Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarańcza zielona

jego matka zniaszyła nasz związek i moje zycie

Polecane posty

Gość pomarańcza zielona
ciekawe czego? Jak mnie zwolnii to szukałam. Do sklepu się nie nadaje, bo nie znam obsługi kasy fiskalnej, to zadna filozofia, ale właścicel jednego sklepu powiedział mi wprost "a po co mam panią przyjmować i szkolić jak dziewczyny z praktyk mam, które chętnie zostaną i wszystko jużpotrafią":( Mamy McDonalda na drodze z jakieś 10km od miasta chciałam iść, ale trzeba badania. Powiedziałam narzeczonemu, że się zwróci, ale mi nie dał, a mogłam mieć elastyczne godziny pracy. teraz się dopytywała to nie ma szans, bo wakacje i studentów samych biorą.

Gość gość
Makijaż mozesz robic , rzesy tez pewnie robic potrafisz , masaże. Te rzeczy mozesz robic w domu klienta malym nakladem finansowym na materialy. Powinnas miec na to dzialalnosc. Musisz sie pożyczyć kase od kolezanki. Oddasz jak wyjdziesz na prosta. Innej rady nie ma.

Gość gość
narzeczony sknera jak i matka;/okropność;/

Gość gość
Wszystkie moje kosmetyki, jakikolwiek sprzęt teściowa zgarnęła jak się wprowadziłam i szans na odzyskanie nie mam. xxx wątek nabiera rumieńców! teraz okazuje się, że teściowa ją jeszcze okradła!

Gość pomarańcza zielona
teściowa mnie nie okradła, bo mówiąc szczerze wprowadzając się sama jej to powierzyłam. Pracować i tak nie mogłam, a ona powiedziała,że przechowa, potem, że sprzeda. Zgodziłam się, bo narzeczony miał problemy z wypłatą. Nie ma znaczenia to zresztą, bo sama oddałam więc pretensji miec nie powinnam. Teraz faktycznie pozostaje mi się zapożyczyć i próbować własnych sił w zawodzie tylko najgorsze jest to, że nie mam z kim dziecka zostawić:(

Gość gość
To poszukaj opiekunki na godziny. Poprostu jak bedziesz miala klienta wtedy zostawiasz jej dziecko. Moze masz w otoczeniu jakas zaufana starsza pania ktora chce sobie dorobić i ma czas. Ewentualnie sa kluby malucha gdzie zostawiasz dziecko na godziny ale nie wiem czy u ciebie w mieście cos takiego funkcjonuje.

Gość gość
Ja jej nie wierzę. Biedna pokrzywdzona bez perspektyw i jeszcze okradziona.jakos mi to śmierdzi. 5 lat razem i ale się popsuło i najlepiej b winę na teściowa zwalić. Skoro masz taki dobry zawód to dziwne że wcześniej nie myslalas o usługach w domu . Możesz normalnie pracować a myślisz o pracy d****i? Czyli łatwa kasa ciśnie marzy . Pewnie tatuś dziecka nie spełnił oczekiwań za mało zarabia to szukasz dziury w calym

Gość pomarańcza zielona
klubu malucha nie ma, ale za starszą pania do opieki to mogłabym się rozejrzeć. Już sąsiadka teściowej mówiła, że pomoże jak coś, ale teraz to za daleko mieszka. Chociaż może warto zadzwonić? Kobieta i jej rodzina zawsze stała po mojej stronie, kiedys nawet mleko mojej malutkiej kupili:) Jutro się spotkam z prawnikiem, a potam jakoś to ogarnę by móc stanąć na nogi. Koleżanka powiedziała, że mogę zostać jak długo zechcę i o pieniądze mam się nie martwić, ale nie chce byc na niczyim utrzymaniu.

Gość gość
Mleko musieli twojemu dziecku kupować? Po przeczytaniu obu twoich tematów dochodzę do wniosku ze jesteś skrajna patologia nastawiona na pasożytnicze tryb życia. Tylko wymagania od partnera od jego matki a sama się wybielasz

Gość pomarańcza zielona
Nikt mnie nie okradł, nawet to napisałam! A na własny rachunek pracować nie chciałam, bo wyobraź sobie, że zus kosztuje, miałam pracę, opłacany zus, dobre zarobki więc po co miałam się pakować w bagno jakim jest dzisiaj mała działalność w Polsce? mam koleżanki po fachu, które zainwestowały w zakład, pracują same całymi dniami, bo to co mogłyby dac jako pensje drugiej pracownicy płacą zusowi.

Gość pomarańcza zielona
nie, nie musieli, zrobili to, bo teściowa wyjechała nic mi nie mówiąc, klucza nie miałam, a narzeczony był w pracy. Wróciłąm od lekarza i klamkę pocałowałam co miałam więc zrobić? Siedziałam na schodach a dziecko płakało i sąsiedzi się zainteresowali. To były początki mojego mieszkania tam.

Gość gość
No coraz gorsze rzeczy naprawdę masz fantazje. Skoro tak ci tam. Źle było to po co to ciągnęłas nie masz własnej rodziny?

Gość pomarańcza zielona
może nie mam rodziny, a co? Jak nie mam to powinnam sie powiesić czy co?

Gość gość
Wiem ze na założenie pierwszej dzialalnosci sa jakies ulgi.musialabys sie dowiedziec. Jesli jest ktos chetny do pomocy to skorzystaj. Mozesz im powiedziec jaka masz sytuacje moze cos z praca pomoga. Warto spróbować.

Gość gość
Klaudia to ty? jezu ta historia z mlekiem to jak od mojej sasiadki,tez na schodach z trzymiesiecznym dzieckiem siedziala bo chlopak w pracy a jego matka u siostry.

Gość gość
Dziwne. Każdy ma jakiś krewnych przyjaciół. O nikim nie wspominasz tylko o koleżance k***wce i tylko się skarzysz.

Gość gość
1 działalność płacisz tylko 400 zł ZUS. Nie przesadzaj ze to dużo. Poza tym nie musisz iść razu rejestrować tylko na czarno zarabiać ale tobie widać się nie chce nic robić.

Gość gość
autorko odezwij sie bo podejrzewam ze to ja jestem sasiadka twojej tesciowej

Gość gość
O jak zostala zdemaskowana od razu uciekła :)) ma chyba wiele do ukrycia

Gość gość
jesli to moja sasiadka to naprawde jest wiele do powiedzenia

Gość gość
i ona też była kosmetyczka:D I panokcie jeszcze robila mi i dziewczynom z mojej rodziny na wesele. Jeszcze taka lampe miala ipotem mowila ze zostala zarekwirowana przez jego matke:D moze naprawde to ta sama laska?

Gość gość
A może coś więcej o autorce ? Prawda to co pisze

Gość gość
Jesli ja znasz w realu to juz nie wyciagaj tu nic dodatkowo tylko dziewczynie pomóż. Z tego co pisze to jest w okropnej sytuacji i nie potrzebuje dodatkowych upokorzeń.

Gość gość
jesli autorka to ta dziewczyna co mieszka po sasiedzku czy tam mieszkala to mowi prawde i nie mowi. Bo prawda taka ze ta nasza sasiadka to kawal cholery i jak nawet miala psa to mysmy TOZ zawiadamiali bo go glodzila:O jej syn przyszedl raz z dziewczyna ktora byla w ciazy i ona sie zalila, ze to d****** ze pracowala jako d***** ale jaka prawda byla to nie wiem. No ale czytam teraz o kolezance ktora sie puszcza za kase:D Tam sie cyrk dzial ale prawda ze babka dziewczyne poniewierala. Ta dziewczyna tez najpierw jak bya w ciazy to tam mieszkala potem wyjechala i wrocila. Niby wina tej matki chlopaka, ale prawda ze to kawal wrednej baby. Dzis wrocilam z urlopu wiec nie wiem czy to oni bo jakbym w domu byla to bym wiedziala czy policja u sasiadow byla czy nie:P

Gość gość
a mleko dla dziecka tez jej kupowalam i mowilam ze jak cos moze przychodzic do nas. Przychodzila ale to taki typ dziewczyny ktora lubi sie bawic. Nawet sie pytala nas czy moze dziecko na noc zostawic:O ja sie nie zgodzilam mowilam ze do pracy jak chve to ok ale nie na noc. Ten caly narzeczony to zaden narzeczony bo slubu brac nie chcial, ma taka z ktora sie spotyka a ta z dzieckiem u matki siedziala i dawala sie poniewierac:O

Gość gość
po co to piszesz? fajnie komus d**e obrabiać?

Gość gość
Niepotrzebnie to piszesz i tak ma straszną sytuacje a ty jej jeszcze dokladasz. Nie ma po co. Wyciagnij do niej reke a nie jeszcze jej dokladasz.

Gość gość
ale jesli to ona to sorry ale jest glupia. On po pracy chodzi do laski dwa domy dalej ona wie o tym i ma to gdzies bo co? bo ma co jesc? zalosne:O

Gość gość
No i wyszło szydlo z wora co ro za ziolko ta autorka a taka niewinna była ojej naprawdę.

Gość gość
a ja uważam,że takim dziewuchom powinno się odbierać dzieci! na kogo ona to dziecko wychowa?