Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrezygnowanaaaa

jak oduczyc dwulatka karmienia piersia...

Polecane posty

Gość gość
zaczynam wierzyć w to ze toksyczna ma 12 lat :P

Nie nie nie, zarzucasz mi cos co nie jest prawdą, wiec twoim obowiązkiem jest to potwierdzić i wkleic moje słowa ,które cie rzekomo obrażają . Są takie ???? nie ma.Do tej pory nie doczekałam się jakie to moje słowa i wpisy cie uraziły za to ze k.p . Co cie obrazilo z moje stroy? to ze jesteś doświadczona w k.p a jak tutaj wszystkie ZADNEJ autorce rady nie udzieliłaś?? Tutaj się wypowiadają kobiety ,które mają pojęcie o k.p i dla mnie to jest nieporozumienie ,ze przez tyle czasu autorce zadnej rady nie udzielily, zadnej Kilka rad (2-3 na CALY TEMAT) DOPIERO zostało napisanych, jak ja DZISIAJ w południe weszłam w ten temat i co patrze? ZONG, cisz,a pustka, autorce żadnej porady oporcz Weronkiki NIKT nie udzielil,mimo ze tyle wpisów zostało już wrzuconych i to z strony kobiet ,kotre karmiły długo piersią,ale żeby pomoc jak odstawić , to już ZADNA się nie pofatygowała choćby do 2 zdań Popatrz sobie ,poczyta

Gość gość
Taki młody i już karmi piersią? Słuszną linię ma nasza partia:). A poważnie autorko, musisz poważnie z nim porozmawiać. To duży chłop. Przedstaw sensowne argumenty, a na pewno się dogadacie. Ty znasz swojego syna najlepiej, słuchaj swojej intuicji. Rady obcych kobiet nijak się będą miały do waszego przypadku. Tu na kafe najwięcej o karmieniu piersią mają do powiedzenia kobiety, które nie karmiły, a w drugiej kolejności, te które karmiły maksymalnie 3 miesiące, a i to na przemian z butlą.

Gość gość
dziwisz się ze nikt rad nie napisał? od samego poczatku był pojazd po matkach kp

Piszesz ,ze ja nie mam pojęcia o k.p , A OSOBY,KOTREE MAJĄ JAKIES POJECIE czemu z własnej woli i inicjatywy nie raczyły w ogole autorce rad udzielić? w tym i ty??? Rady z dwie dopiero zostały napisane po moim dzisiejszym poście ,ze takie doświadczane jesteście , a byscie się wstydzily tak olac autorke i jej problem, w ogole nie odnioslyscie się do tego o co prosi. WCALE

Gość gość
ja udzieliłam rady, takiej że pozwolę mojemu dziecku odstawić się samemu. nie bede pisac rad na temat odstawienia bo nie mam w tym doswiadczenia.

Gość gość
dziwisz sie ze malo osob sie wypowiada? od samego początku tego tematu nastąpiło obrazanie matek karmiących. więc nie dziwne ze się nie wypowiedziały tylo od razu poszły bo po co czytać te wypociny?

To właśnie 12 latki w taki sposób się komunikują jak pomaranczka gść typu .. wydawało mi się , ze cos takiego zostało napisane , powiedziane, wiec na pewno tak było i wielki foch ,zarzuty, obrazy , poczucie pokrzywdzonej ,poszkodowanej a kiedy prosi się aby to wskazala gdzie to wyczytala, gdzie cos takiego napisałam, to co robi? a no nie chce jej się, bo wie ze takiego czegoś nie było , tylko to są jej i tylko jej domysły ,nic poza tym

Acha, to znalazły czas i chęci na pyskówki z tymi co obrażając matki karmiące ( ja nie obrażałam, to nie moje wpisy) ale żeby autorce rady udzielić i pomóc w problemie mimo doświadczenia w tym temacie to już nie łaska?? Na to wychodzi ze mądrzyć się to latwo, ale aby cos doradzić to już nikomu się nie chciało ,lub tez nawet nie wiedziało, ot wasze doświadczenie wieloletnie w k.p od 7 boleści Gdybam JA się nie upomniała ,abyście napisały w końcu jakąś rade pomocna, to ani jedna by nie padle, bo wcześniej nie padła żadna przed moim dzisiejszym wpisem

Ide juz do domu, ide stąd , z tego tematy ,czyli na cale 3 strony z 2-3 rady zostały napisane dopiero kiedy JA TO wymusiłam, same od siebie dopska ruszyć to nie laska była, takie pomocne jesteście poza się Nadal czekam na moje wpisy gdzie obrażam matki k.p w tym temacie i ze to pedofilia . Wyssac z palca to latwo , potwierdzić już nie Amen

Gość gość
padły dwie przed twoim wpisem a reszta to pyskówki obrażające matki karmiące

Gość mama2ipolatka
Nie czytałam tych wyzwisk Toksycznej i innych kwok ale tak mi się przypomniało, że moja znajoma karmiła synka prawie do 4 roku życia. Odstawił się sam, po prostu jadł coraz rzadziej. nie jest rozpieszczony ani przylepiony do matki - fajny odważny chłopak, a z mamą ma kontakt super.

Gość gość
4 lata karmienia? poległam i zwątpiłam, że takie kobiety istnieją...

Gość gość
hahaha 4 latek... odważny... mameja przedszkolowa:-D

Gość gośćod2ipółlatka
tak, owszem, czemu tak się tym podniecacie. napisałam zresztą że do mamei mu daleko.

Gość zrezygnowanaaaa
Potrzebowalam tylko kilku sprawdzonych rad a rozpetalam wojne...ehhh Moj syn nie pije z butelki i nigdy sie nie nauczyl...mimo dlugich prob i wielu rodzajow butelek...wiec kp bylo jedynym wyjsciem... Tyle zbednych komentarzy...tyle zlosci...i "super madrych rad" :( Dziekuje tym kliku osobom, ktore napisaly rady :*

Gość gość
Ja odstawiłam zostawiając córkę na 3 dni u rodziców. Byłam już 4 mies w ciąży i musiałam oduczyć . Tlumaczylam jej tez ze jest już za duża. Podzialalo na szczęście choć jeszcze upominala się czasem ale ja konsekwentnie odmawialam powtarzając ze duże dziewczynki juz tak nie robią.

Gość gość
najpierw sie wykłocacie, ze tylko debil nie matka nie umie wykarmic swojego dziecka a pozniej sobie wmawiacie, ze karmienie dwulatla jest normalne i super dla jego rzowju. WTF ???? karmicie, bo jestescie uzaleznione od wywalania piersi dla chodzacego, mowiacego dziecka. A ze dziecko sie nie chce samo odstawic, to Wam wygodniej w wymowkach. Jestescie ciut zboczone

Gość gość
gość z 21:39, święta racja :D

Gość gość
duży bachor ni epowinien cyca ssac, to chore. koniec i kropka. obrzydliwe jestescie wy i wasze bachory!

Gość zrezygnowanaaaa
Jej....czy Wy podnosicie swoje ego takimi tekstami???

Gość gość
nie, nie podnosimy swego ego, po prostu uważamy, że to ciut zboczone aby tak duże dziecko, które zjada stałe posiłki, robi do kibelka i wszystko rozumie, ssało pierś. dobrze że cycka zębami nie odgryzie.

Gość gość
jakimi tekstami? akurat bachor to dla mnie normalne słowo, uzywam go w odniesieniu do każdego dzieciaka bo nie jestem typem stekajacej i cmokającej nad kazdym napotkanym obcym dzieciakiem. i napewno nie mam zamiaru zachwycac się widokiem zaplutego szczyla w wieku przedszkolnym ssącego cyc bo to chore i zboczone, chyba te matki lubią wystawiac swoje cyce na widok publiczny, może mysla ze komus sie takie obrzmiale mlekiem podobaja, cóż ciemnoty nie sieją. dzieciakowi wystraczy pol roku ssania, no niechby góra ten rok ale potem? czy wam na męzach nie zalezy? przywiazujecie do siebie dzieciora a maz schodzi na drugi plan. jak dla mnie to karmienie powyzej roku nigdy nie mialo i nie bedzie miesjca, ja meza kocham w przeciwienstwie do niektorych, a dziecko jest zawsze po nim.

Gość gość
Toksycznakobita zluzuj kisiel w gaciach albo spadaj z tego forum zawistna kobieto! Nikt cię nie prosi żebyś wypowiadała się na tym forum. Mocna w gembie jesteś tylko przez internet .

Gość mama2ipolatka
a możecie mi powiedzieć co to znaczy "nie powinien mleka ssać"? Bo? Ponieważ? Bo tobie jedna z drugą się to nie podoba?!

Gość gość
no i sam fakt, że piszecie,że dziecko jest zawsze po mężu.... to dopiero jest chore :/

Gość gość
Ja to nie karmiłam piersią,więc gratuluję, bo ja tyle nie wytrzymałabym. Ale mam do Was pytanie, jak wyglądają Wasze piersi po dwóch latach karmienia( obchodzą mnie tylko odpowiedzi autorki i innych kobiet które karmiły przez taki kawał czasu, a nie odpowiedzi sarkaztycznych mamusiek)

Gość Niemagłupichpytan12344
Chore to są Wasze komentarze. Kobieta zadała pytanie, a tu nagle zjawia się stado agresywnych panienek, które nic nie wnoszą do dyskusji, tylko wyzwyają i obrażają inne osoby. Chyba za mało dostawałyście cyca w dzieciństwie, że macie takie braki intelektualne :) I kompleksy z Was wyłażą, że piszecie o jakiś "zwisach" itp. Kto normalny tak się wyraża - zwłaszcza o biuście innej kobiety, którego na oczy nie widział? I co Wam do tego jak wyglądają piersi innych? Macie z tym jakiś problem? Tak samo do Was można by się przyczepić, bo z całą pewnością idealne nie jesteście. I jeszcze się szczycą tym, że karmiły 3 miesiące, skoro faktem potwierdzonym naukowo jest, że idealnie jest jeśli do pół roku dziecku podaje się tylko pierś, potem do roku głownie pierś i dodatkowo rozszerza się dietę o określone produkty, a powyżej roku mleko matki jest uzupełnieniem diety. Piszecie tu, że takie mleko nie ma wartości -z pewnością jednak ludzki nabiał, dostarczany w dodatku przez własną matkę, ma o wiele więcej wartości niż nabiał krowi, który zapewne zachwalacie i podajecie swoim dzieciom jako taaaki "zdrowy". Nie powiecie mi, że mleko innego gatunku, którego skład jest dostosowany do rozwoju np. kopyt i rogów, ma większą wartość niż mleko własnego gatunku :) Nie ma w tym nic złego, jeśli nawet do 3 lat dokarmia się piersią. A do dwóch lat to w ogóle luzik i optymalnie. No ale dla Was to kosmos, wiem :) A że dziecko się oducza to normalne, tak samo jak uczy się i oducza innych rzeczy. Nie ma co, banda tapeciar siedzi na forum -nic mądrego nie doradzi, ale do obrażania innych jest pierwsza :) Ważne żeby sobie pokrzyczeć, dowalić drugiemu, wyładować własne frustracje, prawda?

Gość gość
gość dziś -odpowiadam na Twoje pytanie: karmię już 15 miesięcy. Moje piersi zawsze były okrągłe, jędrne i pełne. Nadal są krągłe, chociaż ich kształt rzeczywiście jest inny. Są trochę wydłużone, ale trudno by było nazwać je zwisami. To tak, jakbym wcześniej miała jabłka, a teraz gruszki. To i to jest ładne :) Szczerze mówiac i nie chwaląc się, z tego co zauważyłam, wiele kobiet, które nawet nie mają dzieci ma brzydsze piersi od moich "zwisów" ;)