciał się z wynajmu przeprowadzić do mamusi, powiedziałam nie ma opcji ! Nigdy w życiu. Byliśmy już jakby nie było dorośli trzeba było brać odpowiedzialność za siebie i nowe życie - dziecko. A nie iść na łatwiznę :o Zwłaszcza, że jego mama skora do pomocy nie była, ani finansowej ani żadnej. Też próbowała się wtrącać mimo, że z nią nie mieszkaliśmy, chciała mi 4 miesięczne dziecko żurem nakarmić :o myślałam, że spadnę z krzesła, i śmiała się ze mnie, że chowam dziecko książkowo. Powiedziałam jej krótko, że to jest MOJE dziecko i to ja je wychowuję, ona swoje już wychowała. Koniec końców jest taki, że od połowy stycznia tego roku, mamisynek i obibok mieszka sobie u mamusi a ja z dzieckiem sama na wynajętym mieszkaniu i mamy lepiej niż z nim. Dziecko ma prawie 2 lata. Nie powiem, że rodzice mi nie pomagają, bo pomagają, ale komu teraz nie pomaga rodzina na starcie ? Wszystkie opłaty robię sama, mieszkanie, żłobek, samochód. U rodziców jem obiady, czasem mama zrobi zakupy jakieś. Zasuwam na półtora etatu, ale daję radę. Wszystko można i nie załamuj się, dasz radę nawet sama. Jeśli nie masz pracy teraz, uciekaj do rodziców, mamisynek pozostanie mamisynkiem i nic nie zrobisz. Bierz życie w swoje ręce ! ;) Dasz radę, my kobiety jesteśmy silne i dla dzieci możemy góry przenosić. Nie pozwól sobą rządzić, jesteś istotą myślącą samodzielnie, nie daj sie ! powodzenia :)

Gość gość
Chłopak a raczej narzeczony ma 23lata . Ma stałą pracę . Daje swoim rodzicom 300zł co miesiąc na opłaty . Jedzenie i wszystko co potrzebne dla malucha kupujemy sami . Chłopak wziął kredyt, kupił dom . Niestety narazie nie ma tyle pieniędzy żeby robić remont . Ja szkole skończyłam . Maturę zdałam. Do pracy mam zamiar iść po wakacjach . Wtedy małego bedę zostawiać w złobku . Na tym forum siedzą prawie same pustaki . To ja (jak to jakiś imbecyl napisał rozstawiałam nogi-a tobie g***o do tego ). Próbujecie się tu dowartościowac tym ze piszecie obrazliwe komentarze? -wisi mi to co sobie myślicie . Mierzycie wszystkich swoją miarą :) pewnie tylko cwane w internecie jesteście . Każda ma tak z***biscie ułożone życie a ciekawe jak jest w rzeczywistosci! Nazywacie moje dziecko bękartem bo co! -bo nie mam ślubu? To jest moja indywidualna sprawa a wam nic do tego . Pozdrowienia dla gamoni tych najbardziej wyszczekanych :)

Gość gość
Autorko nie przejmuj się tymi komentarzami pełnimy jadu. Jestem mamą 10 miesięcznego chłopca i nie biję go po rękach tylko bardzo pilnuję i stanowczo mówię, że nie wolno - o dziwo w większości przypadków rozumie :) . Zabieram go z miejsc w których ma dostęp do rzeczy których dotykać nie wolno. Jeśli nie masz możliwości się wyprowadzić to spróbuj chociaż zminimalizować sytuacje w których teściowa może się czepiać - będzie Wam się lepiej żyło :) A tak na marginesie to Ci powiem, że facet który słucha mamusi a nie Ciebie jest kiepskim materiałem na partnera życiowego. Jedyna nadzieja w tym, że kiedyś dojrzeje. Trzymam za Ciebie kciuki i pozdrawiam :)

Gość gość
"Wolnoc Tomku w swoim domku" :D Tesciowa jest we wlasnym domu i ma prawo do ciszy, spokoju i porzadku. Zwolenniczka bicia po lapach nie jestem ale matka MUSI brac odpowiedzialnosc za swoje dziecko. Niech pilnuje dziecka bo nie jest we wlasnym domu. Tesciowa nie tyle "kaze bic" dzieciaka tylko kaze matce zajac sie nim i pilnowac. Nie podoba sie? Wyprowadzka i juz.

Gość gość
A czy ja go mądra mamusiu nie pilnuje . Jestem przy nim ciągle. Nie oczekuje żeby ktoś mi się nim zajmował! Nie bije go ale kiedy podchodzi do mebli czy kwiatów stanowczo mówię że nie wolno . Dla niej to za mało!

Gość gość
Autorko a wg mnie masz dziecko a nie bekarta czy bachora to po pierwsze , po drugie rozumiem twoja powiedzmy tesciowa ze sie denerwuje jak twoj synek skubie kwiaty , pomysl ze dla niej to moze tez nie fajna sytuacja , jej synek wpadl przyprowadzil do domu dziewczyne a teraz jeszcze dziecko , moze nie byla na to przygotowana , moze nie ma ochoty na dziecko w domu a nie ma wyjscia , po trzecie - fakt to durny pomysl bic takie male dziecko po raczkach i rozumiem twoje oburzenie i zlosc na tesciowa , nie ma innej rady jak dojsc do porozumienia np na pewien czas przestawic kwiatki wyzej albo zbudowac dziecku kojec , zabudowac dostep do kwiatkow , no dla chcacego nic trudnego Moze tesciowa w ogole nie lubi dzieci tak jak moja np , my na szczescie mamy wlasny dom z daaaala od tesciowej i nie uszczesliwiamy jej na sile swoimi pociechami

Gość gość
Z chłopakiem jestem 4lata . Jego rodzice mnie jeszcze wtedy bardzo lubili . Zawsze pytali kiedy przyjadę do nich . Jeździlismy razem prawie wszędzie. O ciąży dowiedzieli się zaraz po moim chłopaku. Wspierali nas . Ja chciałam zostać u siebie w domu . Oni mówili żebyśmy byli tu że chcą mieć wnuka przy sobie . Na początku niechcieli od nas pieniędzy . Nie wiem czy było im głupio ale nie ważne. Jedzenia tez nie kazali nam osobno kupować . Ja jednak uważałam że tak bedzie lepiej. Od pewnego czasu cos się zmieniło . Zaczęła czepiac się mnie i dziecka . Pomagam w domu jak moge kiedy tylko mały zasnie a ona i tak swoje. Wiem że napewno niechce juz żebym u niej mieszkała . Nie moge się doczekać kiedy się od nich wyprowadzimy

Gość gość
No widzisz , porwali sie z motyka na slonce i widac ze z czasem im ta sytuacja przestala odpowiadac . Wyprowadzcie sie i bedzie po sprawie( jesli macie taka mozliwosc)