Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córka_30

otyła matka

Polecane posty

Gość córka_30

witam, mam bardzo otyłą matkę. ma 54 lata, 175 cm wzrostu i chyba ok. 170 kg... to okropne, dla niej i dla mnie. mama prawie się nie rusza...muszę dużo jej pomagać. nie chce się gimnastykować. nie chce zaprzestać całkowitego jedzenia słodyczy. nie obżera się. ale ponieważ bardzo mało się rusza a ma niedoczynność tarczycy-tyje. leków też nie bierze. co mam zrobić? nie chce poświęcać jej tyle czasu - chcę mieć własne życie

Gość gość
a ojciec?

Gość corka_30
ojciec nie żyje od kilku lat

Gość gość
NIKT NIE MA RADY?

Gość gość
Mówiłaś jej że masz dość roli jej opiekunki? Że chcesz mieć prawo do własnego życia? może ona nie ma świadomości że jest dla ciebie ciężarem? Że jej waga utrudnia życie nie tylko jej ale także tobie?

Gość córka_30
myślę, że ma. ja mówiłam jej wiele razy. ale ona uważa że jej się opieka należy bo ona mną też się zajmowała jak byłam dzieckiem...poza tym zawsze ma dla mnie chamski, podły i złośliwy tekst, tak na początek, środek i koniec każdego dnia...stosuje dużo technik manipulacyjnych żeby mnie przy sobie zatrzymać

A kto jej kupuje te słodycze skoro ona się nie rusza?

Gość córka_30
prawie się nie rusza...poza tym niestety jest sprzedaż internetowa. ale tu bardziej chodzi o brak ruchu. aż tak dużo tych słodyczy nie je. ale ruszać się nie chce...żadnej gimnastyki. tylko leży i siedzi naprzemiennie

może trzeba ją zabrać do lekarza i skierowanie na operację zmniejszenia żołądka? albo zamówić wizytę domową, niech ją lekarz postraszy, że jak nie zmieni trybu życia to umrze.

Gość córka_30
rozmawiała już o takiej operacji z lekarzem, ale to nic nie dało. operacja to jedno ale ruszać i tak by się musiała. nawet z operacją

Gość NEVADA2014
do Autorki, miałam podobny problem,mama co prawda miała ok 158 cm wzrostu, 130 kg, niestety 4 miesiące zmarła. Nie będę tu opisywać co i jak ale jak chcesz możemy pogadać na privie. Jak masz ochotę daj znać :)

Ale powiem jedno, do puki ona sama nie zechce schudnąć, nic nie da, przerabiałam to,tysiąc propozycji, pomoc - nic nie dało rady. Uzależnienie od jedzenia jest chorobą psychiczną. Taka prawda.

Gość córka_30
Nevada2014 bardzo chętnie bym porozmawiała i pewnie mogłabyś mi wiele doradzić.